EN ROMANTİK LEZZET

Dantel detaylarını yoğun olarak kullandığı pastalarıyla tanınan ve şimdilerde kariyerine Avustralya’da devam eden İngiliz pasta şefi Zoë Clark’tan zarif ve şık lezzetlerini dinledik.

5 Ekim 2018 Cuma 10:16 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Ayça BARUT TANMAN – ayca.tanman@alem.com.tr

Zoë Clark’ın mutfakla macerası çocukluk yıllarında başlamış. Küçük bir kızken annesiyle doğum günü ve yılbaşı pastası yapmaya bayılan, yemek kitaplarını ezberlercesine satır satır okuyan Clark, bugün dokuz kitabı olan ve pastacılık dersleri veren başarılı bir şef. 2012 yılında Kraliçe Elizabeth’e Pırlanta Jübilesi için özel bir pasta hazırlayan Zoë Clark ile pastalarını konuştuk.

Mutfakla hikayeniz ne zaman başladı? 
Küçükken doğum günü ve yılbaşı pastası yaparken anneme yardım ederdim. Klasik yemek kitaplarındaki tarifleri satır satır okuduğumu hatırlıyorum. Annemin her şeyi doğru yaptığından emin olmak isterdim ve yeterince iyi olmadığını düşünürsem onu durdururdum. Sanırım beş yaşındayken bile mükemmeliyetçi biriydim! O zamanlar favori pastalarım korsan gemisi ve prenses şatosu şeklinde olurdu, her ikisi de bol jelibon ve şekerli. Gofret ve çikolatayla süslü futbol sahası şeklindeki pasta ile vintage süslemelerle dekore edilmiş yılbaşı pastası da en sevdiklerimdendi.

Kraliçe Elizabeth’e pasta hazırlamak stresli miydi?
Biraz stresliydi, ama aynı zamanda onur verici ve son derece heyecanlıydı. Neyse ki geleneksel bir meyveli pastaydı ve çalışmak için daha fazla zamanım vardı. 

Pasta yaparken nelerden ilham alıyorsunuz?
Eğer bir müşteri için pasta yapıyorsam öncelikle düğündeki öğelerle ilgili detay vermelerini istiyorum ve sonra önerilerimi söylüyorum. Mutlaka bana ilham veren bir detay oluyor, davet ya da gelinlik gibi. Eğer bir ders ya da düğün fuarı söz konusuysa gelinliklerden esinleniyorum; çünkü danteli ve gelinliklerin dokularını çok seviyorum. 

Düğün pastasını seçmekte zorlanan çiftlere neler önerirsiniz?
Rahatlayın! Düğünün temasına uyan bir pasta seçmeye özen gösterin. Eğer profesyonel bir pasta şefiyle çalışırsanız, size farklı seçenekler sunacak ve sizi mutlu edecek bir tasarım ortaya çıkaracaktır. 

RÖPORTAJIN TAMAMI ALEM'DE.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Zendaya'nın Kusursuz Görünen Saçlarının Sırrı

Zendaya'nın Kusursuz Görünen Saçlarının Sırrı

3 dakika okunma süresi
Aralıklı Oruç Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aralıklı Oruç Hakkında Bilmeniz Gerekenler

11 dakika okunma süresi
Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

10 dakika okunma süresi
ALEM Talks Podcast: Pelin Karahan

ALEM Talks Podcast: Pelin Karahan

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un Yeni Gurme Durağı: Limoré

İstanbul'un Yeni Gurme Durağı: Limoré

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Serpil Şenyüz Kut ile Sıcak ve Samimi Bir Yılbaşı Sofrası

Serpil Şenyüz Kut ile Sıcak ve Samimi Bir Yılbaşı Sofrası

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

2024 Yılının En Özel Röportajları

2024 Yılının En Özel Röportajları

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Dans ve Terapinin Birleşme Noktasında Bir Sanatçı: Ekin Bernay

Dans ve Terapinin Birleşme Noktasında Bir Sanatçı: Ekin Bernay

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri