Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

6 dakika okunma süresi
2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

5 dakika okunma süresi
Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

4 dakika okunma süresi
Jessica Alba ve Cash Warren Boşanıyor

Jessica Alba ve Cash Warren Boşanıyor

1 dakika okunma süresi
Sanatla Büyüyen Bir Koleksiyoner: Ayda Elgiz Güreli

Sanatla Büyüyen Bir Koleksiyoner: Ayda Elgiz Güreli

41 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Yeni Yıl Kararlarınızı Gerçekleştirmek İçin İpuçları

Yeni Yıl Kararlarınızı Gerçekleştirmek İçin İpuçları

Los Angeles'ta Dev Yangın: Hollywood Tahliye Edildi

Los Angeles'ta Dev Yangın: Hollywood Tahliye Edildi

Haftalık Gündem: Yeni Yılın İlk Haftasında Konuşulanlar

Haftalık Gündem: Yeni Yılın İlk Haftasında Konuşulanlar

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

2625 Metre Yükseklikte “Snow Yoga” Deneyimi

2625 Metre Yükseklikte “Snow Yoga” Deneyimi

Yılbaşı Gecesi Kutlamaları

Yılbaşı Gecesi Kutlamaları

Melek Mosso ile Merit Park Hotel'de Yeni Yıl Coşkusu

Melek Mosso ile Merit Park Hotel'de Yeni Yıl Coşkusu

Blake Lively Justin Baldoni Davası

Blake Lively Justin Baldoni Davası

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Yılbaşı Ağaçlarına Tasarımcı Dokunuşu

Yılbaşı Ağaçlarına Tasarımcı Dokunuşu

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe