2024'ün En İyi Otelleri

Dünyanın dört bir yanındaki en lüks otellerde konaklama deneyimini keşfetmeye ne dersiniz? Venedik'ten Roma'ya, Mayorka'dan Yunanistan'a uzanan farklı şehirlerdeki büyüleyici otelleri ziyaret ediyoruz. İster romantik bir kaçamak, ister kültürel bir keşif arayın, bu oteller sizlere ilham verecek.

YAZAR: Kübra BIÇAK
ABONE OL
28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:18 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
2024'ün En İyi Otelleri

Bulgari Hotel

Bulgari, 1905 yılında Via Condotti'de açtığı mağazasının ardından doğduğu topraklarda mücevher değerinde bir amiral gemisi oteli açtı. Otelin her santimetresi müzelik parçalarla süslü. Adını İmparator Augustus'tan alan Piazza'da imparatorun kendisi tarafından yaptırılan, Roma tarihinin en simgesel anıtı ve bölgede Augustus'un mezarını içeren Mozole ve saltanat döneminde getirdiği barışı temsil eden Ara Pacis anıtı otelde yer alıyor. Friuli'den el yapımı mozaikler, Venedik Murano'dan el üflemeli lambalar ve 1930'lardan Gio Ponti Ginori ikonlar otelin tasarımını tamamlayan parçaların sadece birkaçı. Konuklarına hizmet konusunda sınır tanımayan Bulgari Hotel; Bulgari broşu tasarımlı mozaiklerin altındaki küvetleri; Dyson saç kurutma makineleri ve kullanımı memnuniyet verici 21. yüzyıl aydınlatma sistemiyle konforu üst düzeye çıkartıyor. Hotel Roma; yenilenen tarihi binası, Roma'nın kalbindeki seçkin konumu, değerli iç tasarımı, Niko Romito imzalı gastronomi deneyimleri ve 360 derece Roma manzaralı çatı terası, sanatını içinde barındıran özellikleriyle Roma'nın en lüks adresleri arasında yer alıyor.

Adres: Piazza Augusto Imperatore, 10, Roma / İtalya

Nolinski Venezia

Venedik'in en şık caddesi Calle Larga XXII Marzo'da yer alan Nolinski Venezia, 20. yüzyıldan kalma bir binayı baştan yaratıyor. 43 farklı oda ve süitten oluşan otelin tasarımı Yann Le Coadic ve Alessandro Scotto imzası taşıyor. Sanat eserlerinin tasarıma eşlik ettiği otelde aynalar ve cam aksesuarlar dingin bir tatil ortamı yaratıyor. Venedik mimarisine de göz kırpan otel geniş avlusuyla dikkat çekiyor. Klasik Venedik tarzına yeni bir bakış açısı getiren Nolinski Venezia aynı zamanda şehri yeni gözlerle görmek için konuklarına ilham veriyor. Joël Robuchon'un çırağı olan ve klasik Fransız mutfağına getirdiği antik Helen yorumla büyük beğeni toplayan şef Philip Chronopoulos tarafından yönetilen otelin ana restoranı Palais Royal, Federico Fellini tarzı şemsiyelerden oluşan zarif havluda yer alan Il Caffè, konukları gastronomik bir yolculuğa çıkartıyor. Nolinski Venezia, Venedik'in ruhunu yaşamak isteyen misafirlerine modern bir konaklama deneyimi sunuyor.

Adres: Calle Larga XXII Marzo-S. Marco, Venedik / İtalya

Hotel Corazon

İnziva arayanların kaçış adresi olan Mayorka da yer alan Hotel Corazon, lüks ve sadeliğin vücut bulmuş hali. 15 odalı lüks butik otel; çiftliği, restoranı, sanat alanı ve mağazasıyla Deià ve Sóller köyleri arasında yer almakta. Fotoğrafçı Kate Bellm ve sanatçı Edgar Lopez tarafından yönetilen otel farklı deneyim arayanlar için alternatif bir durak. Atölye çalışmaları, ses banyoları, rehberli yürüyüşleri, çiftçiliği, müzik terapisi ve sanat gösterileri gibi etkinlikler Hotel Corazon'ın ilgi çekici aktiviteleri arasında yer alıyor. Hotel Corazón'un tasarımını adanın en iyi malzemelerinden yapılmış özel mobilya ve aksesuarlar oluşturuyor. Otelin kalbini ise geleneksel rejeneratif tarım teknikleri kullanılarak yetiştirilen ve bereketli topraklardan elde edilen ürünler oluşturuyor. Sebzeler ve meyveler dağ manzaralı restoran terasında servis edilen mevsimlik yemekleri oluşturmak için toplanıyor. Palmiye yapraklı şemsiyeler havuz kenarındaki şezlongları gölgelerken, şifalı çaylar ve karışımlar bu bahçeden temin edilip, misafirlere sunuluyor. Ayrıca sanatçılar tarafından işletilen ve sanat eserleriyle dolu bu otel sanatı deneyimleyebileceğiniz özel bir adres.

