Radarımızdaki Lokal Marka: Hiva Atelier

Kendisini sadece bir tasarımcı değil, aynı zamanda hissettiğiyle yaratma yolunda ilerleyen bir sanatçı olarak tanımlayan Dilara Ertan Çevik ile HiVa Atelier'yi kurma hikayesini ve marka vizyonunu konuştuk.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
16 Ekim 2023 Pazartesi 15:23 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Radarımızdaki Lokal Marka: Hiva Atelier

HiVa Atelier markasının kurucusu ve tasarımcısı Dilara Ertan Çevik, İstanbul'un sokaklarında büyüyüp, şehrin dokusundan ilham alırken, çocukluğundan bu yana içindeki sanat sevgisi hiç solmadı. Çizmek, onun için sadece bir eylem değil; bir tutkuydu. Kendisini keşfettiği o an, hayatının en önemli dönemlerinden biriydi. "Evet, bunu yaparsam gerçekten mutlu olurum" dediği o andan itibaren, seçimlerinde ve yaptıklarında her zaman tutkulu oldu. Bu, ürünlerine yansıyan bir özellik haline geldi.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitiren Dilara Ertan Çevik, sonrasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünü bitirdi. Bu süreçte kendine mesleki anlamda değer katabileceği her yerde çalışmaya özen gösterdi. Kendisini "Sevgi dolu, işini aşkla yapan, azimli, sabırlı, duygusal ve hayata dair derin bir farkındalığı olan biriyim diyebilirim" sözleriyle tanımlayan Dilara Ertan Çevik, yaptıklarını hissederek ve duygusal bir bağ kurarak yapıyor. Sadece bir tasarımcı değil, aynı zamanda hissettiğiyle yaratma yolunda ilerleyen bir sanatçı olan Dilara Ertan Çevik ile HiVa Atelier'yi kurma hikayesini ve marka vizyonunu konuştuk.

Dilara Ertan Çevik

HiVa Atelier'nin hikayesi nasıl başladı?

Hiva Atelier'i sadece altı yıl önce hayata geçirdik ve o zamandan bu yana güzel bir grafik çizdik. İlk adımda, Nişantaşı'ndaki bir pop-up mağazada ürünlerimizi tanıtarak başladık ve tasarım festivallerinde de yer aldık. Daha sonra Vakko ile iş birliği yaparak Türkiye genelinde 17 Vakkorama mağazasında ürünlerimizi müşterilerle buluşturduk. Bu iş birliği, markamızın bilinirliğini büyük anlamda artırdı. Ardından, Nişantaşı'ndaki mağazamızı açtık ve uluslararası alanda da adım attık. İngiltere'de Wolf & Badger, İtalya'da Coin gibi prestijli mağazalarla anlaşmalar yaptık. Türkiye'de Beymen Seasons Vadi İstanbul mağazasında, Beymen.com'da ve Nişantaşı'nda Hiva Atelier mağazamızda ürünlerimiz satışta. Bunun yanı sıra, yurt dışında dokuz ayrı lokasyonda da müşterilerimize ulaşıyoruz. Bu süreçte müşteri memnuniyetine odaklanarak ve kaliteli ürünler sunarak bu başarıya ulaştık.

Marka vizyonunuzda hangi konuları önceliklendiriyorsunuz?

Marka vizyonumuzda, Hiva Atelier olarak en üst düzeyde ürün kalitesine ve benzersiz tasarım özgünlüğüne odaklanıyoruz. Müşteri memnuniyeti, markamızın temel amacı ve müşterilerimizin beklentilerini aşarak onların güvenini kazanmak bizim için kritik bir öneme sahip. Ürünlerimizde kalite standartlarını en üst seviyede tutarak, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek müşterilerimize, sadece üst düzey bir kaliteyi değil, aynı zamanda estetik açıdan da tatmin edici tasarımları sunmayı hedefliyoruz.

Müşteri memnuniyetini sağlama yolculuğumuzda, dinamik ve yenilikçi bir yaklaşımla her bir müşterimizin beklentilerini karşılamak ve aşmak için sürekli olarak kendimizi geliştirmeyi taahhüt ediyoruz. Bu doğrultuda, markamızın temel değerleri arasında ürün kalitesi ve tasarım özgünlüğünü korumak ve müşterilerimizin her birini mutlu etmek için çabalıyoruz.

Tasarımlarınız için nelerden ilham alırsınız?

İstanbul'da yaşamanın kişinin ilham aldığı detaylar ile alakalı çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyorum. Farkında olmadan her an içinde olduğumuz kargaşa, çeşitli insan profilleri, İstanbul'un özünde bulundurduğu o mükemmel doku – tarih – gelecek ve geçmişin iç içe geçtiği bir ruhu var. Tüm bunlardan ilham almamak mümkün değil. Kişilerden, karakterlerden, deneyimlerden ve hikayelerden ilham alıyorum.

HiVa Atelier, sürdürülebilirlik konusuna hangi alanlarda odaklanıyor?

Ürünlerimizin dayanıklılığına ve kalitesine odaklanarak, müşterilerimize uzun ömürlü ürünler sunarak tek kullanımlık tüketimi azaltmayı hedefliyoruz. Kaliteli ürünler üretip, daha uzun süre kullanım hedefliyoruz. Böylelikle doğal kaynakların korunmasına destek oluyoruz.

Tasarımlarınızda geçmiş ile günümüzü, geleneksel ve çağdaşı bir araya getirmeye özen gösteriyorsunuz. Bunu, nasıl uygulamaya geçiriyorsunuz?

Yerel el sanatları ve geleneksel teknikleri koruyarak modernize ediyoruz. Çağdaş tasarım unsurlarını eklerken, geleneksel detayları modern kesimlerle birleştiriyoruz. Klasik el işçiliği tekniklerini günümüz modasına uyarlamak için yaratıcı yaklaşımlar geliştiriyoruz. Renk paletimizde de geleneksel ve modern tonları birleştiriyor, dokuları ve desenleri dengeli bir şekilde kullanarak tasarımlarımıza derinlik katıyoruz. Sonuç olarak, koleksiyonlarımızda geçmişin zarafetini ve değerini, günümüz kadınına uygun bir şekilde yansıtarak, hem tarihi bir zenginliği koruyor hem de çağdaş moda dünyasında öne çıkan, yenilikçi tasarımlar sunuyoruz.

Koleksiyonlarınız nasıl parçalardan oluşuyor?

HiVa koleksiyonu; şıklık, günlük kullanım ve zamansız tasarımların özenle harmanlandığı parçalardan oluşuyor. Her koleksiyonumuzda, kadınların farklı yaşam tarzlarına ve ihtiyaçlarına uygun seçenekler sunmayı hedefliyoruz. Şık parçalarımız, özel etkinlikler ve özel günler için ideal; günlük parçalarımız, rahatlık ve tarzı bir araya getiriyor; zamansız tasarımlarımız ise yıllarca modası geçmeyen, klasik ve kullanışlı parçalar sunuyor.

Ürünlerimizin her biri, kaliteli malzemelerle ve özenle üretiliyor. Şıklık, rahatlık ve kalite, koleksiyonlarımızın temelini oluşturur. HiVa olarak amacımız, kadınların her anlarında kendilerini güvenli ve zarif hissetmelerini sağlamak. Bu nedenle koleksiyonlarımızı oluştururken hem estetik hem de fonksiyonelliği ön planda tutuyoruz.

HiVa, kendisini "kadın odaklı bir marka" olarak tanımlıyor. Bunun detaylarından bahsedebilir misiniz?

HiVa olarak, kendimizi tamamen kadın odaklı bir marka olarak tanımlıyoruz çünkü kadınları güçlendirmeye ve onların güzelliklerini kutlamaya odaklanıyoruz. Koleksiyonlarımızı tasarlarken, kadınların bedenini ve zevklerini ön planda tutuyoruz. Rahat ve şık modellerden fonksiyonel aksesuarlara kadar, ürünlerimizde kadınların günlük yaşamlarında kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için gereken her şeyi düşünüyoruz.

Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılıyoruz. Kadınların gücünü ve değerini kutlamaya, sadece tasarımlarımızda değil, aynı zamanda marka değerlerimizde de yer veriyoruz. HiVa, kadınların kendi hikayelerini yazmalarını teşvik eden bir marka olarak varlığını sürdürmeye devam edecek.

Ana üretim odağınızda çanta olsa da koleksiyonunuzda oldukça şık ayakkabı ve aksesuarlar da görüyoruz. İlerleyen dönemlerde ayakkabı ve aksesuar yelpazenizi genişletmeyi planlıyor musunuz?

Yeni ayakkabı gruplarımız geliyor. Aynı zamanda ipek aksesuar grubumuz, her sezon yeni ve sanatçıların ellerinden çıkan tasarımlar ile üretilmeye devam ediyor.

Yeni sezonda nasıl çanta modelleri sunuyorsunuz?

Deri sarma detayları ve lüks 'shearling' dokularıyla tasarladığımız çantalarımız, zarafet ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor. Standart modellerimizle sadeliği ve şıklığı korurken, koleksiyonumuza eklediğimiz iki yeni modelimiz Mini Croissant ve Pera son trendlere hitap ediyor aslında. Yeni modellerimizde kullanılan detaylar, el emeğiyle işlenmiş deri sarma dokuları ile zenginleşiyor. Her çanta, özenle seçilmiş malzemeler ve özgün tasarımlarla şekillendiriliyor. Yeni sezon koleksiyonumuzda, estetik ve işlevselliği, sezonun klasik renkleri ile bir arada sunuyoruz.

Çanta, ayakkabı ve aksesuarlarınızın, bireylerin stillerinin tamamlayıcısı olmasını mı hedefliyorsunuz, yoksa görünümün yıldızı olarak mı değerlendirilmeli?

Hiva Atelier olarak her iki düşünceyi de dikkate alıyoruz. Hangi modelin veya rengin tercih edildiği, misafirlerimizin bireysel zevk ve tarzlarına dayanıyor. Tasarım konusundaki cesur ve iddialı modellerimiz, çanta kullanımını bir moda ifadesine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu modeller, sadece bir çanta değil, bir tarz beyanı olarak öne çıkıyor ve kombinlerinizi tamamlayıcı bir unsura dönüşüyor.

Diğer yandan, minimalist ve sade modellerimiz de markamızın özüne uygun. Bu tasarımlar, her kombinle rahatça uyum sağlayabilecek ve şıklığınıza zarif bir dokunuş katacak. Yani, sade veya iddialı, her bir çantamız kalitesi, dayanıklılığı ve zarafeti ile ön planda. Müşterilerimize bireysel tercihlerine uygun seçenekler sunarak, herkesin kendine özgü bir stil yaratmasına destek olmayı amaçlıyoruz.

Geçmiş ve günümüzden kendinize rol model aldığınız tasarımcılar veya stilini beğendiğiniz isimler var mı?

Beğendiğim markalar var tabii ki. Güncel markalardan Cult Gaia, Acne Studios ve Rains markasını başarılı buluyorum.

HiVa Atelier koleksiyonlarını nerelerde bulabiliriz?

Ürünlerimize, yurt içinde Beymen Vadi İstanbul ve Beymen.com üzerinden, yurt dışında ise Birleşik Krallık'ta Wolf & Badger Kings Cross mağazasından ve Wolfandbadger.com'dan, İtalya'da Forzieri.com üzerinden ve ABD'de Verishop.com üzerinden ulaşılabilir. Yakın zamanda İtalya'da COIN Excelsior mağazalarından da ürünlerimize ulaşılabilecek.


EN ÇOK OKUNANLAR

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Heyecanı
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Heyecanı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Heyecanı

1 dakika okunma süresi
EKAV'da Disiplinlerarası Sergi
EKAV'da Disiplinlerarası Sergi

EKAV'da Disiplinlerarası Sergi

1 dakika okunma süresi
Ardan Özmenoğlu'ndan Yeni Sergi
Ardan Özmenoğlu'ndan Yeni Sergi

Ardan Özmenoğlu'ndan Yeni Sergi

1 dakika okunma süresi
2024 Paris Moda Haftası'nda Neler Yaşanıyor?
2024 Paris Moda Haftası'nda Neler Yaşanıyor?

2024 Paris Moda Haftası'nda Neler Yaşanıyor?

1 dakika okunma süresi
Apom Lansmanına Ünlü İsimler Katıldı
Apom Lansmanına Ünlü İsimler Katıldı

Apom Lansmanına Ünlü İsimler Katıldı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti
Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti

Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti

Sinoz Karadeniz Müzik Festivali Başlıyor
Sinoz Karadeniz Müzik Festivali Başlıyor

Sinoz Karadeniz Müzik Festivali Başlıyor

Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine
Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon
Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon

Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon

Günlük Burç Yorumları (9 Eylül 2024) ‘Aşk Dolu Bir Gün'
Günlük Burç Yorumları (9 Eylül 2024) ‘Aşk Dolu Bir Gün'

Günlük Burç Yorumları (9 Eylül 2024) ‘Aşk Dolu Bir Gün'

Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'
Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'

Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'

Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'
Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'

Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'

Elidor'un yeni “Beauty House” Projesi
Elidor'un yeni “Beauty House” Projesi

Elidor'un yeni “Beauty House” Projesi

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen
Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen

Haftalık Burç Yorumları (11 Ağustos 2024) ‘Burçları Bekleyen Önemli Gelişmeler'
Haftalık Burç Yorumları (11 Ağustos 2024) ‘Burçları Bekleyen Önemli Gelişmeler'

Haftalık Burç Yorumları (11 Ağustos 2024) ‘Burçları Bekleyen Önemli Gelişmeler'

Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta
Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta

Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina
Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina