Mart 2024 Sergileri

Mart ayında Türkiye'nin dört bir yanındaki sergilerden haberdar olup, Mart 2024'ü sanatla iç içe geçirmek isteyenler için gezilebilecek sergiler.

YAZAR: Çisem Danacı
21 Kasım 2023 Salı 17:34 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

"1.5 Derece" Karma Sergisi

(Decollage Art Space, 14 Nisan'a kadar)

İklim krizine kolektif bir bakış niteliği taşıyan "1.5 Derece" adlı sergi, Serap Atala küratörlüğünde Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe'nin çalışmalarını bir araya getiriyor. İsmini, yaşamın sürdürülebilirliği için konan küresel ısınma hedefi 1,5℃'den alan ortaklaşa ürettikleri çalışmalarında, bu hedefe ancak kolektif bir düşünce yapısını benimseyerek ulaşılabileceğini vurguluyorlar.

Adres: Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, Kadıköy, İstanbul


Ahmet Güneştekin'in "Uyandığımız Çağ" Sergisi

(Ruzy Gallery, 21 Nisan'a kadar)

Ahmet Güneştekin'in "Uyandığımız Çağ" adını taşıyan solo sergisi, İstanbul'da çağdaş sanat tutkunlarının yeni buluşma noktalarından biri olan ve Esra Çevik tarafından kurulan Ruzy Gallery'de izleyiciyle buluşuyor. Galerinin açılış sergisi olan "Uyandığımız Çağ", Güneştekin'in çeşitlilik nosyonundan beslenen ve temelini hayal gücünün yüzey üzerindeki dönüşümlerinden alan yorumlamacı bir yöntemle çalıştığı eserlerini bir araya getiriyor.

Adres: Etiler, Tepecik Yolu No:20, 34337, Beşiktaş, İstanbul


Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi'nin "Sanat Bizim Oyun Alanımız" Sergisi

(Galeri Siyah Beyaz, 27 Nisan'a kadar)

Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi'nin "Sanat Bizim Oyun Alanımız" isimli sergisi, hem evrensel hem de Türk popüler kültür imgelerini ters yüz ederek farklı bir okuma sunmayı hedefliyor. Ardan Özmenoğlu ve Gökhan Tüfekçi, kendi zaman ve mekanından kopardığı imgelerle bir araya getirdiği kültürel söylemi, içinde yaşadığımız coğrafyanın masalları ve mitleri üzerinden okuyor. İmgeleri, söylemleri, deyişleri ve kavramları bölerek, parçalayarak, ekleyerek, çıkararak, üst üste, yan yana ya da karşı karşıya getiren ikili, kurdukları bu çok katmanlı dili izleyici ile buluşturarak, onları da bu oyun alanına davet ediyor.

Adres: Kavaklıdere Sk. 3/1-2 Şili Meydanı, Ankara

Telefon: 0312 467 72 34


Ayça Telgeren'in "Kırık Ufuk" Sergisi

(Galerist, 27 Nisan'a kadar)

Ayça Telgeren'in "Kırık Ufuk" sergisi, öngörülerin iyice bulanıklaştığı bir ortamda sanatçının bakışını yeniden gözden geçirme ihtiyacından doğuyor. Geleceğin muğlaklığı içinde ufku fiziksel ve metaforik anlamlarıyla bir bütün olarak ele alıp onu anlamlandırmaya çabalıyor. Sergiyi, hareket eden bir aks ile Passage Petits-Champs binasının girişinden başlatarak galerinin içinde dolaştıran sanatçı, mekanı bir beden gibi kurguluyor, ona birçok katmanda temas ediyor.

Adres: Passage Petits-Champs, Meşrutiyet Cad. 67/1 Tepebaşı, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 252 18 96


Can Aytekin'in "Geçen Program" Sergisi

(Nazım Hikmet Kültürevi, 21 Nisan'a kadar)

Nazım Hikmet Kültürevi'nin mekansal kurgusuyla ilişki kuran "Geçen Program" sergisinde Can Aytekin, dijital teknolojiler öncesinde yaygın bir üretim olan afiş ressamlığı pratiğinin tekniklerine, kağıt malzeme ve baskıyla ilişkisine ve açık ya da örtük resim tarihi referanslarına yakından bakıyor. Sergi, sanatçının yakın dönemde yaptığı başka iki sergi ve iki gösterimle ortaklıklar taşıyor. 2018'de Ariel'de, 2019'da "Gelecek Program" adlı solo sergisiyle Riverrun'da, 2022'de "Şimdiki Program" sergisiyle Versus Art Project'te ve 2023'te Büyükada Lale Sineması'ndaki vitrinde yaptığı sergilemede Aytekin, bu çerçevede oluşturduğu yapıt serilerinden seçkiler göstermişti. Bir bakıma bu sergiler birbirleriyle temas halinde doğmuş yapıt serilerinden çoğalıyor, başka mekanlara taşınırken seçkiler farklılaşırken yeni bir mekansal örgütlenmeyle bir arada gösteriliyorlar. Tıpkı filmlerin sinemadan sinemaya, şehirden şehire taşınması gibi, Can Aytekin de bu yapıtlar serisini, bir dosya gibi taşıyor ve görmenin ve görsel örgütlenmenin mimariyle ilişkisine de özen göstererek başka mekanlarda başka kadrajlar sunan sergilere dönüştürüyor.

Adres: Yüzüncüyıl, Uğur Mumcu Blv. 7/A, Nilüfer, Bursa

Telefon: 0224 413 27 37


Can Göknil'in "Ardıç Kuşu" Sergisi

(Bozlu Art Project Mongeri Binası, 20 Nisan'a kadar)

Can Göknil'in "Ardıç Kuşu" başlıklı sergisinin ana temaları olan hem sanatta hem de doğada "döngü" ve "denge" kavramları, sanat dünyasında ellinci yılını geride bırakan Göknil'in çok yönlü kişiliğini ortaya koyuyor ve serginin yaratıcılık ilhamı ardıç kuşu misali sergiyi boydan boya dolanıyor. Serginin ilk bölümünde karşımıza çıkan minik ardıç kuşu, doğadaki döngü ve dengenin bir parçası oluyor. Serginin bir diğer bölümü olan "Sevda Habercileri", sözlü geleneğin en önemli parçalarından biri olan ve kökleri Dede Korkut hikâyelerine kadar uzanan maniler üzerinden ilerliyor.

Adres: 19 Mayıs, Dr. Şevket Bey Sk. Mongeri Binası No:5, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 233 72 33


"EnigmaVista" Karma Sergisi

(Galeri Bosfor, 20 Nisan'a kadar)

Küratörlüğünü Gökşen Buğra'nın üstlendiği "EnigmaVista" sergisi, Ahmet Çerkez, Ahmet Elhan, Barış Göktürk, Burcu Erden, Erman Özbaşaran, Günnur Özsoy, Ilgın Seymen, Işıl Kapu, İpek Yücesoy, Mithat Şen, Murat Atabek, Olgu Ülkenciler, Renin Bilginer, Uğur Daştan, Yasha Butler'ın eserlerini bir araya getiriyor. Sergi tasarımını Umut Durmuş'un üstlendiği "EnigmaVista", galeri mekanını bir labirente dönüştürüyor. Hem mekanın hem de geleneksel sanat izleme deneyimlerinin sınırlarını zorlayan bir sergi olarak öne çıkıyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cad. No:50 Kat:3 Beyoğlu, İstanbul


Ertuğrul Güngör & Faruk Ertekin'in "Geleneksel Olmayan (Untraditional)" Sergisi

(Anna Laudel İstanbul, 28 Nisan'a kadar)

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin'in sanatsal çalışmalarının yer aldığı "Geleneksel Olmayan (Untraditional)"ın yenilikçi dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Sergi, içinde yaşadığımız kültür ve geçmişten beslenerek klişelerin ötesinde derinlemesine bir entelektüel deneyim sunuyor. Çocukluklarını Kütahya'da birlikte geçiren sanatçı ikili Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin, yaşadıkları şehrin kültürel belleğinden ilham alarak seramik sanatını modern tasarım unsurlarıyla yeniden yorumluyor. Seramiğin narin ve kırılgan doğasına rağmen, sanatçılar edebi ve görsel kültürden etkilenen sağlam dokuları entegre ederek hassas bir denge kurmaya çalışıyor ve kültürel mirasın dinamik evrimini vurguluyor.

Adres: Kazancı Yokuşu, No:45 Gümüşsuyu Mah. Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 243 32 57


Ergin İnan'ın "Kağıt ve Kalem" Sergisi

(EArt Galeri, 7 Nisan'a kadar)

Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Ergin İnan'ın "Kağıt ve Kalem" adlı kişisel sergisi, Marcus Graf'ın küratörlüğünde gerçekleşiyor. Ergin İnan'ın 1960'ların ortalarından itibaren eserlerinin temelini oluşturan çizimleri, ilk defa tek bir sergide izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçının kağıt işlerindeki kavramsal güce ve soyutlamayı birleştiren biçimsel yapılara vurgu yapan "Kağıt ve Kalem", Ergin İnan'ın çizimlerinin geçmişini ve bugünkü durumunu aktarması dolayısıyla usta ismin sanatsal gelişimini gösteren bir retrospektif işlevi görüyor.

Adres: Merkez Mah. Ayazma Cad. Çuha Sk. No:3 Kağıthane, İstanbul


"Farz Et Ki Sen Yoksun" Sergisi

(Arter, 29 Aralık'a kadar)

"Farz Et Ki Sen Yoksun" isimli sergi, Arter'de gerçekleştirilen ilk özel koleksiyon sergisi. Sergilenen eser ve nesnelerin çeşitliliği kadar, kapsadığı mecralar ve ilişki kurduğu temalar bakımından da geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ömer Hayyam'ın "Rubailer"inde yer alan bir dizeden esinle isimlendirilen ve farklı dönemlerde üretilmiş 600'ün üzerinde sanat yapıtı, işlevsel nesne, nadide eser, mobilya ve kitaptan oluşan sergi, bir koleksiyonun yan yana getirilmesi aracılığıyla doğurabileceği bağları keşfediyor. Selen Ansen'in küratörlüğünü üstlendiği "Farz Et Ki Sen Yoksun" başlıklı sergi, bir koleksiyonerin hayalleri ve hayata geçirdikleri neticesinde farklı nesneler arasında kurulan yakınlıkların ve oluşturulan gövdenin bir mekan olarak ev içinden müzeye taşınmasının imkanlarını araştırıyor.

Adres: Yenişehir, Irmak Cad. No:13, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 708 58 00


Grand Art: Birsen Yurdaer ve Güler Güngör

(Grand Hyatt İstanbul, 4 Mayıs'a kadar)

Grand Hyatt İstanbul, "Grand Art" kapsamında Birsen Yurdaer'in resimleri ile Güler Güngör'ün heykellerini bir araya getiriyor. "Grand Art", yeni sergisinde Birsen Yurdaer'in "Natural Context (Doğal Bağlam)" koleksiyonundaki resimleri ile Güler Güngör'ün "Ups & Downs (İnişler ve Çıkışlar)" koleksiyonuna ait heykellerine ev sahipliği yapıyor. Doğayı bir ilham ve keşif kaynağı olarak gören Birsen Yurdaer, sanat eserlerini yaratmak için doğanın desenlerini, fraktallarını ve geometrik uyumlarını üç boyutlu tuvalleri üzerinde farklı malzemeleri birbiriyle ilişkilendirerek inceliyor. İlhamını yaşamın ta kendisinden alan ve sanatın dünyayı iyileştirdiğini söyleyen Güler Güngör ise "Ups & Downs (İnişler ve Çıkışlar)"da insanlığın ve çağımızın özeti gibi farklı formlarla, farklı materyalleri bir araya getiriyor.

Adres: Harbiye, Taşkışla Cad. No:1, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 368 12 34


Işıl Eğrikavuk'un "Ne İlyas Ne Cemşit" Sergisi

(Performistanbul, 28 Mart'a kadar)

Sanatçı Işıl Eğrikavuk'un yeni sergisi "Ne İlyas Ne Cemşit", Cengiz Aytmatov'un aynı isimli kitabından uyarlanan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminden yola çıkıyor. Filmde iki ana erkek ve aralarında seçim yapmak durumunda kalan bir kadın karakter yer alıyor: Cemşit, İlyas ve Asya. Filmin sonunda sevdiği erkek İlyas ile iyi kalpli Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalan Asya'nın bu ikilemi temel bir mesaj veriyor. Asya'nın varoluşu, öz değeri, hayatta kalışı ve sevilme olasılığı bu seçime bağlı gibi. Eğrikavuk'un performatif fotoğraf işi ise Asya'ya üçüncü bir alternatif sunuyor. Sanatçı Işıl Eğrikavuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde Performistanbul'da açacağı sergi ve katılımcılarla gerçekleştireceği performansta bir yandan var olan kült hikayeleri değiştirirken, bir yandan da kadınların kendi öz seçimlerini yapabilmelerine yönelik yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

Adres: Hacımimi, Dibek Sk. No:32, Beyoğlu, İstanbul


"K.Ö.K. II" Sergisi

(Galeri Diani, 30 Mart'a kadar)

Eren Eyüboğlu dahil olmak üzere özellikle Cumhuriyetin 1., 2. ve 3. kuşak önemli kadın sanatçıları yer aldığı, 2021 yılında Galeri Diani'de açılan ''K.Ö.K.'' sergisinin devamı niteliği taşıyan "K.Ö.K II" bu kez 2. 3. ve 4. kuşak sekiz önemli kadın sanatçıyı bir araya getiriyor. Küratörlüğünü ilk sergide olduğu gibi Telga Südor Mendi'nin yaptığı; Su Yücel, Şebnem Toker Bahar, Elif Saltık, Sevinç Ciftçi, Ruken Aslan, Pınar Yeşilnacar, Zeynep Özdemir ve Tünay Tunç gibi değerli kadın sanatçıların yapıtlarının yer aldığı sergi, 'K.Ö.K.' kavramını merkeze alarak işaretlediği üç temel anlayışı aydınlatmaya çalışıyor.

Adres: Bostanbaşı Cad. No: 3D, Beyoğlu / İstanbul


"Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı" Sergisi

(İstanbul Modern, 20 Ekim'e kadar)

İstanbul Modern, Türkiye fotoğraf tarihinin ustalarına odaklanan sergilerine Ozan Sağdıç ile devam ediyor. Sanatçının 1950'lerden itibaren çalışmalarından geniş bir seçkinin yer aldığı "Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı" adlı sergi, dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden biri olan belgesel fotoğrafa odaklanıyor. Sergi, sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutmayı amaçlıyor.

Adres: Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cad. No:1/1, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00


Selçuk Demirel'in "Yerle Gök Arasında" Sergisi

(Institut Français İstanbul, 9 Nisan'a kadar)

Selçuk Demirel, "Yerle Gök Arasında" isimli sergisiyle insan ve çevresi arasındaki ilişki üzerine düşünüyor. Demirel'in çizimlerinin merkezinde, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliği yer alıyor. Sergi, gezegenimizin kırılgan güzelliğini vurguluyor ve çevresel zorluklara ilişkin farkındalığı artırmayı hedefliyor. Her bir çizim, ekosistemlerin çeşitliliğini, türlerin kırılganlığını ve ortak varlığımızı şekillendiren hassas bağlantıları ortaya koyan bir dengeyi temsil ediyor. Mizah duygusunu da elden bırakmayan sanatçı, bizi harekete geçmeye çağırıyor.

Adres: Beyoğlu, İstiklal Cad. No:4, Beyoğlu, İstanbul


Shirin Neshat'ın "Fury (Öfke)" Sergisi

(Dirimart Pera, 7 Nisan'a kadar)

Shirin Neshat'ın "Fury (Öfke)" başlıklı sergisi, çift kanallı bir video yerleştirmesi ile siyah-beyaz bir fotoğraf serisinden oluşuyor. "Öfke", faşizmin yeniden yükselişiyle tetiklenen önsezi ve dehşet duygusunun damga vurduğu zamanın ruhunu yakalamaya çalışıyor.

Adres: Meşrutiyet Cad. No:99, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 232 66 66


"Solo Botter: Selma Gürbüz" Sergisi

(Casa Botter, 14 Nisan'a kadar)

Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde ve İrem Büşra Çoşkun'un asistan küratörlüğünde gerçekleşen "Botter Sergileri" serisinin ilki; "Solo Botter: Selma Gürbüz". Sergi, vefatının üçüncü yılında Selma Gürbüz'ün farklı dönemlerinden karakteristik çalışmalarını bir araya getirerek sanatçıyı ve onun bu eşsiz dünyasını hatırlatmayı amaçlıyor. İnsanlık tarihinin ortak kültürel belleğine yerleşmiş mitleri, masalları, görsel ve sözel ifadeleri çağdaş bir dille yorumlayan Selma Gürbüz, Doğu ve Batı sanatlarının yüzyıllardır geliştirdiği kadına, doğaya ve canlılara ait sembol, arketip ve anlamları bilinçaltının referansları ile yeni baştan tanımlıyor.

Adres: Şahkulu, İstiklal Cad. No:235, Beyoğlu, İstanbul


Uğur Cinel'in "Bildiğimiz Dünyanın Sonu" Sergisi

(Pilot Galeri, 4 Mayıs'a kadar)

Uğur Cinel'in "Bildiğimiz Dünyanın Sonu" başlıklı sergisi, bir ağacın yaşam şekliyle dünyaya telkinde bulunmasını konu edinir. Bitkilerin hücreler arası iletişimi onları dünyanın en uç noktalarına yayar ve hayatta tutar. İlk bakışta hareketsiz zannedilen bedenlerin birbirleriyle kurduğu ağ, en zorlu koşulları yaşam alanına dönüştürür. Cinel, belleği en iyi şekilde koruyan malzemelerden olan taşı kullanarak zamana acelesi olmadan yayılan bu türü heykelleştiriyor. "Bildiğimiz Dünyanın Sonu" yerini değiştirmeden bekler görünen ağaçların yaşamından ilhamla birlikte hayatta kalmak üzerine düşünüyor.

Adres: Sıraselviler Cad. 85/A Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 245 55 05


"Zamansız Meraklar" Sergisi

(İstanbul Modern, 11 Ağustos'a kadar)

Dijital kültüre odaklanan "Zamansız Meraklar" sergisi, çalışmalarında özgün unsurlar barındıran ve deneysel bakış açılarını koruyarak üretimlerinde yenilikler sergileyen sanatçıları bir araya getiriyor. Yaşamlarımıza etki eden dijital dönüşümü, bu sürece tanıklık eden sanatçıların bakış açılarıyla yansıtıyor. Sergide, dijital kültürü araştırma süreçlerinde olağan bir unsur olarak benimseyen ve yeni teknolojileri denemeyi öncelik olarak belirleyen 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin çalışmaları yer alıyor. Mağara resimlerinden bu yana sanatın ağırlık verdiği konuları dijitalleşmenin etkisiyle ele alan yapıtlar, sanat tarihini bugünden geleceğe taşıyacak üretimler olarak inceleniyor. "Zamansız Meraklar" çoğunlukla çevrimiçi kanallarda ve dijital uygulamalarda görmeye alıştığımız üretim biçimleriyle birlikte çeşitli imge ve ifadeleri, onları farklı yöntemlerle ele alan sanatçıların yapıtlarıyla müze içinde fiziksel olarak sunuyor.

Adres: Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cad. No:1/1, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00


Zeynep Kayan'ın "sandalye ile ikinci kez" Sergisi

(Zilberman İstanbul, 11 Mayıs'a kadar)

"sandalye ile ikinci kez" başlıklı sergi, Zeynep Kayan'ın Rijksakademie misafir sanatçı programı sürecinde ürettiği benlik ve tekrar üzerine bir diyalog kuran son dönem işlerini bir araya getiriyor. "sandalye ile ikinci kez", sanatçının geçmiş deneyimleri ziyaret ve tecrübe ederek onlara bir kez daha teşebbüs ettiği tekrar kavramıyla olan yolculuğunu ele alıyor. Sergi bu anlamda benlik, beden ve insanlık haline dair temaları tekrarın merceğinden araştıran bir içgörü ve de bir otoportre niteliği taşıyor.

Adres: Mısır Apartmanı, İstiklal Cad. No:163 Kat:3 Daire:10, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14


Devam Eden Sergiler:

Abi Ola Sergisi

(Zarastro.art, 31 Mart'a kadar)

Zarastro Art'ın sanatta yenilikçi yaklaşımların tanıtıldığı "Yeni Sesler" bölümünde, 1996 Londra doğumlu multidisipliner sanatçı Abi Ola'nın seçkisi yer alıyor. Farklı dönemleri ve çeşitli kültürleri harmanlayarak evrensel bir dil oluşturan Abi Ola, aile fotoğraflarından, kabile sanatından, Afrika ve İngiliz tekstilinden, William Morris tasarımlarından, emojilerden esinleniyor. Abi Ola'nın seçkisine Zarastro.art adresinden ulaşabilirsiniz.


"Ağaçlar Konuşunca" Sergisi

(Cendere Sanat Müzesi, 21 Nisan'a kadar)

Cendere Sanat Müzesi'nin bahçesinde yer alan 395 yaşındaki ulu çınarın bilgeliğinden ve kentsel müştereklerden ilham alan "Ağaçlar Konuşunca" sergisinin küratörlüğünü Derya Yücel, Ebru Yetişkin, Esra Aliçavuşoğlu ve Marcus Graf üstleniyor. "Ağaçlar Konuşunca" sergisi, dünyalı bir varlık olmanın temelinde birbiriyle dayanışmanın da yer aldığını ve bu dayanışmanın ise hiçbir zaman sadece insanlar arasındaki ilişkilerle sınırlı kalamayacağını iddia ediyor. Günümüzde insanlar, ağaçlar, dereler, hayvanlar, bitkiler, mineraller, kültürel miraslar ve makinaların giderek birbirine benzer kaderleri paylaştığı daha çok tartışılıyor. Donna Haraway'in ifadesiyle, bugün "yoldaş türler" giderek birbirleriyle hayati ilişkiler, anlatılar ve b(ağ)lar kuruyor. Sergi, artık bizi ve diğer türleri bir beladan ve felaketten diğerine sürüklemeyen bir müşterek düşünme ve birlikte yaşama biçimi bulmayı amaçlıyor.

Adres: Ayazağa, Cendere Cad. No:128, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 449 43 76


Ara Güler'in "Renkli Anadolu" Sergisi

(Ara Güler Müzesi, 7 Nisan'a kadar)

Ara Güler'in uzun yıllar boyunca Anadolu'ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen "Renkli Anadolu" sergisi, Ara Güler Müzesi'nde sanatseverle buluşuyor. 1957 ve 2003 yılları arasındaki dönemi kapsayan sokaklar, yapılar ve insanlar, Ara Güler'in kadrajından yeniden hayat buluyor. Sergi, bu coğrafyanın ve üzerinde var olmuş kültürlerin bolluğunu ve zenginliğini de yansıtırken, Ara Güler'in yaşadığı topraklara ve insanına olan bağlılığına dair pek çok ipucu veriyor.

Adres: Bomontiada Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No:1, Bomonti, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 335 95 95


"Art'n Palazzo" Sergisi

(Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, Palazzo Lounge Kartalkaya, Nisan ayına kadar)

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, Palazzo Lounge Kartalkaya ve Artes Sanat Danışmanlığı iş birliğiyle gerçekleşen "Art'n Palazzo" sergisi, kış turizmine yeni bir bakış açısı getirerek sanatseverlerle buluşuyor. "Art'n Palazzo" sergisinde; Artem Martis, Asmer Sultanova, Aytuğ Koçak, Bersen Özkan, Büşra Aydın, Cengiz Yatağan, Cenk Çindibek, Elif Ece Kazan, Emir Furkan Tekkalmaz, Emrach Uskovski, Ercan Filiz, Gonca Kopuz, Güneş Çağlarcan, İrfan Yavru, Ivo Petrov, Laura Margarita, Mehmet Sinan Kuran, Melisa Özgür, Murat Berköz, Nicole Garilli, Özgür Ballı, Pierre Reymond, Reşat Ceylan, Seçkin Cebeci, Sezen Özdemir, Songül Soydan ve Zekiye Kavak'ın dahil olduğu toplamda 27 yerli ve yabancı sanatçıya ait 104 eser, sanatseverlerle bir araya geliyor.

Adres: Kartalkaya Mevkii, Tazılar, Bolu

Telefon: 0374 234 51 00


Ayfer Karamani'nin "Aşk ve Sanat Adına" Sergisi

(Zarastro.art, 31 Temmuz'a kadar)

Seramik sanatının önde gelen isimlerinden Ayfer Karamani'nin "Aşk ve Sanat Adına (In the Name of Art and Love)" başlıklı sergisi, çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşuyor. Sergi, 60 yılı aşkın süredir kil ve ateşin simyasıyla harmanlanan sanat yolculuğunun çeşitli dönemlerinden eserleri bir araya getirerek sanatçının çok yönlü pratiğine taze bir bakış sunuyor. Sergide ana tanrıça Kibele'nin küçük ama görkemli heykelciğinden aşıkların şefkatli kucaklaşmasının tasvirine dek Karamani'nin sevgiyle yarattığı, zarif seramik heykel ve panolar, özenle izleyiciye sunuluyor. Sanatçının kendine has form, renk ve dokularıyla vücut bulan bu eserler, izleyenleri insanın en yoğun duygularını derinlemesine keşfetmeye davet ediyor. Ayfer Karamani'nin "Aşk ve Sanat Adına (In the Name of Art and Love)" sergisine, Zarastro.art adresinden ulaşabilirsiniz.


"Dijital Mitolojiler" Karma Sergisi

(Borusan Comtemporary, 18 Ağustos'a kadar)

Necmi Sönmez küratörlüğünde, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan bir seçki sunan "Dijital Mitolojiler", yeni medya sanatının farklı üretim olanaklarıyla şekillenen deneysel yaklaşımlarını ön plana çıkarıyor. Artık güncel yaşamın bir parçası olan "dijital tecrübeler", 2000'li yıllardan itibaren yaratıcı sanatçılar için daha önce mümkün olmayan birçok araştırmanın kapılarını araladılar. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu bu tür araştırmalar üzerine yönelen karakteriyle dijital imge üretiminin altını çizdiği "yeni görselliğin" izini sürmekte. Sergi, bu görselliğin gündeme getirdiği imgeleri karşılaştırmalara dayanan bir yaklaşımla büyüteç altına alıyor. Yeni medya sanatı örneği olan neon heykeller, video yerleştirmeler ve manipüle edilmiş fotoğraflar, klasik üretim teknikleriyle şekillenmiş kolaj, tuval, kağıt çalışmalarıyla bir araya geldiklerinde "hareketli imge" ile "duran imge" arasındaki farklılıklar, eşzamanlı olarak belirgin bir hal alıyor. "Dijital Mitolojiler" kapsamında, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan daha önce sergilenmemiş dört yeni eser de izleyiciyle buluşuyor.

Adres: Rumelihisarı Mah. Baltalimanı Hisar Cad. No:5 Perili Köşk, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00


"Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" Sergisi

(Artİstanbul Feshane, 19 Mayıs'a kadar)

"The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art" / "Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" sergisi, aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio LeParc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçılarında bulunduğu çok disiplinli özel bir seçkiyi bir araya getiriyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü, Londra'daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern'in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor. Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan ve bu akımlarla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren "Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" sergisi, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz'in Porto şehrinde Atkinson Müzesi'nde ve Çin'in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi'nde sergilenen "Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde", şimdi de Artİstanbul Feshane'de sanatseverlerle buluşuyor.

Adres: Nişanca, Eyüpsultan, İstanbul


"Görünmeyen Kent" Karma Sergisi

(YUNT, 12 Mayıs'a kadar)

İlk sergisi "Şehir Nerede?" ile Kasım 2023'te kapılarını açan YUNT, yine Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde gerçekleşen ikinci sergisi "Görünmeyen Kent" ile izleyiciyle buluşuyor. Sergi, kentin iç mekanlarındaki şaşırtıcı eylemleri, nesnelerin değişen anlamları ve kalabalıkları oluşturan her bir kişinin farklı düşünceleri arasındaki çelişkili yaşam biçimlerini yansıtan yapıtları bir araya getiriyor. "Görünmeyen Kent" sergisinde; Kerem Ozan Bayraktar, Mehmet Ali Boran, Volkan Kızıltunç, Nuri Kuzucan, Sinan Logie, Çağla Meknuze ve Derya Ülker'in eserleri yer alıyor.

Adres: Hasanpaşa Mah. Fatih Blv. No: 33, Sultanbeyli, İstanbul


Hamit Görele Retrospektifi

(Kibele Sanat Galerisi, 1 Nisan'a kadar)

Türk resminde 1930'lu yıllarda gelişen yenilikçi hareketin başlıca sanatçılarından biri olan Hamit Görele, resimlerindeki geometrik yaklaşımlar ve figürlerdeki hacimsel etkiler ile döneminin beğenilmeme tehlikesinden korkmadan özgün eserler vermiş bir isim. Görele'nin sanatı, Türkiye'de Çallı kuşağı sonrasında gelişen ve doğa biçimlerini yorumsal düzeyde değiştirmeyi amaçlayan görüşle yakından ilgili. Sanatçı, peyzaj ve portrelerinde rengi, hacimsel ve derinlikli biçimleri kullanarak, kübist-inşacı bir doğrultuda doğanın biçimsel analizlerine odaklanıyor.

Adres: Levent, Büyükdere Cad, Meltem Sk. No:4, Beşiktaş, İstanbul

Telefon: 0212 316 15 80


Handan Börüteçene'nin "Üç İç Denizin Ülkesi" Sergisi

(Salt Beyoğlu, 14 Nisan'a kadar)

"Üç İç Denizin Ülkesi", kırk yılı aşkın süredir kararlı biçimde arkeoloji, tarih ve doğa odağında üreten Handan Börüteçene'nin bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sergisi. İsmi, sanatçının taşı toprağı ve mavilikleri kadar kültür mirası ile mitlerinden ilham aldığı bir coğrafyaya işaret ediyor: Anadolu ve Trakya. Bellek yitimine meydan okuyan bir sanat pratiğinin izini süren sergi, Handan Börüteçene'nin tutkularını, işlediği temaları, peşini ısrarla bırakmadığı meseleleri ve üretimindeki yeni açılımları bütünlüklü şekilde keşfetmeye olanak veriyor.

Adres: İstiklal Cad. No:136 Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00


"İki Güneş Altında" Karma Sergisi

(OMM – Odunpazarı Modern Müze, 28 Temmuz'a kadar)

Küratörlüğünü Aslı Seven'in üstlendiği "İki Güneş Altında", Erol Tabanca Koleksiyonu'ndan özel bir seçkiye yer veriyor. "İki Güneş Altında" sergisi, gökyüzünde iki güneş olasılığının açtığı mitolojik ve spekülatif ufuklardan, dünyadaki varoluşumuzun Güneş'le olan derin bağlantılarına uzanan bir keşif yolculuğu sunuyor. Karma sergide, resimden fotoğrafa, heykelden video ve yerleştirmeye kadar uzanan çeşitli disiplinlerde üretilmiş eserler, güneş ışığı, gölgeler ve atmosferik kırılmalar etrafında şekillenerek optik, termal, metamorfik ve duygusal olgulara dair bir duyarlılık paylaşıyor.

Adres: Şarkiye, Atatürk Blv. No: 37, Odunpazarı, Eskişehir


"Kendi Gölgesinde" Karma Sergisi

(Arter, 7 Nisan'a kadar)

Arter Koleksiyonu'ndan oluşturulan "Kendi Gölgesinde" başlıklı grup sergisi, ziyaretçileri yapıtların birbirleriyle ve mekanla kurdukları etkileşim ve yakınlıklardan doğan ara bölgelerin keşfine ve zihinde uyandırdıkları izlerin peşinden gitmeye davet ediyor. Küratörlüğünü Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer'in üstlendiği sergideki eserler; görünmezlik, belirsizlik, gizlenmişlik, muğlaklık gibi nitelikleriyle, ziyaretçileri zihinlerinde uyanan izlerin peşinden gitmeye, gölgede kalanı aramaya, kendi düşünsel ve duygusal katılımlarıyla zenginleşecek bir sergi deneyimine ortak olmaya davet ediyor.

Adres: Irmak Cad. No:13, Dolapdere, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 708 58 00


Mat Collishaw'un "Aritmi" Sergisi

(Borusan Comtemporary, 18 Ağustos'a kadar)

Güncel sanatın önemli isimlerinden Mat Collishaw'un "Aritmi" sergisi, Alice Sharp küratörlüğünde izleyici ile buluşuyor. 90'li yılların sonundan bu yana sürdürdüğü sanat pratiğiyle, güncel sanata yön veren akımlar içerisinde anılan Britanyalı sanatçı Mat Collishaw, yeni solo sergisi "Aritmi" ile, sanat, bilim ve tarih disiplinlerinin perspektifinden önermeleri, yapay zeka teknolojileriyle birleştiriyor. Sanat ve bilim alanından iki önemli isim olan Albrecht Dürer ve Ernst Haeckel'ın çalışmalarını referans alan Collishaw, doğanın bozulmakta olan ritmini görselleştiriyor. "Aritmi", Dürer gibi Rönesans sanatçılarının dünyaya olan bakışımızı geliştirmek için son derece önemli olduğuna inandıkları ampirik yöntem ve doğa gözlemi kavramlarını gündeme getiriyor. Tıpkı Dürer gibi, Collishaw da yaklaşmakta olan felaketle ilgileniyor.

Adres: Rumelihisarı Mah. Baltalimanı Hisar Cad. No: 5 Perili Köşk, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00


Mert Diner'in "Gözden Uzak" Sergisi

(İMALAT-HANE, 6 Nisan'a kadar)

Mert Diner'in "Gözden Uzak" başlığı altında bir araya gelen çalışmaları üzerini kapamak, örtmek meselesiyle ilgileniyor, bu çerçevede görünmeyenle ve boşlukla kurduğu ilişkinin zamansal evrimine ve yüzeydeki olasılıklarına odaklanıyor. Farklı başlangıç noktalarından hareketle kimi zaman şehrin duvarlarında üzeri örtülmüş izlerin kimi zaman da bireyin kendi hafızasında, belleğinde üzeri örtülenlerin izini sürmeye ve anlamaya çalışıyor. Görünenin ardındaki / görün(e)meyen ile ilgilenen sanatçı, boşluğa düşeni, bir anlık da olsa görünür hale getirmeye çalışıyor.

Adres: Işıktepe, Kırmızı Cad. No:1 Işıktepe Osb, Nilüfer, Bursa

Telefon: 0224 241 41 84


"Meşgul Şehir" Sergisi

(Pera Müzesi, 27 Nisan'a kadar)

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün "Meşgul Şehir: İşgal İstanbul'unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923" başlıklı sergisi Birinci Dünya Savaşı'nın ardından İngiliz, Fransız ve İtalyan orduları tarafından işgal edilen İstanbul'u yazılı ve görsel arşivlerin ışığında izleyiciye aktarıyor. Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo'nun küratörlüğünde, uluslararası bir danışma kuruluyla birlikte hazırlanan sergide, Kasım 1918 - Ekim 1923 arasında süren işgal; askeri, sosyal ve kültürel boyutlarıyla ele alınıyor.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:65, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00


Nermin Er'in "Sıradaki Şarkı" Sergisi

(Meteor Balat Kültürevi, 11 Nisan'a kadar)

Nermin Er'in "Sıradaki Şarkı" adlı kapsamlı sergisinin küratörlüğü Gizem Gedik'in imzasını taşıyor. Nermin Er'in 20. sanat yılına da denk gelen sergi, bu süreç içinde ürettiği eser gruplarının birbiriyle olan ilişkisini ve Er'in zaman içinde değişen, gelişen veya birbirini tamamlayan görsel dilini bütünsel bir kurguda sunmayı amaçlıyor. İtinalı, detaycı ve minimal bir tavırla özellikle kâğıdı ve mürekkebi başlıca malzemeleri olarak kullanan sanatçı, eserlerinde gündelik karşılaşmalarına; kentle, doğayla, birlikte yaşadığımız canlılarla, ışık-gölge-siluet gibi unsurlarla olan anlık veya süregelen ilişkilerine yer veriyor.

Adres: Balat, Bozkir Sk No:6, Nilüfer, Bursa


Rafet Utku'nun "Mana" Sergisi

(Maximum Uniq Hall, 30 Mart'a kadar)

Okuduğunuzda içinizden "Tam da bu!" diyeceğiniz, popüler kültürün paradokslarını mimleyen mimar ve ressam Rafet Utku'ya ait metinli işler, Text Art olarak konumlanan akımın izlenmeye değer özel bir seçkisi olarak "Mana" sergisinde bir araya geliyor. Rafet Utku, "Mana" sergisi için; "Mana arayışıyla ortaya çıkan bu çalışmaların ne başlangıcı ne sonu var. Tıpkı bu paradoks gibi olup bitenler arasında zihnimin içinde de hep bir paradoks hali mevcut. Olanı olduğu gibi kabul edememek ile bardağa deli tarafından bakmak arasında bir yerde duruyorum. Zihnim ise durmuyor bir yerde. Öyle anlar geliyor ki manasızlık da bütünde bir manaya dönüşebiliyor ya da tam tersi..." diyor.

Adres: Uniq İstanbul, Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. No:4, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 352 22 33


Shahar Sivan'ın "What Lies Within (İçinde Neler Saklıdır)" Sergisi

(Zarastro.art, 31 Mart'a kadar)

Shahar Sivan, "What Lies Within (İçinde Neler Saklıdır)" sergisinde, sanatının merkezine "Bedenimizi aşacakmışçasına yoğun hissettiğimiz duygularımızla nasıl başa çıkabiliriz" sorusunu konumlandırarak, travmalarımızı, en karanlık, açıklayamadığımız yanlarımızı gün yüzüne çıkarıyor. Hayfalı sanatçı, testereyle kestiği ahşap blokları oyup, çizikler atarak oluşturduğu eserine mürekkep damlalarıyla zarif ve özenli dokunuşlar yapıyor. Shahar Sivan'ın "What Lies Within (İçinde Neler Saklıdır)" sergisine Zarastro.art adresinden ulaşabilirsiniz.


"Şimdi Sergileniyor" Karma Sergisi

(Zilberman Selected, 28 Mart'a kadar)

Ece Ateş ve Yasemin Köker'in küratörlüğünü üstlendiği "Şimdi Sergileniyor" isimli grup sergisi, Sena Başöz, Yane Calovski, Aslı Çavuşoğlu, Itamar Gov, İz Öztat ve Ra, Judith Raum, Simon Wachsmuth, Dilek Winchester'ın eserlerini bir araya getiriyor. "Şimdi Sergileniyor", sanat nesnesi ve tarihsel nesne ile müze kurumu arasındaki karmaşık etkileşimleri inceliyor. Çağdaş müzeler bağlamında, izleyiciler genellikle sergilenen nesnelerle, hayranlık, putlaştırma ve tapınma etrafında şekillenen bir ilişki geliştirmeye itilir. "Şimdi Sergileniyor", bir sergide gösterilen nesneler ile araçsal nesneler arasındaki farkı sorgulamayı hedefliyor. Sergi, bu ayrım üzerinden müzelerin ne şekilde birer toplumsal kontrol ve karar mekanizması haline geldiğini inceliyor.

