Paris'te gerçekleşen Maison & Objet Fuarı'nda, dünyanın dört bir yanından tasarımcılar, dekoratörler, sanatçılar ve zanaatkarların eserleri sergilendi. Paris Nord'da Villepinte Sergi Parkı'nda düzenlenen dört günlük fuarda tasarım dünyasının kalbi attı. Pandemi sonrası "yeni bir soluk, yeni bir keşif, yeni bir his, yeni dokunuş, yeni ışık" sloganıyla sunulan fuar hem fiziksel hem de dijital olarak gerçekleşti.
Tasarım ve yaratıcılık adına üretilen tüm eserler, objeler, dekorasyon ürünleri, markalar tarafından fuarda sergilendi. Fuarda yeni dekoratif konseptler, yeni trendler keşfedildi; ışıklı enstalasyonlar, sanat ve zanaatkar işi el yapımı eserler ile ürünler yer aldı. Profesyonellere yönelik fuar, M.O.M (Maison&Objet More) dijital platformundan da izlendi.
Küresel bir dekoratif manzara sunan fuara, sanatın dokunuşu da vardı. 'Sürükleyici sanat' konseptindeki ışıklı yerleştirmeleriyle ünlü Japon kolektif grubu Teamlabs de fuarda yer aldı. Eserlerinde sanat ve teknolojiyi buluşturan Teamlabs'in yeni enstalasyonu ilgiyle karşılandı. "Resonating Microcosms-Solidified Light Color" (Titreşen Mikrokozmlar-Katılaştırılmış Işık Rengi) adlı enstalasyon; sergi alanına yerleştirilmiş 'ovoid' denilen ışıklı nesnelerin renk senfonisinden oluşuyordu. Durdukları yerde yavaşça titreşen, renkli balonu andıran 'ovoid'ler toplam 61 yeni renge dönüşebiliyor; parlak ışıklar yayan 'ovoid'ler arasında gezen izleyici, bu renk senfonisinin içinde kayboluyordu.
Çevre şartlarından etkilenen 'ovoid'ler güneş ışığı altında iken etraflarındaki renkleri yasıtıyor. Güneş battığında ya da karanlıkta ise kendiliğinden parlamaya devam ediyorlar. Eser, ziyaretçiyle etkileşime giriyor. Enstalasyonu gezen ziyaretçi, bir ışıklı 'ovoid'e dokunup onu yere ittiğinde düşüyor, kalkıyor ve ardından yeni bir renk yansıtıyor. Çevresindeki diğer 'ovoid'ler de, tıpkı sesin yankılanması gibi aynı tonda renklere dönüşüyorlar. Müzik eşliğinde sunulan ve birbiri ardına yankılanan renk tonları, izleyiciyi içine çeken büyülü bir atmosfer yaratıyor. Fuarda, mimari tasarım dergisi Architectural Digest'ın "Avrupa'nın 100 tasarımcısı" listesinde yer alan ve Yılın Tasarımcısı seçilen Fransız mimar- tasarımcı Franklin Azzi de, "Retro Futur" temalı yaratıcı projesiyle yer aldı. Yükselen Yetenek 2022 (Rising Talent Awards) ödüllerini kazanan altı genç Japon tasarımcılarının eserleri de meraklılarıyla buluştu.
Objelerinde doğal taşlardan esinlenen sanat direktörü Elizabeth Leriche ise, doğaya kaçışı öneren heykelsi tasarımlarıyla ilgi çekti. Geleneksel ile çağdaş tasarımları buluşturan fuarda; yenilikçi dekoratif konseptler, minimal zevkler, eğlenceli tasarımlar farklı seçenekler sundu. Örneğin çikolata, kamel, karamel ve topraksı tonlarla yaratılmış; zengin, zarif ve zamansız alanlar, minimal dekorasyon sevenler için cazip bir köşe idi.