Burcu Özüyaman & Rachad Ghandour Düğün Röportajı

Bundan tam 12 sene önce ortak bir arkadaşlarının düğününde tanışan Burcu Özüyaman ve Rachad Ghandour çifti, İstanbul'da tüm dünyadan sevdiklerinin tanıklık ettiği muhteşem bir düğünle birbirlerine evet dedi.

YAZAR: Lara Mutlu
8 Aralık 2022 Perşembe 10:42 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi

Nasıl bir evlilik teklifi oldu sizinki?

Rachad Ghandour: Biz 12 senedir Burcu ile birlikteyiz. Doğru zamanı beklerken ailemin de, "Hadi artık!" demesi üzerine kendi doğum günümde Burcu'ya sürpriz evlenme teklifi ettim.

Burcu Özüyaman: 26 Temmuz'da Rachad'a sürpriz doğum günü hazırlıyordum ama meğer asıl sürpriz banaymış. Tüm hazırlıkları kendim için yapıyormuşum da haberim yokmuş. Rachad pastasını üfledikten sonra kulağıma eğilip, "Benimle evlenir misin?" dedi ve yüzük çıkarttı. Önce anlayamadım sonra arkamı dönüp ailesini de görünce o anda her şey yerli yerine oturdu. Ailemizin ve sevdiklerimizin önünde yüzüğü parmağıma takması çok duygusal ve unutulmaz bir andı.

Düğün için İstanbul'u seçmenizin özel bir nedeni var mıydı?

R.G.: Aile geleneklerimize göre aslında erkek tarafının memleketinde düğün yapılır ancak biz ailece Türkiye'ye aşığız. Burcu ile tanışıp birbirimize aşık olduğumuz şehir de burası. O nedenle tüm dünyadan sevdiklerimizle düğünümüz vesilesiyle İstanbul'da bir araya gelmeyi tercih ettik.

B.Ö.G.: Four Seasons Hotel Bosphorus'u ben çok istedim. Oranın enerjisi bana çok iyi geliyor. Dini nikahı ise Mandarin Oriental Bosphorus'ta yaptık. Orası da çok yeni ve temiz bir enerjiye sahip.

Şimdi hangi şehirde yaşıyorsunuz?

B.Ö.G.: Rachad'ın işleri dolayısıyla İstanbul Dubai arasında sık sık gidip geleceğiz.

Düğününüze nasıl hazırlandınız?

B.Ö.G.: Düğüne iki ay gibi çok kısa bir sürede hazırlandık. Bu kadar büyük bir organizasyona bu denli kısa sürede hazırlanmamızı bence tamamen düğün organizatörümüz Ziad Raphael Nassar'a borçluyuz. Çok yetenekli ve çözüm odaklı biri. En ince ayrıntısına kadar bizi hiç yormadan her işin üstesinden geldi. Bu vesileyle ona tekrar teşekkür etmek istiyorum.

R.G.: Düğünümüz aslında iki değil beş gün sürdü. Lübnan adetlerine göre herkesin görmediği aile içinde pek çok organizasyon yapıldı. Ziad Raphael Nassar ve Bartuğ Sayılı düğün organizasyonumuzda harikalar yarattı.

Düğün pastanızı kime yaptırdınız?

R.G.: Fransız şef Bastien Blanc Tailleur, Paris'ten sadece bizim için özel olarak geldi. Mimar Sinan'ın yapıtlarından esinlenerek dokuz katlı bir düğün pastası hazırladı. Pasta, Tahiti vanilyası, yasemin ve sütlü çikolatalıydı. Tadına bakan herkesi büyüleyen tarif edilemez bir lezzeti vardı.

Gelinlik ve damatlık seçimleriniz neredendi?

B.Ö.G.: Düğün boyunca altı gelinlik giydim. Hakan Akkaya, Raşit Bağzıbağlı, Taller Marmo ve iki farklı özel dikim Elie Saab. Doğrusunu söylemek gerekirse hiçbirinin içinde rahat değildim ama kendimi çok güzel hissettim.

R.G.: Brioni ve iki farklı Zegna smokin tercih ettim.

Balayı rotanız belli mi?

B.Ö.G.: Sürekli seyahat halinde olduğumuz için açıkcası balayı bize çok bir şey ifade etmiyor ancak balayı öncesi Umre'ye gitmeye karar verdik ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Sonrasında ise St. Barts istiyoruz fakat daha kesin bir karar veremedik.

Aşkınızı nasıl tarif edersiniz?

R.G.: Aslında biz tam anlamıyla düğünümüzde de sahne alan Kenan Doğulu'nun şarkısındaki tencere kapak gibiyiz. Zor şartlarda bile ilişkimizi ayakta tutabildiğimiz için sadece birbirimiz için yaratıldığımızı düşünüyoruz. Birlikte olmadığımız bir gelecek düşünemiyoruz.

Sizce iyi bir ilişkinin sırrı nedir?

B.Ö.G.: Saygı, sevgi, dürüstlük. Bunun yanı sıra en iyi arkadaş olabilmek. Konuşabilmek. Kavga edebilmek. Gülebilmek. Mutlu olup mutlu edebilmek. Hastalıkta ve sağlıkta birbirinin yanında durabilmek. Biz bütün bunların hepsinin üstesinden gelebildiğimize inanıyoruz.

Fotoğraflar: Muharrem DOĞAN, Kadir SARITEKİN / S&S Visual Maker

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

4 dakika okunma süresi
Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

4 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Melek Zeynep Bulut ile Sanatın Sınırlarında Bir Yolculuk

Melek Zeynep Bulut ile Sanatın Sınırlarında Bir Yolculuk

Safilo Group CEO'su Angelo Trocchia ile Gözlük Modası

Safilo Group CEO'su Angelo Trocchia ile Gözlük Modası

İlham Dolu Hikayeler: Ebru Döşekçi

İlham Dolu Hikayeler: Ebru Döşekçi

2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Z Raporu: Mina Derman

Z Raporu: Mina Derman

İlham Dolu Hikayeler: Şahika Ercümen

İlham Dolu Hikayeler: Şahika Ercümen

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak