Ocak 2023 Sergi Ajandası

Ocak 2023'ü sanatla iç içe geçirmek isteyenler için gezilebilecek sergiler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
27 Aralık 2022 Salı 16:53 | Son Güncellenme:
32 dakika okunma süresi
Ocak Ayı Sergi Ajandası

Ali Elmacı'nın "Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle" Sergisi

(Pilevneli Dolapdere, 18 Şubat 2023'e kadar)

Genellikle çok figürlü şaşırtıcı karakterleri kara mizahın bir ürünü olarak resmeden sanatçı Ali Elmacı, sanat kariyerine eklediği yeni medyumlarla "Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle" sergisiyle Pilevneli Galeri'de sanatseverlerle buluşuyor. Kağıt ve tuval eserler üreten sanatçı, ilk yönetmenlik deneyimiyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Sanatçının 2020 yılında üretmeye başladığı "Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle" serisini kapsayan sergi, bireysel ve toplumsal ikiyüzlülüğe odaklanıyor. Aynı başlığı taşıyan bu sergide farklı serilere yer verilse de genel tema "ikiyüzlülük". Resimlerinde cesur, özgün form ve imgeler kullanan Elmacı'nın, renkli çalışmalarında göz alıcı, fantastik ögelerini bu sergide de görmek mümkün. Sanatçının, çeşitli sembolleri perdenin arkasından ironi ve ikilemlerle sunduğu sergide pek çok sürpriz yer alıyor. Sanatçının ilk kez yönetmenlik koltuğunda oturduğu üç kısa film; Hatice Aslan, Barış Demiröz, Gülnara Golovina, Hakan Meriçliler, Alper Saldıran, Melisa Şenolsun ve Ömer Ülger'in oyunculuğunda "Tadına Bakınca Kokusunu da Aldım", Ahmet Rıfat Şungar ve Onur Ünsal oyunculuğunda "Bahçeye de Çıkarız" ve Aleyna Tilki oyunculuğunda "Beni Kendinden Fazla Sev" adını taşıyor. Yapımcılığını Bulut Reyhanoğlu'nun üstlendiği kısa filmlerde Elmacı'nın dostları ve ünlü isimler kamera karşısına geçerek sanatçının tablolarını canlandırıyor. Ali Elmacı'nın "Dudaklarımı Öp, Kalbimi Hançerle" sergisi, 18 Şubat'a kadar Pilevneli Dolapdere'de görülebilir.


Andreas Georgiadis'in "Geri Dön (Come Back)" Sergisi

(Istanbul Concept Gallery, 17 Ocak – 12 Şubat 2023)

Çok yönlü sanatçı Andreas Georgiadis'in edebiyat dünyasının kilometre taşlarından şair Konstantinos Kavafis'e ithaf ettiği "Geri Dön (Come Back)" sergisinin dünya prömiyeri geçtiğimiz yaz Istanbul Concept kurucusu Işık Gençoğlu ve Türkiye'den koleksiyonerlerinin de katılımıyla Atina'da önemli bir müze olan Gennadius Kütüphanesi'nde yapılmış ve 17 Ocak'ta İstanbul'da buluşmak üzere sözleşilmişti. Her iki sanatçının da ata köklerinin İstanbul topraklarından geçmiş olması ve ressam Georgiadis'in eserleri ile ölümünden neredeyse bir asır sonra şair Kavafis'e adeta bir saygı duruşunda bulunuyor olması, Yunanistan ile İstanbul arasında özel bir sanat köprüsü oluşturan bu sergiyi daha da anlamlı kılıyor. Tüm eserlerin kağıt üzerine mürekkeple Kavafis'in evreninden göndermelerle üretildiği sergi ismini şair Konstantinos Kavafis'in "Come Back" isimli şiirinden alıyor. Andreas Georgiadis'in "Yunan şair Konstantinos Kavafis'e saygı duruşu niteliğindeki sergisi "Geri Dön (Come Back)", 17 Ocak – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında Istanbul Concept Gallery'de ziyaret edilebilir.


Arda Büyük'ün "Amorphe" Sergisi

(Decollage Art Space, 17 Ocak – 12 Şubat)

Belli bir şekle, yapıya sahip olmayan anlamına gelen "amorphe" kelimesinden yola çıkan sergi, Arda Büyük'ün kendi düzenini kurmak için var olan düzenleri kabul etmeyerek figürlere ve objelere yeni formlar kazandırdığı üretimlerini bir araya getiriyor. Sanatçının, dünyaya iz bırakan ikonlara, tanıdık formlara yaptığı yeni yorumlar farklı kapılar aralıyor, tekamül yolculuğunun bir izdüşümüne dönüşüyor. Arda Büyük'ün çalışmalarına kapsamlı bir bakış imkanı sunan kişisel sergisi "Amorphe", 17 Ocak-12 Şubat 2023 tarihleri arasında Decollage Art Space'te sanatseverlerle buluşuyor.


Argun Okumuşoğlu ve Ahmet Elhan'ın "Burada İşler Karışık" Sergisi

(Galeri Siyah Beyaz, 13 Ocak – 11 Şubat 2023)

2014 yılında ilk kez İstanbul'da 44 A Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşan "Burada İşler Karışık" sergisi, Ahmet Elhan fotoğrafları üzerine Argun Okumuşoğlu'nun yaptığı müdahalelerle, birbirinden bağımsız malzemeler, form arayışları ve hikayelerle beslenen işlerden oluşuyor. Ahmet Elhan'ın davranış biçimi üzerine Argun Okumuşoğlu'nun geliştirdiği tepki, bir anlamda diyaloğu sürdürülemeyen bir soru-cevap. Argun Okumuşoğlu ve Ahmet Elhan'ın "Burada İşler Karışık " isimli sergisi, 13 Ocak – 11 Şubat 2023 tarihleri arasında Galeri Siyah Beyaz'da gerçekleşiyor.


"Bir Başka Hikaye" Sergisi

(Loft Art, 18 Mart 2023'e kadar)

Loft Art'ın beşinci sergisi "Bir Başka Hikaye", İstanbul Beşiktaş Nisbetiye On'daki mekanında sanatseverlerle buluşuyor. Resim, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi farklı medyumlarda eserler üreten 16 sanatçıyı bir araya getiren sergi, hayatta herkesin kendine özgü hikâyeler barındırdığını ve bu hikâyelerin saygıyı ve hoşgörüyü hak ettiğini vurguluyor. Herkesin, yalnız kendisinin anlatabileceği farklı duygular ve hisler ile yaşadığı bir hikâyesi olduğundan yola çıkan sergi, kendi hikâyelerimizin dışına çıkıp, birbirimizin hikâyelerine dâhil olma durumunda, dünyanın diğer yarısını anlayıp onların bir parçası olabileceğimizi, bu sayede farklılıkları tehdit olarak değil zenginlik olarak kabul edebileceğimizin altını çiziyor. 18 Mart 2023'e kadar devam eden sergide Ayşe Gürkaş, Başak Güldürücü, Basako, Cihan Oral, Damla Yücebaş, Deniz Doğruyol, Deniz Yılmazlar | Karbon, Elif İlayda Bekdemir, Emre Aksu, QucorQ, Selin Akıcı Aral, Selin Çeliktaş, Su Alara Acerol, Tarık Dayan, Tuğba Akça ve Zeynep Tunçel Kahyaoğlu'nun eserleri yer alıyor.


Buğra Erol'un "12345678" Sergisi

(Ferda Art Platform, 13 Ocak – 4 Şubat 2023)

Buğra Erol'un ''12345678'' adlı sergisi, Begüm Güney'in küratörlüğü ile Erol'un farklı disiplinlerde ürettiği işlerinden bir seçki sunuyor. Sınırlandırılmış bir temanın etrafında şekillenmek yerine sanatçının farklı tür ve materyallerden ürettiği işleri bir araya getiren ''12345678'' Erol'un üretimine ve üslubuna ayna tutuyor. Buğra Erol'un ''12345678'' adlı solo sergisi Ferda Art Platform'da 13 Ocak Cuma günü izleyiciler ile buluşuyor, 4 Şubat'a kadar görülebilir.


