Kariyer yolculuğunuz nasıl başladı? Bu yolda en büyük motivasyonunuz ne oldu?
Tamamen tesadüf. Alerjik astımdan dolayı okula bile gidemezken su sporlarına başladıktan sonra yaşamım değişti ve en önemlisi sağlığıma kavuştum.
Bu noktaya gelene kadar sizi en çok zorlayan şey ne oldu ve nasıl aştınız?
Zorluklarla çok küçük yaştan itibaren baş etmeye başladım ve bunun için yardımcı olabilecek bir yol olduğunu bile bilmiyordum. Tek hatırladığım zorluklar ne kadar büyük olursa olsun, pes etmeden yola devam ettim. Şimdi de biliyorum ki, yeterince isteyip inandıktan sonra her şey mümkün, o yüzden bir hayalim varsa gerçekten elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklanıyorum. En büyük gücün içimizde olduğunu biliyorum.
Kariyerinizde kırılma noktası diyebileceğiniz bir an var mı?
İlk kırdığımız dünya rekoru kariyerimdeki en önemli kırılma anlarından diyebilirim. Dünyanın en sıra dışı rekorunu kırabilmek için Avusturya'da buzun altında bir dalış gerçekleştirecektik. Bu dalışın Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesi için hem kadın hem erkeklerin rekorunun üzerinde olması gerekiyordu. Kadınlar rekoru 70 erkekler rekoru 100 metreydi, antrenmanlarda 100 metreyi yapabildim fakat dalıştan tam bir hafta önce Alman bir dalgıç bu rekoru 108 metre ile geliştirdi, böyle olunca bu kadar kısa sürede rekoru kıramayacağımızı düşündüm fakat ya deneyecektim ya da toparlanıp eve dönecektim, ben denemeyi seçtim. Benim için artık tek çıkış noktası buzun altında açılmış bir sonraki delikti. Soğuk, zorluklar, kaygı gibi her şeyden kendimi izole ederek dalışa başladım ve 110 metre ile dünya rekorunu kırdım. Bu kadar çok zorlukla tek bir seferde mücadele edince, inanmış bir insanı hiçbir şeyin durduramayacağını anlıyorsunuz.
Kariyerinizde ya da özel hayatınızda size ilham veren bir kadın figürü var mı?
Çok var. Karşılaştığım her kadından ilham alabiliyorum.
Genç kadınlara, özellikle sizin alanınıza ilgi duyanlara ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Özellikle sosyal medyada genellikle başarılar ve iyi şeyler paylaşmaya çalışıyorum fakat bazen bir başarının çok rahat kazanıldığı izlenimini vermiş olabiliyor bu. Şunun altını mutlaka çizmem lazım, tüm bu başarıların arkasında çok büyük bir emek ve defalarca başarısızlık tecrübesi var dolayısıyla asla vazgeçmesinler.
Kariyerinizde en çok gurur duyduğunuz an?
Deprem sonrası Hatay'a destek için orada kırdığımız dünya rekoru ve bu dünya rekoru ile birlikte, 100 tane kız çocuğumuzun eğitim masraflarının karşılanması.
Kadın olmanın size kattığı en büyük güç nedir?
Sabır ve azim.
Röportaj: Ceylan Yeniacun
Fotoğraf: Ertan Demirbilek