Ayşim Özgür
GALEN TÜRKBÜKÜ
Bodrum müdavimlerinin iyi bildiği üzere, yarımadada uzun yıllardır hem keyifle denize girilecek, hem lezzetli yemekler yenebilecek hem de kaliteli müzik dinlenebilecek bir mekan yoktu. Daha doğrusu, bunların her biri için farklı mekanlara gitmek zorunda kalıyordunuz. Ancak, kapılarını geçtiğimiz yazın sonlarına doğru açan ve bu yazı yenilenen konseptiyle karşılayan Galen Türkbükü, tüm bunları aynı çatı altında toplamak konusunda iddialı. İşletmesini Didem Özgen ile birlikte Erdi Yazıcı’nın yaptığı denize sıfır otelde, modern bir tasarım anlayışıyla yaratılmış 10 oda var. Elbette otelde konaklıyor olmasanız da Türkbükü’nün kendine has dokusuyla iç içe geçen mekanda kahvaltıyla başlayıp gecenin geç saatlerine kadar el üstünde tutulan bir misafir olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Kahvaltı demişken; Galen’in kahvaltı servisinde tamamen doğal Bodrum Mandalinası Reçeli, Bitter Çikolatalı Hurma Ezmesi, Süt Reçeli gibi yerel lezzetlerle pişi gibi geleneksel tatları bir arada sunduğunu söylemeden geçmeyelim. Günün geri kalanında tadabileceğiniz menü ise mekanın orta alanında bulunan 200 yıllık bir sakız ağacından ilham alınarak hazırlanmış. Klasik Bodrum mezelerinden ayrışan farklı Akdeniz mezeleri, Mavi Yengeç ve Tahinli Patlıcan Tatlısı ise göze ilk çarpan lezzetler arasında. Didem Özgen; plajda pide, lahmacun, pizza gibi olmazsa olmazların yanı sıra, özel Galen House Burger’ın da kısa sürede konukların favorisi haline geldiğini söylüyor.
Hem güne hem de geceye eşlik eden notalar
Malum, Türkbükü’nün en az sahilde dolaşan kazları kadar ikonikleşmiş bir başka özelliği de happy hour’ları. Denizin üzerinde yer alan rahat güneşlenme alanıyla öne çıkan Galen’in plajı, akşam üzerine doğru hareketleniyor ve DJ Mahmut Orhan’ın düzenlediği happy hour’lar ile başlayan eğlence, mekanın geceleri kulübe dönüşmesiyle, karakteristik müzikler eşliğinde devam ediyor. Orhan’ın ilk happy hour performanslarını 4, 25 Temmuz ve 8 Ağustos’ta dinleyebilirsiniz. Bizden küçük bir de sır; yolunuz düşerse otelin arka bahçesinde yer alan dev Buddha heykelini keşfetmeden ve onunla bir fotoğraf çektirmeden dönmeyin.
BİBER BAR
Bir Türkbükü klasiği olan Mavi Suite, bünyesinde çok sevilen iki İstanbulluya; yani Arnavutköy Balıkçısı ve Biber Bar’a kucak açtı. İskeledeki Arnavutköy Balıkçısı’nda günlük ve taze deniz ürünlerini tatmak mümkün. Biber Bar’ın işletmeciliğini yapan isim ise yine Türkbükü’ne uzun yıllardır gidenlerin yakından tanıdığı deneyimli isim Cemal Yarar. Gündüz beach, akşamüstü lounge ve devamında yemek servisiyle hizmet veren Biber, yenilenen kokteyl menüsüyle de bu sezon geçtiğimiz yıla göre daha iddialı.
ÇİLEK BEACH CLUB
Beyoğlu’nun en sevilen mekanlarından biri olan Çilek Pera, şehir dışına olan yolculuklarından birini Uludağ’a yapmış ve kayak tutkunlarının da favorisi haline gelmişti. Mekan, bu yaz misafirlerini Çilek Beach Club adı ve “eğlencenin en tatlısı” sloganıyla Türkbükü’nde ağırlamaya hazır. DJ kabinine ünlü isimleri çıkardığı için de çok sevilen Çilek’in bu yazki en büyük sürprizlerinden biri ise ilginç dans figürleri ve çarpıcı stiliyle sosyal medyada kısa sürede fenomen haline gelen DJ Gianluca Vacchi oldu.
HARDAL
Bir başka İstanbullu olan Hardal, Nişantaşı ve Ataköy Marina şubelerinin ardından, Türkbükü müdavimlerine uzun yıllar ev sahipliği yapmış olan kült mekan Ship A Hoy’un yerinde hizmet vermeye başladı. Türkbükü’nde, beach konseptiyle hizmet veren Hardal, tüm gün süren DJ performansları, yaz boyu devam edecek olan konsept partileri ve happy hour’ları ile Türkbükü sahiline yeni bir giriş yapıyor. Mekanda klasik menüsünün dışında Bodrum otlarından pide çeşitlerine, detoks sularından ve glutensiz lezzetlere uzanan farklı tatları bulabilirsiniz.