Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Şehrin içinde ama kendinizi sahil kasabasındaymışsınız gibi hissettiren bir mekana ışınlıyoruz sizi: La Plage No:14. Kendine özgü lezzetlere sahip şef mutfağı, European style barı ve ahşap, mermer gibi lüks dokuları buluşturan dekorasyonuyla yenilikçi mekan, İstanbul'a yeni bir soluk getiriyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:30 | Son Güncellenme:
9 dakika okunma süresi

Goose No:25 ve Pigalle'in kurucuları Serhan Akıncı, Umut Duygu ve Osman Baycan'ın yeni markası olan La Plage No.14, kısa zamanda Bağdat Caddesi'nin gözdesi halini almayı başardı. Plaj Yolu Sokak'ta bulunan mekan, içeri girdiğiniz ilk andan itibaren yazlık yerlerin sıcaklığını ve samimiyetini yansıtmayı başarıyor. Ferah oturma alanları, turuncu rengin ve ahşap, mermer gibi lüks dokuların hakim olduğu şık, modern dekorasyonu ve geniş bar alanıyla dikkat çeken La Plage, global trendleri takip eden ve uygulayan bir şef mutfağına ev sahipliği yapıyor. Akdeniz mutfağını temel alarak farklı tat ve dokuların bir arada servis edildiği mekan, füzyon mutfak disipliniyle yol alıyor. Gündüz restoran olarak hizmet veren La Plage, geceleri ise eğlenceyi içeriye taşıyan bir bara dönüşüyor. Üstelik patili dostlarınız da sonsuz bir sevgiyle karşılanıyor. İçeri girdiğiniz ilk andan itibaren zaman ve yer kavramının silindiği La Plage'ı, Kurucu Ortağı Serhan Akıncı'dan dinliyoruz.

Önce Goose No:25 ve Pigalle, şimdi de La Plage No: 14... Yeni projenizden biraz bahseder misiniz? Burayı açmaya nasıl karar verdiniz?

Suadiye'de Pigalle'i açtığımız günden itibaren lezzetler, servis ve mimari anlamda çok olumlu geri dönüşler aldık. Talep o kadar fazlaydı ki, "Neden burada Pigalle'i tamamlayacak daha büyük bir mekan olmasın?" dedik ve böylece La Plage doğdu.

Nasıl bir mekan La Plage; eğlence konsepti ne, menüsünde nelere öncelik verdiniz?

Bağdat Caddesi'ni denizle buluşturan en güzel sokağa, Plaj Yolu'na yakışan, Akdeniz konseptli mimarisi ile öne çıkan bir mekan oldu La Plage. Öğle saatlerinde hizmet vermeye başlayan mekan, misafirlerine akşam geç saatlere kadar DJ eşliğinde kaliteli müzik ve lezzetli tatlar sunuyor. Mutfakta daha çok Akdeniz lezzetlerine yer veriyoruz. İlk kez uyguladığımız füzyon yorumlarla, yeni derin ve akılda kalan yemek tecrübeleri sunuyoruz. Kokteyl konusunda ise Türkiye'de başka bir sayfa açtığımızı düşünüyorum, bugün "Dünyanın En İyi 50 Barı" projesinde yer alıyoruz. "One Night Bar" konseptimizle global anlamda ünlü pek çok barmenin "Guest Shift" için bünyemizdeki restoranların barında yer alması da bunun en güzel örneklerinden biri bence.

Türkiye gastronomi açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Artık menülerde hem dünya mutfağından hem de Türk mutfağından seçenekler sunuluyor. Siz menünüzü oluştururken nelere dikkat edersiniz?

Dünya mutfağından lezzetleri, coğrafyamızda olan ürünlerle yorumlamayı çok seviyoruz. Özellikle menümüzde Akdeniz mutfağı çok baskın.

Mekanın mimari dekorasyonundan da bahsetmek isteriz, nelere öncelik verdiniz?

Sıcak iklim bitkilerini bolca kullandığımız bu mekanda, farklı taleplere cevap verecek oturma seçenekleri sunduk. Konuklarımıza ister kalabalık bir grup, ister baş başa ve sakin bir "tête-à-tête", ister tek başına gelenler olsun; yalnız hissetmeyecekleri bar konseptli bir yemek deneyimi sunuyoruz. Günün farklı saatlerinde hizmet veren La Plage'da, her daim ışığın yumuşak kullanılmasına özen gösterdik; öğlen sert gelen ışınlar için tente ve açılarıyla oynanabilen güneş kırıcılarıyla güneşi yazın gölgeleyerek, kışın içeri alıyoruz. Geceleri ise endirekt 2700 kelvin ışık kaynakları ambiyansı aydınlatırken homojen ve samimi bir ışık sağlıyor. Mekanda zaman ve yer kavramını silmek için kullandığımız tasarım dilinde ise öne çıkan dönem veya moda parçalar yerine yuvarlak hatları olan seçimler ve tasarımlar tercih ettik. Malzeme seçimlerinde de yine tercihimizi sahte ürünlerden değil, yalın ve doğal malzemelerden yana kullandık. Renk tonlarında kullandığımız kırık beyazlar, sarılar ve iroko ahşaplarla da sayfiye yeri özelliklerini hatırlatmaya özen gösterdik.

