Kapadokya'da Uçhisar Kalesi'nin yamaçlarında bulunan Museum Hotel, yaşayan müze konsepti ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Misafirlerini Kapadokya ve Anadolu mutfağının zenginlikleri ile tanıştan Museum Hotel'in Şefi Saygın Sesli, dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Relais & Chateau'nun 'Rising Chef 2023' ödülüne layık görüldü. Museum Hotel, Türkiye'nin tek Relais & Chateau unvanlı oteli olma ayrıcalığını elinde bulunduruyor.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'da, bölgenin en önemli tarihi oluşumlarından Uçhisar Kalesi'nin yamaçlarında konumlanan Museum Hotel, 'yaşayan müze' konsepti ile misafirlerini ağırlıyor.
Dünyada 500'den fazla lüks otel ve restoranın dahil olduğu, sektörün en önemli konsorsiyumlarının başında gelen Relais & Chateau her yıl en iyileri belirleyerek otel, restoran ve şefleri ödüllendiriyor. Prestijli platform, bu yıl S.Pelegrino sponsorluğunda gerçekleşen ödül töreninde, 'Rising Chef 2023' kategorisinde, Museum Hotel mutfak şefi Saygın Sesli'yi ödüle layık gördü.
Ödülünü Museum Hotel'de düzenlenen bir törenle Saygın Sesli'ye takdim eden Relais & Chateaux Uluslararası Kalite Direktörü Sarah Barenne, "Relais&Chateaux olarak otantiklik ile modernliğin sentezlenmesine, sürdürülebilir mutfak konseptine ve şefler tarafından yerelin yaşatılmasına son derece önem veriyoruz. Museum Hotel ise geldiği nokta itibariyle bu ödülü sonuna kadar hak ediyor. Dünyanın dört bir yanından elliden fazla aday arasından titiz bir değerlendirmenin sonucunda ödülü Şef Sesli ve ekibine takdim etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.