Adres: İstiklal Mah. Piyalepaşa Blv. No:32C, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 877 97 71


TUNCA'nın "Muhatabı Olmayan Mutfak" Sergisi

(İMALAT-HANE, 6 Nisan'a kadar)

TUNCA'nın sanat çalışmalarının önemli bir parçası olan yemek pişirme pratiği ve 20. yüzyıl ütopyaları zemininde yaptığı tarihsel araştırmalarının ürünü olan kişisel sergisi "Muhatabı Olmayan Mutfak", İMALAT-HANE'de izleyiciyle buluşuyor. 2014 yılından bu yana gastronomi ve sanat bağlamında performanslar gerçekleştiren TUNCA, desenden, heykel, video ve performans formlarına uzanan çok yönlü bir pratiğe sahip. Resmi tarihten bireysel hikayelere "hafıza"nın devasa katmanları arasında gezinen sanatçı; tanıklık olgusunu, belgeselciliğin ve işaret ediciliğin ötesinde çerçeve içine alıyor. Sanatçının, 6 Ocak-6 Nisan 2024 tarihleri arasında, iki hafta arayla farklı disiplinlerden uzmanların katılımıyla düzenleyeceği yemek performanslarında, pişirilen yemekler eşzamanlı olarak izleyiciye servis ediliyor. Jorela Karriqi iş birliği ile mekana özgü tasarlanan sergi kurgusu içinde düzenlenecek performanslar, konuk ve izleyici arasında interaktif karşılaşmaların yaşanacağı bir yemek daveti sunuyor.

Adres: Işıktepe, Kırmızı Cad. No:1 D:3C, Işıktepe Osb, Nilüfer, Bursa

Telefon: 0224 241 41 84


"Türkiye'de Mimarlık Eğitimi 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri" Sergisi

(Salt Galata, 31 Mart'a kadar)

Geniş bir zaman dilimini kapsayan "Türkiye'de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri" adlı sergi, askerlik ve mühendislikle bütünleşerek başlayan mimarlık eğitiminin evrimini titiz bir bakış açısıyla inceliyor. Salt, metropolden küçük kasabalara kadar uzanan mimarlık okulu modelinin gelişimini, kurumları, aktörleri ve öğretim programlarını mercek altına alıyor.

Adres: Azapkapı, Bankalar Cad. No:11, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 334 22 00


"Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl" Sergisi

(Sakıp Sabancı Müzesi, 28 Nisan'a kadar)

Sakıp Sabancı Müzesi'nin Türkiye resim sanatında önemli yeri olan sanatçılara ve eserlerine derinlemesine bir bakış açısı sunan monografik sergileri; geç Osmanlı İmparatorluğu'nun ve erken Cumhuriyet döneminin öncü kadın sanatçılarından Melek Celâl'e odaklanarak devam ediyor. "Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl" sergisi, 1924'te Galatasaray Sergileri'nde ilk nü eserleri gösteren, 1935'te ise ilk kişisel sergisini açan kadın sanatçı olan Melek Celâl'in hayatına ve sanatına odaklanıyor. Çok yönlü üretim yapan sanatçının tablo ve eskizleri, Anadolu motiflerinden esinlenerek çizdiği desenleri, şehir planlama, hat sanatı ve Türk işlemeleri ile ilgili kaleme aldığı makaleleri, eleştirileri ve kitapları ile hayatına ışık tutan fotoğraflar, kartpostallar, hatıra yazıları ve mektupların bulunduğu zengin bir arşivden oluşuyor.

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cad. No:42, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00


Sanatçı Portresi: Egon Schiele

Sanatçı Portesi: Yayoi Kusama

Sanatçı Portresi: Vincent Van Gogh

EN ÇOK OKUNANLAR

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Gökay Gündoğdu, TAGG Sonbahar-Kış Koleksiyonu 2024 Daveti

Gökay Gündoğdu, TAGG Sonbahar-Kış Koleksiyonu 2024 Daveti

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türk Hava Yolları x Refik Anadol: “Inner Portrait”

Türk Hava Yolları x Refik Anadol: “Inner Portrait”

2024 Ağustos Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Ağustos Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Fırat Neziroğlu ile Dokuma Sanatı Üzerine

Fırat Neziroğlu ile Dokuma Sanatı Üzerine

Piyanonun Parlayan Yıldızı: İlyun Bürkev

Piyanonun Parlayan Yıldızı: İlyun Bürkev

2024 Temmuz Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Temmuz Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Leros Adası: Eşsiz Doğa ve Kültürel Aktiviteler

Leros Adası: Eşsiz Doğa ve Kültürel Aktiviteler

2024 Contemporary Istanbul Edisyonunda Neler Oluyor?

2024 Contemporary Istanbul Edisyonunda Neler Oluyor?

Tan Sağtürk ile “Carmina Burana” Oyununu İnceledik

Tan Sağtürk ile “Carmina Burana” Oyununu İnceledik

2024 Emmy Ödülleri Adayları Açıklandı

2024 Emmy Ödülleri Adayları Açıklandı

2024 Ekim Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Ekim Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Paris Olimpiyatları Hakkında Merak Edilenler

2024 Paris Olimpiyatları Hakkında Merak Edilenler