EveR 6 robotu, Güney Kore'de Seul Ulusal Orkestrası müzisyenlerinden oluşan orkestrayı yöneterek, konser verdi. Seul'deki bilim insanları için bu olağanüstü performans, Endüstriyel Teknoloji Enstitüsü'nde uzun yıllar süren çalışmaların meyvesi. Araştırmacılar bunu başarmak için EveR 6'i, ünlü şef Choi Soo-yeou'nun hareketlerini yakalayarak, bir insanın hareketlerini yeniden üretecek şekilde programladı.
1.8 metre uzunluğundaki EveR 6 robotu, Güney Kore Ulusal Orkestrası müzisyenlerini hiçbir aksaklık olmadan yönetti. Bilek ve dirsek eklemleri sayesinde performans boyunca tempoyu ayarladı ve selam bile verdi.
Benzer girişimler, 2017 yılından itibaren İtalya gibi başka ülkeler tarafından başlatılmış olsa da Güney Kore için bu bir ilk. EveR 6'in tek zayıf yönü, işitme duyusunun olmaması ve bu nedenle doğaçlama hareket edememesi. Bu, bir orkestra şefi ve hatta canlı bir gösteriden sorumlu herkes için elzem bir özellik. Bu tür görevler, tanımı gereği; beklenmedik şeylere, anlık ve değişim gerektirecek durumlara hazır olmayı gerektiriyor.
EveR 6, Seul Ulusal Tiyatrosu'nda 950 izleyicinin önünde konser vererek, Seullü bilim insanlarının projesindeki ilk kilometre taşını oluşturdu. Yeni hedef ise programlanmamış yani doğaçlama ve içgüdüsel hareketleri yapabilmesini sağlamak. Mühendis Dong-wook Lee, yaptığı bir sunumda projenin amacını şu sözlerle açıkladı: "Robotların, sanat gibi daha yaratıcı alanlarda ne kadar ileri gidebileceğini görmek için bu projeye dahil olduk."