Pancarlı Çikolatalı Kek
Malzemeler:
200 gram çikolata
200 gram tereyağı
60 ml Türk kahvesi
5 yumurta
220 gram pancar (Haşlanmış, rendelenmiş, suyu sıkılmış)
155 gram elenmiş un
20 gram kakao
5 gram kabartma tozu
200 gram pudra şekeri
1 çimdik tuz
Çikolatayı ve tereyağını benmarie'ye koyup eritin.
Bir yandan da dört fincan Türk kahvesini yapın.
Erimiş çikolata-tereyağı karışımını soğumaya alın.
5 yumurta beyazı ve bir çimdik tuzu karışmaya bırakın. Bu sırada erimiş olan çikolata-tereyağı karışımına beş yumurta sarısını ve 60 ml Türk kahvesini ekleyin.
Yumurta beyazları köpükleşmeye başladığında pudra şekerini kaşık kaşık içerisine koyup, karıştırmaya devam edin.
Diğer yandan haşlanmış, rendelenmiş, suyu sıkılmış pancarı çikolatanın içinde eze eze karıştırın.
Kakao, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek çikolatanın içine ekleyip, bir spatula yardımıyla karıştırın.
Son olarak yumurta akı ve şeker karışımını çikolatanın içine aktarıp, katlaya katlaya karıştırın.
Önceden 160 derece ısıtılmış fırına girecek olan 24 cm'lik kabınızı yağlayıp, yağlı kağıt serin ve malzemeyi kabın içine dökün. Kekiniz 17 dakika sonra hazır.
Afiyet olsun!