BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

Boğaz’da balık lezzeti yenmeye alışılmış olsa da artık farklı sunumu ile lezzetli dana carpaccio bulmak da mümkün. Mithat Erdem Boğaz’da yeni mekanı ile et meraklılarına hitap ediyor.

ABONE OL
13 Nisan 2016 Çarşamba 14:41 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

Nusret Et’in kurucusu Mithat Erdem yeni markası ile etin en lezzetli halini Yeniköy Sahili’nde açtı. Alanında usta kadrosu en ince detayına kadar düşünülmüş dizaynı ve yer aldığı lokasyonu ile ‘Meatco House’ et meraklıları için farklı lezzetler sunuyor. Kısa zamanda büyük başarıya imza atan Mithat Erdem’in yeni markası Meatco House et meraklılarını bekliyor. Boğaz ya da sahil dendiğinde ilk akla gelen lezzet balık olsa da, restoranın usta aşçılarıyla sunduğu, etin 25 farklı hali bu algıya yeni bir ivme kazandırarak steak house denildiğinde ilk sıraya yerleşecek markalardan biri olmaya aday. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş dizaynı, alanında usta kadrosu, 110 kişilik kapasitesiyle, restoran öğle ve akşam yemeği servislerinde hizmet veriyor. Mithat Erdem ile bir araya gelerek et üzerine merak ettiklerimizi ve sundukları diğer lezzetleri sorduk.


Restoranın açılış hikayesini anlatır mısınız?
2010 yılında Nusret markasını kurduk sonrasında Etiler’de ve Karaköy’de Boşnak mutfağı ile başarılı imzalarımıza devam ettik. Nusret’den sonra onlarca markalar açıldı ve hiç biri uzun soluklu devam etmedi. Ben Mithat Erdem olarak piyasadaki bu boşluğu değerlendirmek ve kaliteyi daha iyi sunmak için yeni restoranımızı kurdum. Biliyorsunuz ki, bir markayı oluşturmak için lokasyonu iyi seçmek gerekiyordu , Yeniköy’de güzel ve kaliteli yaşamın olduğu bir semt, İnsanlar bir yerlere gitmek için trafikle uğraşmasın diye, yaşam merkezinin içine kaliteli eti ve sunumu getirdim.


Lezzetli etin sırrı nedir?
Doğru kesim, doğru seçim, doğru dinlendirme, kıvamında pişirme ve sevgi dolu sunum lezzetli bir etin sırrıdır. 

 


En çok tutulan beğenilen yemeğiniz hangisi?
Carpacio ve dana kaburga en beğenilen yemeğimiz. Özenle seçilen etler, özel kesimhanelerde kesildikten sonra 0 ila 6 derecede dinlendirme dolabında, 20 ile 28 gün arasında bekletildikten sonra pişirmeye hazır hale gelip mönüdeki 25 farklı şekilde yerini alıyor. Başlangıcın gözdesi, roka, parmesan peyniri ve sızma zeytinyağıyla servis edilen dana carpaccio, denemeden ayrılmamanız gereken lezzetler arasında.


Et pişirmenin püf noktaları neler?
Kaliteli meşe kömürü, pişirme derecesi, ustanın kendi becerisi pişirmenin püf noklaları arasındadır.


Tatlı seçeneklerinizden bahseder misiniz?
Gaziantep’den gelen özel havuç dilimi baklavası ve ev yapımı portakallı türüf tatlı seçeneklerimiz arasında yer alıyor.

 


Restoranınızın atmosferinden bahseder misiniz?
Sıcak ve samimi aile ortamı olan, her kesime hitap eden kaliteli bir mekan. Gelen herkes ailesi ile hoşça vakit geçirerek yemeklerin tadını çıkarıyor.


Hizmet kalitenizden bahseder misiniz?
Hijyen ve ürün kalitemizle ne gerektiyse hiç bir ayrıntıdan kaçmadan misafirlerimize en iyi eti ve en iyi hizmeti sunuyoruz.


Dana carpacio’nuz özel olarak hazırlanıyor ondan bahseder misiniz?
Fırınlanmış parmesan peyniri ve roka ile özel soslarıyla misafirlerimize en güzel sunumu yapıyoruz.

 

Başlangıcın gözdesi dana carpaccio…
Meatco House, alanında profesyonel ekibi, zengin ve iddialı mönüsü ile steak house severleri Yeniköy’e davet ediyor. 

 

Röportaj: Petek KIRBOĞA

EN ÇOK OKUNANLAR

Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
2026 Yol Haritası
2026 Yol Haritası

2026 Yol Haritası

11 dakika okunma süresi
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

28 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

ŞAMPİYON BABALAR
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

ŞAMPİYON BABALAR

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
BOĞAZ’DA ET LEZZETİNİ SUNAN MİTHAT ERDEM

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