Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan “Sessiz Lüks” Trendi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi
Sevgililer Günü Makyajı İçin Taylor Swift'ten İlham Alın
Sevgililer Günü Makyajı İçin Taylor Swift'ten İlham Alın

Sevgililer Günü Makyajı İçin Taylor Swift'ten İlham Alın

3 dakika okunma süresi
“Masters Of Design” Kapılarını Açtı
“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

“Masters Of Design” Kapılarını Açtı

1 dakika okunma süresi
Mezuniyet Elbiseleri Rehberi
Mezuniyet Elbiseleri Rehberi

Mezuniyet Elbiseleri Rehberi

12 dakika okunma süresi
Başrollerini Giray Altınok Ve Ezgi Mola'nın Paylaştığı ‘Başka Bir Sen'den İlk Tanıtım
Başrollerini Giray Altınok Ve Ezgi Mola'nın Paylaştığı ‘Başka Bir Sen'den İlk Tanıtım

Başrollerini Giray Altınok Ve Ezgi Mola'nın Paylaştığı ‘Başka Bir Sen'den İlk Tanıtım

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyaya İz Bırakan Kadınlar
Dünyaya İz Bırakan Kadınlar

Dünyaya İz Bırakan Kadınlar

Aslıhan Sabancı Koruyan ve Esra Oflaz'dan "En İyi Versiyona Ulaşmak" Üzerine
Aslıhan Sabancı Koruyan ve Esra Oflaz'dan "En İyi Versiyona Ulaşmak" Üzerine

Aslıhan Sabancı Koruyan ve Esra Oflaz'dan "En İyi Versiyona Ulaşmak" Üzerine

Meghan Markle'ın Yeni Markası: “As Ever”
Meghan Markle'ın Yeni Markası: “As Ever”

Meghan Markle'ın Yeni Markası: “As Ever”

Yoga mı, Pilates mi?
Yoga mı, Pilates mi?

Yoga mı, Pilates mi?

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı
Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu
Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Uzak Mesafe İlişkisinde Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?
Uzak Mesafe İlişkisinde Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

Uzak Mesafe İlişkisinde Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

Bvlgari Hotels & Resorts Bahamalar'daki Yeni Projesini Duyurdu
Bvlgari Hotels & Resorts Bahamalar'daki Yeni Projesini Duyurdu

Bvlgari Hotels & Resorts Bahamalar'daki Yeni Projesini Duyurdu

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı
Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Loris Frequence Serisi Yenilendi
Loris Frequence Serisi Yenilendi

Loris Frequence Serisi Yenilendi

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe
Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Sevgililer Günü'nde Evde Yapılabilecek Romantik Aktiviteler
Sevgililer Günü'nde Evde Yapılabilecek Romantik Aktiviteler

Sevgililer Günü'nde Evde Yapılabilecek Romantik Aktiviteler