Arnavutköy’de hayata geçirdiği Gabfoods ise son dönemde gözlerindeki ışıltının en büyük sebebi!
Röportaj: Ceylan Yeniacun
Fotoğraflar: Emre Güven, Fevzi Ondu, Pınar Gediközer
Saç: İbrahim Zengin, İsmail Tıntırlı
Makyaj: Cevahir Özkan Güner, Hakan Kültür
Styling: Nazlı Alaca
Bu çekimin çok uzun bir hikayesi var aslında. Defalarca konuşuyoruz öncesinde. Araya seyahatler, minik aksilikler giriyor ve biz sonunda stüdyoda çekim için buluşuyoruz. Aylar süren heyecanlı bekleyişten midir bilinmez Gabriela’yla stüdyoda buluşunca sevinçten sımsıkı sarılıyoruz birbirimize. Tüm ekibe kendi elleriyle hazırladığı kahvaltıyı ikram ediyor. Ardından saç, makyaj derken hazırlıklar tamamlanıyor ve Emre Güven’in objektifinin karşısına geçiyor. Bir anda bambaşka birine bürünüyor ve harika kareler çıkıyor ortaya. Çekim serüvenimiz ertesi gün de Gabfoods’da devam ediyor.
Moda dünyasının içinde büyüyen biri olarak Gabfoods nasıl ortaya çıktı?
Kendimi bildim bileli yemek yapmayı çok severim ve hazırladığım yemekleri sevdiklerimin yemesini de... Ama bir gün bunu profesyonel olarak yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Bir anda ortaya çıktı. Eskiden kimse bana Gab demezdi Gabfoods ortaya çıktığından beri herkes Gab diye sesleniyor. İlk başlarda sadece kendi kültürüme ait geleneksel yemekler yapıyordum sonrasında ise sağlıklı yiyeceklere yöneldim. İlk yaptığım sağlıklı atıştırmalık Kinoalı salataydı. Şimdi onları da yemiyorum paleo diyeti favorim.
Gabfoods’un menüsünde neler var, mekana uğrayanları ne gibi sürprizler bekliyor?
Bizim amacımız sağlıklı, lezzetli ve güzel yiyecekler sunmak. Her yemeğin ayrı bir sunum şekli var her biri ayrı özen istiyor. Self- servis olarak hizmet veriyoruz. Gabfoods’da hazırlanan yiyecekler her şeyden daha önemli. Mekana adım attığınız andan itibaren sadece yemeklere odaklanmanız bizim mutluluk kaynağımız. Kullandığımız malzemelerin en iyi kalitede olduğunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Hepsi organik. Normal yağ yerine Hindistan cevizi yağı kullanıyoruz. Burada birçok fine dining restoranında yediklerinizin içeriğini bilmiyorsunuz. Biz de ise kullanılan tüm ürünler yüksek kalitede. Bu yüzden fiyatlar biraz yüksek gelebiliyor. Böyle bir konsept Türkiye’de henüz çok yeni bu yüzden ilk başlarda insanların bu konsepti anlaması zor olabiliyordu ama şimdi zaman geçtikçe anlamaya ve sevmeye başladılar.
Favori tatların neler?
Baharatlar. Mısır’a özgü bir baharat karışımı olan Dukkah favorim. Gabfoods’un menüsünde de baharatlar başrolde. Yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Normalde sağlıklı yemekler biraz tatsız olur ama baharat karışımlarımız sayesinde böyle bir durumla karşılaşmıyoruz.
Kendini en mutlu hissettiğin yer?
Eşim Ediz’le mutfakta olduğum zamanlar.
Seni en çok ne güldürür?
Sevdiğim her şey.
Eşin Ediz’in favori yemekleri neler?
Sabahları Gabfoods’da Acai bowl favorisi. Evde ise fırında tavuk bağımlısı.
RÖPORTAJIM TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.