Carlos Aires'in "I will die... As will you (Ben öleceğim... Sen de)" Sergisi

(Zilberman, 11 Şubat 2023'e kadar)

Zilberman'ın Mısır Apartmanı'ndaki ana galeri mekanında gerçekleşen Carlos Aires'in "I will die... As will you (Ben öleceğim... Sen de)" başlıklı kişisel sergisi, mekana özgü çoklu bir heykel yerleştirmesi, fotoğraf baskılardan oluşan kolajlar, banknotlardan yapılmış tipografik bir çalışma olmak üzere sanatçının yeni çalışmalarına yer veriyor. Carlos Aires, küresel çapta meydana gelen güncel felaketleri, anonim veya popüler tarihi şahsiyetler üzerinden ön plana çıkararak; toplumsal meseleleri çağdaş anlatısıyla işliyor. Kişisel belleğe, müziğe, sinemaya, maddi kültüre, tüketim alışkanlıklarına, korku ve aşka dair farklı anlayışların "kültürel" kodlarını araştırıyor. Çağdaş dünyanın en acil toplumsal sorunlarını analiz ederek, günümüzün önde gelen hakim güçleri, temel kurum ve şahsiyetlerini sorguluyor. Yapıtları, kötücül ama tutkulu, karmaşık fakat eğlenceli bir evrenin ikiliğini içeriyor.


Dilek Yalçın'ın "Zaman Yolculuğu" Sergisi

(Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi, 2 Şubat'a kadar)

2016 yılından bu yana Contemporary İstanbul dahil olmak üzere gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok fuar ve karma sergiye katılmış olan sanatçı Dilek Yalçın, bu sergisinde günümüzde kullanımdan kalkmış pek çok objeyi tuvaline aktarıyor. Bu objeler artık kullanılmıyor olsalar da arşivsel olarak, tarihin bir noktasında asılı haldeler. Ve bu objelerle karşılaşmak izleyiciyi belki eski çağlara belki kendi geçmişindeki bir sese, kokuya ya da bir anıya ulaştırıyor. Dilek Yalçın'ın "Zaman Yolculuğu" sergisi, 2 Şubat'a kadar Ankara'daki Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde görülebilir.


Ebru Uygun'un "Islak Işık" Sergisi

(Dirimart Dolapdere, 5 – 29 Ocak)

Resminin konusunu, resmin bileşenlerini sorgulayarak oluşturan Ebru Uygun, bu kez pratiğinin odağını tuval yüzeyinin ötesine taşıdığı son çalışmalarıyla karşımıza çıkıyor. Yeni çalışmalarında tuval, bağlamı kavramsal bir düzlemden koparan ve görünür kılan dışa dönük bir hareketle değiştiriliyor. Panoramik manzara beklentimizi alt üst eden bir hareketle Ebru Uygun, "Islak Işık" sergisinde mekan algımızı yeniden kuruyor ve ışığın bir gösteren olarak değil, resmin bir unsuru olarak var olduğu çalışmaları bir araya getiriyor.


Ece Ağırtmış'ın "Kare" Sergisi

(Pilot Galeri, 12 Ocak – 25 Şubat)

"Kare", Ece Ağırtmış'ın renkli ve enerjik perspektifini kare biçimli heykeller ve yerleştirmelerle keşfediyor ve karenin dört köşeli alanının içinde hayatın kendisiyle birlikte gelen, görünen ve görünmeyen sınırları açığa çıkarıyor. Ağırtmış, kare formunun kullanımıyla izleyicisini gerçek ya da psikolojik durumların arasında onları hem engelleyen hem de serbest bırakan sınırlar üzerine düşünmeye davet ediyor. Ece Ağırtmış'ın "Kare" isimli sergisi, 12 Ocak – 25 Şubat 2023 tarihleri arasında Pilot Galeri'de ziyaret edilebilir.


Ecemnaz Dalmaz'ın "Orda Olmak İsterim Ama Olamam" Sergisi

(Ferda Art Platform, 13 Ocak – 4 Şubat 2023)

Ecemnaz Dalmaz'ın , tekrar eden yeni yaratım anlayışında ikinci solo sergisi "Orda Olmak İsterim Ama Olamam", kendi geçmişinden kalan görgü tanıklığı ile karşımıza çıkıyor. İlk sergisinde olasılıkların bilinmezliğinin soyut dünyasında, tüm oyuna yön veren ilk hamlenin baş kahramanı olan piyonu bizlere benzeten Ecemnaz Dalmaz, kendi dönüşümündeki geçişlerin katkısıyla iki serginin birbirine bağlı görülmez zincirini, doğaçlama dokunuşlarında somut bir hale getiriyor. Evrensel bilincin birlikteliğindeki zıt kutupların, bir mıknatısa evrilişinin hikayesi, köklendiği akışkan topraktaki bitmek bilmez aidiyetsizlik; bu görünmez zincirin tek halkaları niteliğinde. Ecemnaz Dalmaz'ın "Orda Olmak İsterim Ama Olamam" başlıklı sergisi, 13 Ocak – 4 Şubat 2023 tarihleri arasında Ferda Art Platform'da seyircilerle buluşuyor.


Emel Başarık'ın "6 Numara" Sergisi

(GaleriMiz, 17 Ocak – 7 Şubat 2023)

Adını Burgazada'da bir plajdan alan "6 Numara" sergisi, şehre hem yakın hem uzak, güncel ama nostaljik, kalabalığın içinde ama yalnız olma temalarına odaklanıyor. İlk kişisel sergisi "Geçerken"de, şehir içindeki insanların hareket halinde olması ile ilgilenen Emel Başarık, kalabalıkların sürekli devinim halinde olduğu toplu taşıma istasyonları ve metroları merkezine koyuyordu. "6 Numara"da ise kalabalıklar hakimiyetini koruyor ancak sayfiye huzuru ve ferahlığı bazense ağırlığı ortamı sarıyor. Sanatçı Emel Başarık'ın ikinci kişisel sergisi "6 Numara", 17 Ocak – 7 Şubat 2023 tarihlerinde GaleriMiz'de görülebilir.


Fran Aniorte'nin "Ritüel (Ritual)" Sergisi

(MERKUR, 12 Şubat 2023'e kadar)

Karaca ürünlerinin tasarımcılarından Fran Aniorte, antik Akdeniz törenlerinden ilham aldiğı eski bir "Ritüel"i günümüze taşıyarak yeniden yorumluyor. Bir sofra etrafındaki yemek ritüelleri hem geçmişimizin hem de bugünümüzün bir parçası. Türkiye'de meze ve İspanya'da tapas, vazgeçilmez sofra buluşmalarının ve yemek paylaşımlarının kültürel önemini temsil ediyor. Aniorte'nin sergisinde yer alan enstalasyonlar, seramik, ahşap ve camlar çağdaş törensel objeleri temsil ediyor. Fran Aniorte'nin "Ritüel (Ritual)" başlıklı sergisi, 12 Şubat 2023 tarihine kadar MERKUR'de görülebilir.


İnci Eviner'in "Evin Ötesi" Sergisi

(İMALAT-HANE, 7 Ocak – 8 Nisan 2023)

İnci Eviner'in İMALAT-HANE'de 7 Ocak-8 Nisan 2023 tarihlerinde gezilebilecek sergisi "Evin Ötesi", sanatçının farklı dönemlerinden yapıtları bir araya getiriyor. Çalışmalarında gölgelerin haritasını çıkaran İnci Eviner, modern aklın üç boyutlu evrenini temsil etmekten öte, ele aldığı malzemenin doğası gereği çok katmanlı ve uçsuz bucaksız olmasına odaklanıyor. Eviner'in haritaları, sık sık kendi üzerine katlanıyor, kat yerlerinden yeni yeni rotalar doğuyor, dolambaçlanıyor. Bildiğimiz anlamdaki haritalar kullanım amaçları gereği dünyanın karmaşasını soyutlayıp iki boyuta indirmeye çalışırken Eviner, haritalarına yaşamın çoğulluğunu geri veriyor. Sanatçının haritaları doğrudan yolu bulmaktan ziyade içlerinde kaybolmak için.


"Meşgul Şehir: İşgal İstanbul'unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918-1923"

(İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10 Ocak – 26 Aralık 2023)

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde Cumhuriyet'in 100. yılında, 10 Ocak 2023 tarihinde açılan "Meşgul Şehir: İşgal İstanbul'unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923" sergisi; Cumhuriyet'in kuruluşunun hemen öncesini, İstanbul'un işgal yıllarını mercek altına alırken, kentin yaşamında sıra dışı, çalkantılı bir dönemi zengin bir arşiv çalışması eşliğinde anlatıyor. "Meşgul Şehir: İşgal İstanbul'unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923" başlıklı sergi, Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo'nun küratörlüğünde, uluslararası bir danışma kuruluyla birlikte hazırlandı. Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün yeni sergisi, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından İngiliz, Fransız ve İtalyan orduları tarafından işgale uğrayan İstanbul'u yazılı ve görsel arşivlerin ışığında izleyiciye aktarıyor. Kasım 1918 - Ekim 1923 arasında, yaklaşık beş yıl süren işgal; sergide, askeri, sosyal ve kültürel boyutlarıyla ele alınıyor.


Murat Palta'nın "Logarithmic Groth" Sergisi

(x-ist, 5 Ocak – 18 Şubat 2023)

Klasik minyatür sanatı ve popüler kültür unsurlarını sentezleyerek geleneksel ve çağdaşın zıtlığından kendine has bir üslup yaratan Murat Palta'nın dördüncü kişisel sergisi "Logarithmic Growth", x-ist'te gerçekleşiyor. Sergi, ismini çeşitli bakteriler üzerinde yapılan mikrobiyolojik deneylerden yola çıkarak insan hayatına uyarlanan bir grafikten alıyor. Palta yaşadığımız gezegenin bugünkü durumunu deney sırasında gıdanın azaldığı, atık gazların ısısının arttığı ve diğer atıkların birikip toksik bir hal almaya başladığı logaritmik büyüme evresiyle bağdaştırıyor. Merceğin öte ucundan deney kabına baktığımız küçük dünyadan kendi insanlığımızı görebilme fikrinin ona çarpıcı geldiğini söyleyen sanatçı aynı zamanda bu deneyin kendi işleriyle benzer bir düşünsel çerçeveye sahip olduğunu ifade ediyor. Murat Palta'nın x-ist'te gerçekleşecek dördüncü kişisel sergisi "Logarithmic Growth", 5 Ocak- 18 Şubat 2023 tarihleri arasında izleyici karşısına çıkıyor.


Nilüfer Tokay'ın "Uyanış" Sergisi

(Yapı Kredi bomontiada Galeri, 9 – 22 Ocak)

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 9- 22 Ocak günleri arasında Ressam Nilüfer Tokay'ın, sanat camiasında tanındığı adıyla Nilo'nun, "Uyanış" sergisine ev sahipliği yapıyor. Hayata verdiği anlam ve değer ölçülerini pandemi döneminde sorgulayarak, gözlerini kendinden ayırıp dış dünyayı gözlemlemeye odaklanan Nilo'nun kompozit üzeri karışık teknik ile çalıştığı tablolarından oluşan sergide, sanatçı Orbay Özgürbüz de dokumaları ile üç çalışmada sanatçıya eşlik ediyor.


"NFT Biennial"

(Zorlu PSM, 6-15 Ocak 2023)

Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren ve 2023 yılının Ocak ile Şubat ayları boyunca dünyanın 9 farklı noktasında sanatseverlerle buluşacak olan "NFT Biennial" dünyada ilk kez İstanbul'da, 6-15 Ocak 2023 tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleştiriliyor. "NFT Biennial"in kürasyonuna, aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh ve Soliman Lopez'in de bulunduğu 12 kişilik ekip imza atıyor. Bienal, mekansal sınırları aşarak, konvansiyonel sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Dokuz ayrı pavilyonuyla fiziksel galeriler ile metaverse'ü bir araya getiren bienal İstanbul'dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo'nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak. 100'ü aşkın NFT sanat eserinin sergilendiği dünyanın ilk ve tek NFT bienali, 15 Ocak 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak Zorlu PSM'nin galeri alanında ziyaret edilebilir.


"Seçici İletken" Sergisi

(Fişekhane, 12 Ocak – 12 Mart 2023)

Contemporary Istanbul Vakfı'nın Abel Korinsky, Ali M. Demirel, Ahmet Rüstem Ekici, Ahmet Said Kaplan, Ceren Su Çelik, Candaş Şişman, Dilara Başköylü, Dist Collective, ha:ar, Hakan Sorar, Orhan Kavrakoğlu, Ozan Türkkan ve Selçuk Artut'un 2022 yılı içinde üretilmiş eserlerine yer veren "Seçici İletken" sergisinin küratörlüğünü Sinan Eren Erk, yaratıcı direktörlüğünü ise Arda Yalkın üstleniyor. Sergi, hızla değişen ve dönüşen dünyada hızla yayılan görüntülerin, seslerin ve cümlelerin zihinlerde yarattığı yığına ve istilaya odaklanıyor. Gerçekliği kopyalayan teknolojinin geleceğe neler taşıyacağını sorgulayan sergi, bu noktada evrimin seçici ve iletken bir şekilde yarattığı varlığını dijital deneyimle buluşturuyor.


Shahnaz Aghayva'nın "Suyun Altında Nefes Almak (Breathing Underwater)" Sergisi

(Zarastro Art, 30 Haziran 2023'e kadar)

Dijital sanat platformu Zarastro Art, çevrimiçi sergilerini Azerbaycanlı sanatçı Shahnaz Aghayeva'nın "Suyun Altında Nefes Almak (Breathing Underwater)" sergisi, 30 Haziran'a kadar zarastro.art internet sitesinde. Sanatsal pratiğini kadınların eşitlik mücadelesine adayan Aghayeva, dünya genelinde kadınlara uygulanan sistematik baskıya ve şiddete meydan okuyor. Sanatçı, ataerkil hiyerarşiyi korumaya çalışan otoriteye karşı, bastırılmış, suskunluğa mahkum bırakılmış kadınların kimlik ve özgürlük arayışlarını kullandığı cesur imgelerle irdeliyor.


"Tekrar Baştan" Grup Sergisi

(Zilberman, 18 Şubat 2023'e kadar)

Zilberman'ın Beyoğlu, Piyalepaşa'da bulunan mekanı Zilberman Selected'da açılan grup sergisi "Tekrar, Baştan"; Guido Casaretto, Merve Ertufan, Zeynep Kayan, Yasemin Özcan ve Erinç Seymen'in çalışmaları üzerinden tekrar ve fark ikiliğini incelerken, bu kavramlar arasında beliren biricik anlara odaklanıyor. "Tekrar, Baştan", sanatçıların pratiklerinde çoğu kez benimsedikleri tekrar ve taklit meselesini hareket, maddesellik, dil ve ritim üzerinden incelemeye alarak izleyiciyi yeni bir okumaya davet ediyor.


"Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi" Sergisi

(Ortaköy Kethüda Hamamı, 6 Ocak – 29 Ocak 2023)

Aralarında Ömer Uluç, Cihat Burak, Seçkin Pirim, Erdağ Aksel, Esra Gülmen, Charles Fréger, :mentalKLINIK, Mahmut Celayir, Cengiz Tekin'de yer aldığı 36 sanatçı ve oluşum, 2023'ü zaman ve yolculuk üzerine düşünen ve düşündürten "Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi"yle karşılıyor. 6 Ocak 2023 tarihinde Ortaköy Kethüda Hamamı'nda kapılarını açan ve küratörlüğünü Ayşegül Sönmez'in üstlendiği çağdaş sanat sergisi, 29 Ocak 2023'e kadar müzik, ses, tiyatro ve dansı bir sahnede buluşturuyor.


"Tutankhamun, Çocuk Kral'ın Hazineleri" Sergisi

(İstanbul UniqExpo, Ocak 2023)

3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan, "Çocuk Kral", "Altın Kral" gibi lakapları olan Tutankhamun'un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, Ocak 2023'te İstanbul UniqExpo'da İstanbullularla buluşuyor. "Tutankhamun, Çocuk Kral'ın Hazineleri" isimli sergi, 1500 metrekarelik alana yayılan dev bir yerleştirme ile Tutankhamun'un mezar odasından çıkan som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılmış dünyaca ünlü ölüm maskesi, savaş arabası, silahları ve mobilyaları gibi günlük eşyaları arasından seçilmiş paha biçilmez 400'ün üzerinde eserin birebir replikaları gibi pek çok hazineyi ziyaretçilere sunuyor.


Aralık 2022'de Gezilebilecek Sergiler

2023 Yılının En Güçlü Oscar Adayları

2023 Yılının En Çok Beklenen Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Kraliçe Mary'nin Bebek Evi
Kraliçe Mary'nin Bebek Evi

Kraliçe Mary'nin Bebek Evi

18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Sergi Ajandası
Mart Ayı Sergi Ajandası

Mart Ayı Sergi Ajandası

2023 Contemporary Istanbul Edisyonunda Neler Oluyor?
2023 Contemporary Istanbul Edisyonunda Neler Oluyor?

2023 Contemporary Istanbul Edisyonunda Neler Oluyor?

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi
“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa
Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa

Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa

Avrupa Müzeleri Sergi Ajandası
Avrupa Müzeleri Sergi Ajandası

Avrupa Müzeleri Sergi Ajandası

2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri
2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri

2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri
Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

Ara Güler Sergisi Sofya'da
Ara Güler Sergisi Sofya'da

Ara Güler Sergisi Sofya'da

Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası
Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası

Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası

Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te
Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te

Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te