Geceden sabaha aç kalan bedenin yeniden enerji toplaması için kahvaltı olmazsa olmazımız. Sağlıklı bir kahvaltı kan şekerinizin dengelenmesi ve günlük rutininizdeki vücut faaliyetlerinizin devamı için gerekli. Kahvaltı yapmadığınız günlerde kendinizi yorgun ve hatta sinirli hissetmeniz ise kaçınılmaz bir durum. Ayrıca bununla da kalmayıp direkt öğle yemeğine geçtiğiniz günler, zamanla metabolizmanızın yavaşlamasına ve kilo almanıza neden olur.
Sağlıklı bir hayata geçiş yapmayı hedefleyenlerdenseniz, ilk olarak yulafa 'merhaba' demeye ne dersiniz? Gün boyu koşturmanıza yardımcı olacak enerjiyi yumurtadan alabilirsiniz. Çünkü yumurta sabahları tüketeceğiniz en iyi protein kaynaklarından biri. Eğer sade yumurta tüketiminden sıkılanlardansanız ve gerçek bir lezzet arayışındaysanız bu tarife şans verin diyor ve hemen paylaşıyoruz. Üstelik oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Öncelikle yulaf ezmesini üç dakika kadar sıcak suda haşlayın. Daha sonra haşlanan yulaf ezmesine iki yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Çok az miktarda deniz tuzu ve karabiber ilavesini de yapıp karıştırın.
Diğer yandan orta ateşte bir çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağını ılıtın ve üzerine bir çay bardağı ince doğranmış kırımız biber ve iki yemek kaşığı çok ince kıyılmış soğanı ekleyip bir dakika kadar pişirin ve tabağa alın.
Başka bir tavaya ise yine bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını aktarıp üzerine büyük boy yumurtayı kırın ve kızartın. Yumurtayı da sebzeleri aktardığınız tabağa alın. Peynirli yulaf ezmenizi de ekledikten sonra kahvaltınız hazır. Bu tarif ortalama 250 kaloridir ve sizi uzun süre tok tutacaktır, emin olabilirsiniz.
İçeriğinde yüksek miktarda diyet lifi bulunduran tam bir vitamin, antioksidan ve protein deposu! Hazırlaması ise sadece 10 dakika.
İlk olarak lapayı hazırlamak için; bir su bardağı kinoa, iki su bardağı badem sütü, yarım su bardağı su, beş yemek kaşığı chia tohumu, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, bir çay kaşığı doğal vanilya, bir çay kaşığı toz tarçın, üç yemek kaşığı kakule ve yarım çay kaşığı toz zerdeçalı bir tencereye boşaltın.
Ardından orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak iki dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Ilımasını beklemeden servis kasesine aktarın.
Üzerine taze şeftali dilimleri, badem ve Hindistan cevizi parçaları ekleyin. Hazırladıktan sonra soğumasını beklemeden tüketin.
Pankekten vazgeçemeyenlerdenseniz en sağlıklısını hazırlamaya ne dersiniz? Üstelik bol lezzetli ve düşük kalorili. Eğer sağlıklı ve şekersiz bir kahvaltı tercihi arayışındaysanız bu tarifi kesinlikle denemenizi öneriyor ve hemen tarifi paylaşıyoruz.
60 gram badem unu (Yarım su bardağından biraz fazla), 125 gram tam yağlı krem peynir (Yarım su bardağı), dört yumurta ve yarım çay kaşığı toz tarçını bir karıştırıcıda karıştırın.
Pişirmek için yapışmaz bir tavaya bir çay kaşığı kadar tereyağını ekleyin. Eridikten sonra pankek karışımınızdan bir miktar tavaya aktarın. Baloncuklar oluştuktan sonra pankekinizi altını üstüne çevirin.
İki tarafı da piştikten sonra kalan pankek karışımlarınızı da aynı şekilde pişirin. Servis tabağına üst üste koyup dilediğiniz meyve ve bitter çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.