BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

Boğaz’da balık lezzeti yenmeye alışılmış olsa da artık farklı sunumu ile lezzetli dana carpaccio bulmak da mümkün. Mithat Erdem Boğaz’da yeni mekanı ile et meraklılarına hitap ediyor.

13 Nisan 2016 Çarşamba 14:41 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Nusret Et’in kurucusu Mithat Erdem yeni markası ile etin en lezzetli halini Yeniköy Sahili’nde açtı. Alanında usta kadrosu en ince detayına kadar düşünülmüş dizaynı ve yer aldığı lokasyonu ile ‘Meatco House’ et meraklıları için farklı lezzetler sunuyor. Kısa zamanda büyük başarıya imza atan Mithat Erdem’in yeni markası Meatco House et meraklılarını bekliyor. Boğaz ya da sahil dendiğinde ilk akla gelen lezzet balık olsa da, restoranın usta aşçılarıyla sunduğu, etin 25 farklı hali bu algıya yeni bir ivme kazandırarak steak house denildiğinde ilk sıraya yerleşecek markalardan biri olmaya aday. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş dizaynı, alanında usta kadrosu, 110 kişilik kapasitesiyle, restoran öğle ve akşam yemeği servislerinde hizmet veriyor. Mithat Erdem ile bir araya gelerek et üzerine merak ettiklerimizi ve sundukları diğer lezzetleri sorduk.


Restoranın açılış hikayesini anlatır mısınız?
2010 yılında Nusret markasını kurduk sonrasında Etiler’de ve Karaköy’de Boşnak mutfağı ile başarılı imzalarımıza devam ettik. Nusret’den sonra onlarca markalar açıldı ve hiç biri uzun soluklu devam etmedi. Ben Mithat Erdem olarak piyasadaki bu boşluğu değerlendirmek ve kaliteyi daha iyi sunmak için yeni restoranımızı kurdum. Biliyorsunuz ki, bir markayı oluşturmak için lokasyonu iyi seçmek gerekiyordu , Yeniköy’de güzel ve kaliteli yaşamın olduğu bir semt, İnsanlar bir yerlere gitmek için trafikle uğraşmasın diye, yaşam merkezinin içine kaliteli eti ve sunumu getirdim.


Lezzetli etin sırrı nedir?
Doğru kesim, doğru seçim, doğru dinlendirme, kıvamında pişirme ve sevgi dolu sunum lezzetli bir etin sırrıdır. 

 


En çok tutulan beğenilen yemeğiniz hangisi?
Carpacio ve dana kaburga en beğenilen yemeğimiz. Özenle seçilen etler, özel kesimhanelerde kesildikten sonra 0 ila 6 derecede dinlendirme dolabında, 20 ile 28 gün arasında bekletildikten sonra pişirmeye hazır hale gelip mönüdeki 25 farklı şekilde yerini alıyor. Başlangıcın gözdesi, roka, parmesan peyniri ve sızma zeytinyağıyla servis edilen dana carpaccio, denemeden ayrılmamanız gereken lezzetler arasında.


Et pişirmenin püf noktaları neler?
Kaliteli meşe kömürü, pişirme derecesi, ustanın kendi becerisi pişirmenin püf noklaları arasındadır.


Tatlı seçeneklerinizden bahseder misiniz?
Gaziantep’den gelen özel havuç dilimi baklavası ve ev yapımı portakallı türüf tatlı seçeneklerimiz arasında yer alıyor.

 


Restoranınızın atmosferinden bahseder misiniz?
Sıcak ve samimi aile ortamı olan, her kesime hitap eden kaliteli bir mekan. Gelen herkes ailesi ile hoşça vakit geçirerek yemeklerin tadını çıkarıyor.


Hizmet kalitenizden bahseder misiniz?
Hijyen ve ürün kalitemizle ne gerektiyse hiç bir ayrıntıdan kaçmadan misafirlerimize en iyi eti ve en iyi hizmeti sunuyoruz.


Dana carpacio’nuz özel olarak hazırlanıyor ondan bahseder misiniz?
Fırınlanmış parmesan peyniri ve roka ile özel soslarıyla misafirlerimize en güzel sunumu yapıyoruz.

 

Başlangıcın gözdesi dana carpaccio…
Meatco House, alanında profesyonel ekibi, zengin ve iddialı mönüsü ile steak house severleri Yeniköy’e davet ediyor. 

 

Röportaj: Petek KIRBOĞA

EN ÇOK OKUNANLAR

Melis Goral Yeni Elements Koleksiyonu'nu Tanıttı

Melis Goral Yeni Elements Koleksiyonu'nu Tanıttı

1 dakika okunma süresi
India Mahdavi'den Yılbaşına Özel Şık Bir Dokunuş

India Mahdavi'den Yılbaşına Özel Şık Bir Dokunuş

1 dakika okunma süresi
Dries Van Noten'ın Yeni Kreatif Direktörü: Julian Klausner

Dries Van Noten'ın Yeni Kreatif Direktörü: Julian Klausner

4 dakika okunma süresi
Moda Tutkusu X Love My Body: Moda Dünyasında 10. Yıl

Moda Tutkusu X Love My Body: Moda Dünyasında 10. Yıl

1 dakika okunma süresi
Antik Mimariden İlhamla Yaratılan Mistik Mücevherler

Antik Mimariden İlhamla Yaratılan Mistik Mücevherler

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI