Ela Excellence Resort Belek'te Zeytin Festivali:
Akdeniz ve Ege'nin sembolü olan zeytini adeta bir deneyime dönüştüren Ela Excellence Resort Belek'teki Zeytin Festivali, 5-8 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşti. Sürdürülebilirliği temel alan Michelin Yeşil Yıldız sahibi Toscana'lı Şef Stefano Pinciaroli, festivale konuk şef olarak katıldı. Ela Excellence'ın Executive şefi Şevket Gökçen'in zeytin temalı özel menüleri ve Ebru Erke'nin zeytin yaprağı içeren eşsiz çay tarifleri ilgi gördü.
Şef Stefano Pinciaroli'nin Zeytin Festivali Menüsü:
Şef Stefano Pinciaroli'nin imza reçeteleri ile festivale özel hazırladığı menüsünde; Finger Food, A Petriolo Tour, The Fregola Underground, The Sea Bass Bruschetta, Tricolor gibi tarifler yer aldı. Eski tarifleri araştırıp onlardan ilham alan Şef Stefano Pinciaroli, farklı tatların bir araya gelerek yarattığı etkileyici uyumu misafirlere sundu.
Şef Şevket Gökçen'in Zeytin Festivali Menüsü:
Ela Excellence Resort Belek'in Executive Şefi Şevket Gökçen, festival için geniş bir yelpazede özel tarifler sundu. Bu tarifler arasında, zeytin dolgulu ravioli ve zeytin yapraklarından elde edilen eşsiz ürünler de yer aldı.
Zeytin Hasadı:
Festival kapsamında misafirler, kendi zeytin hasadını yapıp bu zeytinlerden kendi zeytinyağlarını üretme fırsatı buldu. Ayrıca, La Sante A la Carte Restaurant'ta Akdeniz mutfağı lezzetlerinin yanı sıra özellikle zeytinyağlı yemekler servis edildi.
Zeytin Festivali Atölyeleri:
Zeytin Festivali, çeşitli atölyeler ile misafirlerine farklı deneyimler yaşattı. Çay ve Su Sommelier'i Ebru Erke, zeytin yaprağının mucizesini kullanarak yapılan çayların bağışıklık sistemine faydaları hakkında bilgi verdi. Mozaik pano yapımı atölyesi, sanatı bir terapi haline getirerek şimdiye odaklı derin bir farkındalık deneyimi yaşattı. Mindfulness Çemberi atölyesi ise iç dünyaya kısa bir yolculuk yapma imkanı sundu. Aromaterapi Atölyesi ile zeytinin mucizesinden yararlanarak doğal içerikli cilt ve vücut bakım ürünleri yapma fırsatı sağlandı.