Mekanın saat aralığı çok geniş, sabah 10.00, gece 02.00. Tüm gün açık olan bir mekanda tempo da çok yüksek olmalı. Nedir mekanın dinamikleri?

Bağdat Caddesi; hiç uyumayan, günün her saati hareketli kalmayı başaran bir lokasyon. Hedef kitlesi de bir o kadar dinamik. Bu nedenle günün her anında farklı taleplerle gelen misafirleri ağırlamak, yaşayan bir mekan yaratıyor. Bizim için de her gün, yeni bir heyecan anlamını taşıyor. Bağdat Caddesi gibi enerjisi yüksek bir yerde, günün her saatinde kaliteli deneyimler sunmak için, dinamik bir ekiple hizmet vermek önceliklerimizden biri.

Yakın zamanda kapılarını aralayan bir mekanınız daha var: Mini Bar. Konseptinden ürün gamı ve eğlence anlayışına dek, nasıl bir mekan burası?

Daha çok yeni olan Mini Bar projemizle, günlük işleyişi akşam üstü kokteyl barla başlayan, sevilen DJ'ler ile devam eden, ardından live performance'a dönüşen sosyal bir alan sunmak istedik. Bunların dışında Comedi Night gibi farklı etkinliklerimiz de sürüyor.

Her gün ardı ardına yeni mekanlar açılıyor. Bu kadar bol alternatifin olduğu günümüzde, fark yaratan başarılı bir işletme olmanın kuralları sizce neler?

Sektörün gelişmesini ve genişlemesini mutlulukla karşılıyoruz. Türkiye'de gastronomi, dünya ile yarışacak seviyelerde. Biz de bu büyümeyi, açtığımız yeni mekanlarla destekliyoruz. Ben, bir yerin alternatifi olmayacak, bir yere de alternatif olmayacak mekanlar yarattığımızı düşünüyorum. Alışılmışın dışında lezzet, mimari ve hizmeti bir araya getirerek gustosu yüksek mekanlar oluşturduğumuza inanıyorum.

Günümüzde sosyal medya artık gastronomi işletmelerinin tanıtım çalışmalarında da büyük önem taşır hale geldi. Sosyal hesap çalışmalarınızı nasıl yönetiyorsunuz?

Sosyal medya hesaplarımızda kimseyi rahatsız etmeden, farklı yanlarımızı organik bir şekilde görselliğe dönüştürerek ilerlemeyi tercih ediyoruz. "Mış" gibi değil de gerçekten yaşanan, içinde bir an olan görselleri ve hikayeleri paylaşmayı seviyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

4 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Yeni Yıla Tiflis'te Girmeye Ne Dersiniz?

Yeni Yıla Tiflis'te Girmeye Ne Dersiniz?

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Esas Oğlan Dizisinin Gala Gecesi!

Esas Oğlan Dizisinin Gala Gecesi!

Golf'ün 50 Yıllık Zaman Tüneli

Golf'ün 50 Yıllık Zaman Tüneli

19 Ağustos Kova Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

19 Ağustos Kova Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

Bodrum Günlüğü: Haluk Dinçer, Gizem Sabancı, Nejdet Ayaydın

Bodrum Günlüğü: Haluk Dinçer, Gizem Sabancı, Nejdet Ayaydın

Eylül Ayı Burç Yorumları

Eylül Ayı Burç Yorumları

Ersu Şaşma: Olimpiyat Yolculuğu

Ersu Şaşma: Olimpiyat Yolculuğu

Kırmızı Çocuklar Derneği'nin Yeni Üyesi: Kırmızı Karavan

Kırmızı Çocuklar Derneği'nin Yeni Üyesi: Kırmızı Karavan

Güneş Çağlarcan Solo Sergi Açılışı

Güneş Çağlarcan Solo Sergi Açılışı

Bodrum Günlüğü: Cem Hakko, Ferit Şahenk, Kıvanç Tatlıtuğ

Bodrum Günlüğü: Cem Hakko, Ferit Şahenk, Kıvanç Tatlıtuğ

Ceyda Hilal Eğerci ile Klasik Yat Dünyası

Ceyda Hilal Eğerci ile Klasik Yat Dünyası

Tuba Ünsal ve Burcu Baldouf İle "İyileşme Yolculuğu"

Tuba Ünsal ve Burcu Baldouf İle "İyileşme Yolculuğu"

18 Eylül Balık Tutulmasının Burçlara Etkileri Neler?

18 Eylül Balık Tutulmasının Burçlara Etkileri Neler?