Adres: Carretera de Deià, km. 56, Sóller, Mayorka / İspanya

Palacio Arriluce

1912'den kalma görkemli bir binayı devralan Palacio Arriluce, Getxo'da Kantabria denizi kıyısında yer alıyor. Bilbaolu mimar José Luis Oriol'ın tasarımıyla hayat bulan otel; Kantabria Denizi'nin eşsiz panoramik manzarasını sunan, etkileyici ve görkemli bir binaya sahip. Tarihi ve doğasıyla ziyaretçileri büyüleyen bölge lüks ve sofistike karakteri barındıran Palacio Arriluce ile bambaşka bir tatil deneyimi yaşatıyor. Leading Hotels of the World'ün seçkin üyeleri arasında yer alan otel, konuklarını bir filmin baş kahramanına dönüştürüyor. Palacio Otelin her köşesi farklı ve modern bir tasarıma sahip. Mimarisi ve iç tasarımı, mobilya ve aydınlatmasıyla birlikte, keyifli ve lüks bir tatili bu adreste yaşamanız mümkün. Gastronomiseverleri de unutmayan otel Bask şefi Benat Ormaetxea tarafından yönetilen mutfağında; geleneksel tatlarla ile yeni lezzetleri bir araya getiriyor. Getxo'nun tek beş yıldızlı oteli olan Palacio Arriluce, etkileyici estetiğinin yanı sıra, kendi kroket sahasına sahip tesisleri, deniz manzaralı etkileyici sonsuzluk havuzu, Neguri Spa'sı ile konuklarına unutulmaz bir tatil vadediyor.

Adres: Calle Atxekolandeta 15, Getxo / İspanya

Monument

Modern bir anıt olarak sınıflandırılan Monument, Yunanistan'ın 19. yüzyıldaki yeni başkentini şekillendiren Alman mimar Ernst Ziller tarafından 1881 yılında tasarlanmış. Otel sahibi Grigoris Tolkas, artan maliyetlere aldırmadan, bakımsız bu binayı bir otele dönüştürmek için üç yılını harcamış. Geçen yıl kapılarını açan otel Yunanistan'ın başkentinin yeni gözbebeği. Psyrri mahallesinin kalbindeki neoklasik bir malikanenin restorasyonunun ardından konuklarını ağırlamaya başlayan otel, dokuz odaya sahip. Oymalı mermer balkonların ve büyük sarmal merdivenlerinin mimaride göze çarptığı otelin her odasının tavanında farklı bir resim mevcut. Otel sauna, hamam ve SPA gibi birçok seçenekle de konuklarına rahatlatıcı anlar sunuyor. Atina'nın göbeğinde tarihin dokusunu yansıtan bu otel büyüleyici atmosferiyle Atina'yı doyasıya yaşamanıza olanak sağlayacak.

Adres: Kalamida 11, Atina / Yunanistan

Mandarin Oriental, Costa Navarino

Mandarin Oriental markasının lüks anlayışı Yunanistan'da konuklarıyla buluşuyor. Akdeniz'de Mora'nın güneybatısında yer alan Costa Navarino, sürdürülebilir bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor. İnşa sürecinde sürdürülebilir ilkeleri benimseyen otel, 2.700'den fazla zeytin ağacının konumunu değiştirerek, ağaçlara yeniden hayat vermiş. Projenin tamamı titiz sürdürülebilir şartnamelere göre inşa edilmiş. Mora'nın doğal güzelliği ile çevrili bir alanda Mandarin Oriental'in deneyimlerini sunan otel adeta pastoral bir sahil inziva yeri. Akdeniz'e bakan bir yamaçta yer alan otelde, her biri deniz manzaralı 90 süit oda bulunuyor. Süitte özel havuzların yanı sıra geniş teraslar yer alıyor. Tasarım olarak 19. yüzyıl Yunan tarzını yansıtan otel, çevredeki tarihi yerlere yapısıyla uyum sağlıyor. Otelde, Yunan geleneğini bir dizi uluslararası lezzet ve mutfakla birlikte onurlandırmayı amaçlayan beş restoran ve bar yer alıyor. Aynı zamanda otelde kendinizi şımartacağınız özel bakım odaları ve spa var. Sağlıklı yaşam uzmanlarından oluşan bir ekip, kişiye özel beslenme tavsiyelerinin yanı sıra yoga, tenis koçluğu ve akıllı hareket programları gibi fitness deneyimleri sunuyor.

Adres: Costa, Navarino Bay, Costa, Pilos / Yunanistan

Mamula Island

Balkanların popüler noktası Montenegro'da bu yılın başlarında kapılarını açan, büyüleyici Herceg-Novi kasabasından sadece kısa bir tekne yolculuğu mesafesinde bulunan Mamula Island, 19. Yüzyıldan kalma bir kaleyi lüks bir otele dönüştürüyor. 1850'lerde General Lazar Mamula tarafından, Adriyatik'ten Kotor Körfezi'nin girişini koruyan Avusturya-Macaristan surları ağının bir parçası olarak inşa edilen kale, uzun yıllardır kullanılmıyordu. MCM London mimarlık firmasının yardımıyla otel olarak tekrar hayat bulan otel, 32 oda ve süitten oluşmakta. Otelin iç tasarımında ise Berlin weStudio'dan Polonyalı iç mimar Piotr Wisniewski imzası var. Karadağ'ın yaşam tarzına saygı duruşunda bulunan Wisniewski, minimalist mobilyaları vida veya çivi olmadan inşa ettirerek yerel Balkan doğrama sanatını bu otelin DNA'nı oluşturdu. Bir 19. yüzyıl kalesinden yeniden tasarlanan ve savaş ihtişamını koruyan tesis, eski top odalarının ve subay kamaralarının dramatik alanlarına yayılmış, 32 oda ve süitten oluşmakta. Üç restorana sahip otel konuklarını denizin dağda birleştiği noktada unutulmaz anlara davet ediyor.

Adres: Mamula Island, Mirišta / Montenegro

La Roqqa

Caravaggio'nun mezarına ev sahipliği yapan Monte Argentario yarımadasındaki Porto Ercole köyünün yeni durağı olan La Roqqa, adını ortaçağ kalesinden alıyor. Milano tasarım stüdyosu Palomba Serafini Associati Studio imzası taşıyan otel kendine özgü mercan-turuncu cephesi ve Argentario Denizi'ne bakan kıyılarıyla konuklarını uçurumun kenarında bir inzivaya davet ediyor. 55 oda ve süite sahip otelde binalarının tipik tonunu çağrıştıran Terra di Siena bitki örtüsüne uyacak şekilde yeşil ve Argentario denizini yansıtacak şekilde mavi. Otelde süitler zarif kum rengi tonlarında dekore edilirken, ikonik mobilyalar tasarıma renk katıyor. Şef Francesco Ferretti dokunuşuyla hazırlan otelin restoran menüsü ise yerel tatları kutluyor. Renkli menü; yerel kaynaklı balıklar, çeşitli söğüş etler, mevsimlik organik yeşillikler ve et, balık veya sebze barbekü seçeneklerinden oluşuyor. Toskana'da yer alan bu durak konuklarına Akdeniz kıyısında tarihle baş başa bir tatil vadediyor.

Adres: Via Panoramica 7, Porto Ercole, Toscana - Porto Ercole / İtalya

EN ÇOK OKUNANLAR

Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti
Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

1 dakika okunma süresi
Bulgari'den İtalyan Işıltısı
Bulgari'den İtalyan Işıltısı

Bulgari'den İtalyan Işıltısı

2 dakika okunma süresi
2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

2 dakika okunma süresi
Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain
Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain

Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Büyüleyici Göller: Keşfetmeniz Gereken 9 Doğa Harikası
Büyüleyici Göller: Keşfetmeniz Gereken 9 Doğa Harikası

Büyüleyici Göller: Keşfetmeniz Gereken 9 Doğa Harikası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Seyahat Rehberi: Balkanlar
Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Vizyondaki Rota: Seyahatlerinize İlham Kaynağı Olacak 7 Film
Vizyondaki Rota: Seyahatlerinize İlham Kaynağı Olacak 7 Film

Vizyondaki Rota: Seyahatlerinize İlham Kaynağı Olacak 7 Film

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Dubai
Seyahat Rehberi: Dubai

Seyahat Rehberi: Dubai

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Bodrum'un En Yeni Destinasyonu: Bvlgari Resort Bodrum
Bodrum'un En Yeni Destinasyonu: Bvlgari Resort Bodrum

Bodrum'un En Yeni Destinasyonu: Bvlgari Resort Bodrum

Tatil ve Gastronomi Deneyimi Bir Arada: Susona Bodrum
Tatil ve Gastronomi Deneyimi Bir Arada: Susona Bodrum

Tatil ve Gastronomi Deneyimi Bir Arada: Susona Bodrum

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi