Aslışah Alkoçlar

Gözlerimizin önünde büyüdü, serpildi ve alımlı bir genç kıza dönüştü Aslışah Alkoçlar. Güzelliği herkesin malumu ama o bundan çok daha fazlası. Karşımızda kendinden emin, çalışkan ve başarılı bir genç kadın var.

YAZAR: LARA MUTLU
ABONE OL
2 Ekim 2019 Çarşamba 11:53 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Aslışah Alkoçlar

Şu an gündeminde ne var?

Çok yoğun ama galiba hayatımın en heyecanlı dönemini yaşıyorum. Beni tanıyan herkes, spor yapmayı ne kadar sevdiğimi bilir. Bir yıl boyunca da profesyonel aşçılık eğitimi aldım. Ben de bu iki özelliğimi aynı çatı altında birleştirecek bir proje yapıyorum şu an. Adı, Balance Box. Gurme ve kişiye özel hazırlanan sağlıklı yemek paketleri. Çok yakında hizmete başlayacak. Doğru beslenerek ve spor yaparak fit olmayı alışkanlık haline getirecek bir konsept.

Nasıl bir eğitim aldın?

Londra’da King’s College’da dört yıl ‘Business Management’ okudum. Okulumu ‘First Honor Degree’ ile bitirdim. Daha sonra Instituto Marangoni’de, ‘Contemporary Fashion Buying’ eğitimi aldım ve onu da ‘Master Degree’ ile tamamladım. İstanbul’a döner dönmez, Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi aldım. Şimdi ise Marmara Üniversitesi’nde lisanslı ‘Health Coach Certification Programme’ eğitimine devam ediyorum. Ayrıca Herkes İçin Spor Federasyonu’nun birinci kademe wellness eğitmenlik derslerine katılıyorum.

24 saat boyunca neler yiyorsun?

Çok dengeli beslenirim. Genelde güne kahve ile başlarım ve sonra bir muz yerim. Ardından hemen spora giderim. Spordan sonra protein almak için mutlaka omlet yerim. Öğle yemeklerinde tavuk, hindi ya da proteini olan bir salata yerim. Akşamüstleri canım tatlı çekiyor. Ben de ya hurma yiyorum ya da evde kendime enerji topları hazırlıyorum. Saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yememeye dikkat ediyorum. Ayrıca 16.00’dan sonra da çiğ bir şey yememeye özen gösteriyorum. Tabii ki, arada kaçamaklarım oluyor. Kendimi çok fazla kısıtlamıyorum. Vücudumu dinliyorum ve ertesi gün dikkat ediyorum. Hayat, hep doğru dengeyi bulmaktır bence.

Mutfakla aran hep böyle iyi miydi?

Bundan iki yıl öncesine kadar omlet dahi yapamazdım. Mutfakla aram hiç iyi değildi. Londra’da okurken annemi arayıp, “Zeytinyağlı nasıl yapabilirim?” diye sorardım. Ama nereden nereye... Şu an her çeşit yemeği yapabiliyorum ve yemek yapmayı çok seviyorum. MSA, bana çok şey kattı. Yemek yapmanın temel teknikleri dışında; hangi besinlerin birbirine yakıştıkları ve tabak sunumu gibi...

Fotoğraflar: Zeynel Abidin AĞGÜL

Styling: Şeyda SÖZÜER

Saç: İsmail İNAN

Makyaj: Selen KARABULUT

Styling asistanı: Övgü ÇOBAN, Safiye KAPTANOĞLU

Fotoğraf asistanı: Hüseyin Rahmi AĞGÜL

Video: Onur ATICI

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE. 
Etiketler: Alem, röportaj, cemiyet

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Monaco Gül Balosu: Kraliyet Şıklığı
2025 Monaco Gül Balosu: Kraliyet Şıklığı

2025 Monaco Gül Balosu: Kraliyet Şıklığı

1 dakika okunma süresi
Ünlülerin Annelerinden Güzellik Tavsiyeleri
Ünlülerin Annelerinden Güzellik Tavsiyeleri

Ünlülerin Annelerinden Güzellik Tavsiyeleri

3 dakika okunma süresi
Zamansız Bir Sanat Dokunuşu: Gigi Hadid X Miu Miu
Zamansız Bir Sanat Dokunuşu: Gigi Hadid X Miu Miu

Zamansız Bir Sanat Dokunuşu: Gigi Hadid X Miu Miu

1 dakika okunma süresi
Bvlgari'den Seul'de Büyüleyici Bir Yolculuk: Serpenti Infinito Sergisi
Bvlgari'den Seul'de Büyüleyici Bir Yolculuk: Serpenti Infinito Sergisi

Bvlgari'den Seul'de Büyüleyici Bir Yolculuk: Serpenti Infinito Sergisi

2 dakika okunma süresi
Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine
Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine

Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine

41 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sinem Güngör Işık, Funda Filibeli ve Pelin Altuniş'ten Çarpıcı İş Birliği
Sinem Güngör Işık, Funda Filibeli ve Pelin Altuniş'ten Çarpıcı İş Birliği

Sinem Güngör Işık, Funda Filibeli ve Pelin Altuniş'ten Çarpıcı İş Birliği

"İyi Ki" Demek İçin Çalışan Bir Lider: Füsun Kuran
"İyi Ki" Demek İçin Çalışan Bir Lider: Füsun Kuran

"İyi Ki" Demek İçin Çalışan Bir Lider: Füsun Kuran

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine
Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine

Sevil Dolmacı ile Sanat, Koleksiyonerlik ve Global Vizyon Üzerine

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege
İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba
"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba

"Uzak Şehir"in Yıldızları: Sinem Ünsal & Ozan Akbaba

2025 Gastronomi Trend Raporu
2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman
TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

İlham Dolu Hikayeler: Simay Bülbül
İlham Dolu Hikayeler: Simay Bülbül

İlham Dolu Hikayeler: Simay Bülbül

İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş
İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

İlham Dolu Hikayeler: Şahika Ercümen
İlham Dolu Hikayeler: Şahika Ercümen

İlham Dolu Hikayeler: Şahika Ercümen