Bu görkemli hamam 1741 yılında, dönemin padişahı I.Mahmut tarafında Ayasofya Camisi’ne gelir sağlamak amacıyla yaptırılmış. İlerleyen yıllarda şehirde odun ve su sıkıntısı yaşanmaya başladıktan sonra büyük hamamların yapımı durdurulmuş. Cağaloğlu Hamamı, 1768 yılında yapılan son büyük hamam olması nedeniyle tarihte ve günümüzde büyük önem taşımakta. Camekanı geniş bir kubbe ile örtülü bu yerde, tek parçalık mermerden geniş bir havuz bulunuyor. Hamamın ortasındaki büyük göbek taşı, yaklaşık 300 yıl boyunca onlarca insana ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tarihi yapılarıyla zengin İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.
Telefon: (0212) 522 24 24
Bu ferah ve şık hamam içine girdiğiniz anda sizi çok eski zamanlara götürecek. Dokusu, kubbesi ve sütunlarının üstündeki el işçilikleri sade detayların ardındaki gizli büyüyü görebilirsiniz. Hamamın o görkemli kubbesinin altında yüzyıllardır süzülen ışıkların toplandığı göbek taşında uzanarak, tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Özel hizmetler arasında sultan banyosu ve aramoterapik yağ masajını deneyerek vücudunuzu dinlendirerek, tüm stresinizi atabilirsiniz.
Telefon: (0212) 522 79 74
Osmanlı mimarisinin en göz alıcı hamamlarından biri olan Süleymaniye, adından da anlayacağınız üzere dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış. Beyazıt’ta yer alan hamam üç bölümden oluşuyor. Sultan Süleyman, yaşadığı dönemde kendisi için özel bir bölme yaptırmış. Şimdi ise günümüzde o bölme herkes tarafından kullanılabiliyor. Yani kısa bir sürede olsa kendinizi sultanlar gibi hissedebilirsiniz. Buranın en sevdiğimiz yanlarından biri de kese ve köpük masajı. Kese sayesinde vücudunuz arınırken, köpük masajı rahatlamanızı ve gevşemenizi sağlayacaktır.
Telefon: (0212) 520 34 10
Tarihe damgasını vuran ve bir Osmanlı padişahıyla resmi nikah kıyan sayılı kadınlardan biri olan Hürrem Sultan tarafından, dönemin ünlü mimarı Mimar Sinan’a yaptırılan hamam, Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii arasında yer alıyor. Hamama gelen konuklar için belli fiyat aralıklarında paketler sunuluyor. Uzun zamandır böyle bir yere gitmediyseniz size Adab-ı Hayat’ı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Erguvan özlü nemlendiricilerle yapılan masaj ayağınızdan başlayarak tüm vücudunuza doğru ilerleyecek. Her türlü cilt tipine uyan ve cildi temizleyerek sıkılaştıran kil maskesi bizim favorilerimizden. Son olarak biraz dinlenmek isterseniz özel yapım şerbetler ve soğutulan meyvelerle günün keyfini çıkarabilirsiniz.
Telefon: (0212) 517 35 35
İstanbul’un en görkemli ve eski hamamlarından biridir. Bu yerin şifa kaynağı olduğu sıkça söylenir. Şifa hamamda mıdır, bilinmez. Ama içine girdiğiniz anda uzun süre etkisinde kalacağınıza eminiz. Tarihin en güçlü insanlarına hizmet veren bu yer, hamam geleneklerini sürdürmeye devam ediyor. Artık gruplarla gidilecek eğlenceler için bile tercih ediliyor. İş yorgunluğunuzu ya da tüm vücut ağrılarınızı atmanız için buranın size iyi geleceğine eminiz.
Telefon: (0212) 249 94 56
Üsküdar’da bulunan hamam, meşhur Kösem Sultan tarafından yaptırılmış. İstanbul’da mahalle hamamı kültürünü koruyan sayılı yerlerden biridir. Gösterişten uzak olan bu hamam, samimi havasıyla cezbedici bir yöne sahip. Kubbeleri yüksek olduğu için ferah ve geniş. Uzun süre sıcağın içinde kaldıktan sonra soğuk bir gazoz içerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Telefon: (0216) 334 97 10
Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırılan hamam, denize kıyısı olan Tophane’de yer alıyor. Aynı zamanda Tophane’nin yıllardır sembolü olmaya devam ediyor. Dinlenme yeri oldukça geniş ve özellikle şehre yeni gelenleri gezdirebileceğiniz yerlerden. Hamam girişinde bir de hediyelik eşya dükkanı var. Burada keselerden renkli peştamallere, damgalı sabunlardan bakır taslara kadar hamam kültürüne ait pek çok şeyi bulabilirsiniz. Kurna başında yıkandıktan sonra, hamamın en sıcak yeri göbek taşında terleyinceye kadar bekledikten sonra kese yaptırmadan çıkmayın. Profesyonel terapistler tarafından yapılan masajdan sonra dinlenme alanında ev yapımı limonatanın tadını çıkarın.
Telefon: (0212) 393 80 10
Anadolu Yakası’nın en eski hamamlarından olan Beylerbeyi Hamamı, Osmanlı İmparatorluğu’nda Haseki sultan unvanını kullanan son kadın sultan olan Rabia Sultan tarafından yaptırılmış. Çift kubbesiyle diğer hamamlara göre farklı bir görünüme sahiptir. Günümüzde hala meşhur olmasının sebebi tellak ve natırlarının çok iyi olmasıdır. Hem çok kibarlar hem de yaptıkları masaj ve keselerle stresten arınarak, zihninizin dinginleştiğini hissedebiliyorsunuz. Hamamdan çıktıktan sonra kendinizi hem daha canlı hem de hafiflemiş bulacaksınız.
Telefon: (0216) 321 46 83
Tarihte Mihrimah Sultan hakkında anlatılan çok fazla hikaye var. Bunlardan biri de Mimar Sinan’ın ona olan aşkı. Hikayenin doğruluğu kesin olmasa da, Mimar Sinan’ın bu hamamı özenle yaptığı tartışılmaz bir gerçek. Edirnekapı’da bulunan ve Mihrimah Sultan Cami Külliyesi’nin bir bölümü olan hamam, aynı zamanda Türk Hamamı kültüründe önemli role sahiptir. Kas ağrılarını rahatlatan ve girdiğiniz an gevşemenizi sağlayacak buhar banyoları bulunuyor. Kil ve yosun gibi doğal ve bitkisel ürünler ile masaj yapılıyor. Bu sayede vücudun genç ve daha dinç kalması sağlanıyor.
Telefon: (0212) 523 04 87