Hilton Istanbul Bosphorus Otel'in en üst katında yer alan Dubb Indian Bosphorus Restaurant, baş aşçısı Vinod Kumar Chauhan başta olmak üzere Hindistan'ın önemli otel ve restoranlarından şeflerle çalışıyor. Hint kültürünün renkli karakterini ve değerli baharatlarını yemeklerine taşıyan Dubb Indian Bosphorus Restaurant, İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarası eşliğinde leziz bir etnik deneyim sunuyor.
Mustafa Kemal Atatürk, ünlü oyuncu Greta Garbo, döneminin ajanlarından Mata Hari, yazar Agatha Christie ve İspanya Kralı 4. Alfonso gibi birçok tanınmış simanın müdavimi olduğu Rus restoranı daha sonradan 1924 İstanbul ismiyle yeniden hayat bulmuş. Pera'da bulunan 1924 İstanbul, Rusya'nın geleneksel lezzetlerini, ünlü buzlu limonlu votkası ile özgün bir ambiyansta misafirleri ile paylaşıyor.
Galata'nın tarihi dokusuyla uyum içinde olan IL Cortile Istanbul, misafirlerinde küçük bir İtalyan şehrindeki bir restoranda oturuyormuş hissi yaratıyor. 1842'de Fransız okulu olarak inşa edilip günümüzde restorasyondan geçmiş haliyle şık bir otel olarak varlığını sürdüren Ecole St. Pierre'in avlusunda yer alan IL Cortile Istanbul, menüsünde yerel İtalyan lezzetlerine olduğu kadar modern dokunuşlu tabaklara da yer veriyor.
İstinye Park'ta yer alan LPM (La Petite Maison) İstanbul, içine girdiğiniz anda sizi adeta Fransa'daki hoş ve huzurlu bir restorana ışınlıyor. Fransız mutfağının olmazsa olmazlarından deniz mahsullerinin dikkat çektiği LPM İstanbul menüsünün lezzetleri, şık bir Fransız restoranı ambiyansında sunuluyor.
Yerel Meksika mutfağının renkli tatlarını bir araya getiren Los Altos Gourmet Mexicano restoran ve kokteyl barda taze meyve ve baharatlarla elde edilen içkiler Meksika mutfağı ile birleştirilerek misafirlere benzersiz bir lezzet deneyimi sunuluyor. Beyoğlu'nda yer alan Los Altos Gourmet Mexicano, ziyaretçilerini Boğaz manzarası ile karşılıyor.
Suadiye'de bulunan Ken Sushi & More, "Sushi ve daha fazlası" misyonuyla yola çıkarak modern Uzakdoğu mutfağının benzersiz lezzetlerini orijinal tariflerle sunuyor. Ken Sushi & More, benimsediği bu anlayışı modern bir Japon restoranı tasarımıyla dizayn ettiği mekanında da gösteriyor.
Pera'daki Soho House'ta yer alan Çok Çok Pera'da "Contemporary Thai" konseptiyle hazırlanan yemekler, Güneydoğu Asya'da yoğun ısı ve nem, güneş ve yağmurda yetişen bitki ve baharatlar kullanılarak, özellikle yerel damak zevkine göre Kraliyet Şefi Khun Nuch tarafından modern dokunuşlarla hazırlanıyor. Çok Çok Pera'nın dekorasyon ve menüsünde restoranın tarihine atıfta bulunularak, eskiden binada misafir olmuş Amerikalı yazar Ernest Hemingway ve İngiliz roman yazarı Agatha Christie'ye de göndermeler yapılıyor.
Üsküdar'da yer alan Arada Blue City, Lübnan-Arap mutfağının en beğenilen lezzetlerini etnik bir ambiyans eşliğinde Boğaz'ın hemen yanında misafirlerine sunuyor. Lübnan tasarımının otantik yapısını yansıtmak için dekorda ön plana çıkarılan sedir, kilim ve fenerler Arada Blue City'deki yemek deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.