Kahve yanına çok yakışan, favori ara öğünüm.
Malzemeler:
4 adet hurma
2 adet günkurusu kayısı
1 adet küçük boy muz
2 çay bardağı yulaf kepeği
4 yemek kaşığı dövülmüş fındık (kavrulmamış)
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Hurmalarınız çok kuruysa işe, hurmaları yumuşatarak başlayın. Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın. Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin. Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
Sağlıklı bir yağ olan 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesiyle, dilimlediğiniz muzları afiyetle tüketmek enerjinizi anında yükseltecektir.
Masa başında çalışırken kahvenizin yanında ya da dışardayken acıkmaya başladığınızda atıştırabileceğiniz ve her yerde kolayca bulabileceğiniz bu alternatif, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da.
Kolay taşınabilmeleri, hızlı tüketilebilmeleri, tokluk hissi yaratmaları ve vücuda enerji vermeleri açısından en sevdiğim seçeneklerden biri diyebilirim. Besin değerlerinin yüksek olmasıyla az miktarda kuruyemiş tüketmek bile büyük bir enerji sağlar. Aman kendinizi kaptırmayın.
Sütlü çikolataya göre 3 kat daha fazla antioksidan etki gösteren bitter çikolatadan 2-3 kare tüketmek enerjinizi anında yükseltecektir.
Nohutun birden çok yemeği yapılıyor ama bence en güzel hali humus. İhtiyacınız olan malzemeler sadece nohut, tahin, yağ ve salatalık.
Sarı leblebinden farklı olarak aroması ve çıtırlığıyla bu sağlıklı atıştırmalığı mutlaka denemelisiniz.