Malzemeler:
Yapılışı:
Enginarları 8'e bölüp yaklaşık 20 dakika boyunca birkaç damla limon sıkılmış suda haşlayın.
Kuşkonmazları kaynar suda beş dakika haşlayıp buzlu suda soğutun, böylece pişmeyi durdurun ve yeşil renklerini koruyun. Soğuyunca 4-6 parçaya bölün.
Geniş bir tavaya birkaç kaşık zeytinyağı ekleyip sarımsakları soteleyin. Daha sonra önceden haşladığınız enginar ve kuşkonmazları da ekleyip 1-2 dakika kavurun. Altını kapatıp limon rendesini ekleyin.
Makarnanızı pakette yazan süre kadar tuzladığınız bol suda haşlayın. Haşlama suyundan bir bardak kadar kenara ayırın.
Sebzelerinizin olduğu tavanın altını yeniden açıp ricotta/lor peyniri, dilediğiniz rendelenmiş peynir, tuz-karabiber ve rendelenmiş muskatı da ekleyin. Makarnanızın haşlama suyundan da sosun kıvamını inceltmek için birkaç kepçe kullanın. İçine haşlanmış makarnanızı da ekleyip sosla iyice kaplanmasını sağlayın.