Meditasyona başlama hikayenizin özünde nasıl bir motivasyon var?
Kendi kendime meditasyona oturduğum zamanlar bir yana dursun, meditasyon ile bilinçli olarak 20'li yaşlarımın başında tanıştım. Londra'da okurken en yakın arkadaşlarımdan biri Hintliydi, her sabah 06.00'da meditasyon için uyanırdı. Günlük olarak düzenli meditasyon yapmanın yaşam akışını ve özellikle en yoğun günleri nasıl kolaylaştırdığını, ilk kez onunla yaptığımız uzun paylaşımlarda anlamaya çalıştım. Düzenli olarak hayatıma almam da o yıllara, 2010-2012'ye dayanır. Devamında ise önce Hindistan'a, sonra Nepal'e manastırda kalmaya gittim. Burada Budist tekniklerle çalışmayı öğrendim. Bugün günlük meditasyon oturumlarımın yanında, yılın belirli günlerini inzivada, sadece meditasyon ile geçiriyorum.
''Nefes'' hayatınıza hangi noktada girdi? Yaşamın temel dayanağı bilinçli bir eyleme dönüştüğünde mucizevi etkiler yaratıyor mu?
Nefes çalışmalarına üniversite yıllarımda başladım. Altı ay Hindistan'da kalıp döndükten sonra hayatımda her şey bir anda tepetaklak oldu. Tepetaklak dediğime bakmayın, o konunun görünen kısmı. Hz. Şems'in dediği gibi ''Nereden bilebilirdim altının üstünden daha iyi olmadığını.'' Yaptığım işlerden, o zamanki hayat arkadaşımdan ayrı düşmüş tam olarak bir boşluğun içinde kalmıştım. İlk nefes eğitimine tam bu dönemde gittim. Her an iyiyi yaşayabilme özgürlüğümüzü veren bu güçlü nefes tekniğini -transformal nefes- yakınlarımla paylaşmak için öğrenmeye karar verdim. Amerika'da eğitmenlik eğitimimi tamamladım. Hayatım nefese ve nefes ile açılan birçok iyileşme alanına dönüştü. Aldığım yoga eğitimiyle birlikte Pranayama teknikleriyle çalıştım. Şifası kendimden başlayıp bütüne yayılmaya devam etti. Ve anladım ki, mucize her an aldığımız nefesin içinde. Yaşamın kendisinde. Yüzünü yıkamak, dişini fırçalamak gibi. Nefes alıyorum, yaşıyorum, hissediyorum, buradayım!
Seyahat etmeyi en çok sevdiğiniz ülke ya da şehir hangisi?
Peru-Kutsal Vadi, Türkiye-Konya, Nepal–Kathmandu. İngiltere sınırlarında İskoçya ve İrlanda'nın kırsal kesimleri. Alp Dağları, Kaz Dağları, And Dağları, Macahel. Adalardan ise Sardunya, Yunan Adaları ve Gökçeada. Yakın zamanda ziyaret ettiğim Brezilya Amazonları, Yağmur ormanları ve yerli kabileler çok ilham verici ve beni neşe ile genişleten bir deneyim oldu.
Bire bir nefes çalışmalarının yanında sıklıkla grup çalışmaları da yapıyorsunuz. Yaz dönemi için nasıl bir takvim hazırladınız kendinize?
Nefes'te derinleşmek ve hayatlarına kalıcı olarak almak isteyenler için program ve eğitim içeriği hazırlıyorum. Ağustos ve ekim aylarında özel topraklarda İçten Dışa'nın yaz ve sonbahar buluşması olacak. Konya'da, Alper Akçay ile Anadolu ve Hint tasavvufuna alan açtığımız bir buluşma planlıyoruz. Bir online eğitim platformunda hazırlanan yolculuklar var. çok zengin ve faydalı bir içerik. Bu sene ara verdiğim online Nefes seanslarına haftanın belirli günleri tekrar başlıyorum.