Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan bir seçki, 212 Photography İstanbul festivaline konuk oluyor. “İhtişam ve Mesafe” başlıklı sergideki fotoğraflar birbirine zıt iki dünyayı; doğadaki oluşumların nadir örnekleriyle, kentlerin ürküntü veren anıtsal mimarisini buluşturuyor. Doğadaki ve kentlerdeki ihtişamın büyüsü. Grönland’daki buzullar gibi eşsiz doğal oluşumlara odaklanan fotoğraflarla; kentlerdeki dev boyutlu mimari yapıları detaylı ve mesafeli bakışlarla belgeleyen işler, aynı mekanda bir araya geliyor. Sergiyi festival duraklarından Akaretler Sıraevler’de 8-18 Ekim 2020 tarihleri arasında izleyebilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram'da görBorusan Contemporary (@borusancontemporary)'in paylaştığı bir gönderi ()
14 eserden oluşan, Akaretler’deki 25 ve 27 numaralı odalarda sergilenen koleksiyonda, görkemli baskılarla sanat ve teknolojiyi buluşturan işler yer alıyor. Grönland’daki buzulları ele alan çalışmasıyla dikkat çeken Olaf Otto Becker’in “Illulissat 13, 07/2015” adlı çalışması sınırları zorluyor. Peyzaja eleştirel bir bakış da var. Edward Burtynsky, “Step-well 2” ve “Shipbreaking 2” işleriyle; peyzaj fotoğrafları, üretim kavramını ele alışı bakımından ön plana çıkıyor.
Bu gönderiyi Instagram'da gör212 Photography Istanbul (@212photographyistanbul)'in paylaştığı bir gönderi ()
Türkiye’de açtığı birçok sergisiyle tanınan Michael Wolf, Şangay, Hong Kong gibi şehirlere odaklanmış; “Yoğunluğun Mimarisi” serisiyle anıtsal yapıları yansıtıyor. Axel Hütte’nin ormanlık bir alandaki yansımalardan oluşan serisinden iki fotoğrafı ise, izleyiciyi doğanın gizemlerine çekiyor. Bitkilere odaklanan ABD’li Lawrence Beck’in fotoğrafları, farklı tarihsel dönemlerin mimari yapıları ile bitkilerin ilişkisini ele alıyor. Zeynep Beler, “Doğru Aydınlatma” serisinde, Beyoğlu gecelerini aydınlatan avize dükkanlarını belgelemiş.
Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun siparişiyle “Sinan Projesi” üreten Finlandiyalı fotoğraf sanatçısı Ola Kolehmainen’in eseri de sergide. 2019’da, yine Borusan’ın siparişi üzerine “Boğaziçi” projesini hazırlayan Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Boomoon’un yapıtlarını da sergide görebilirsiniz. Fotoğraf sanatının gücünü konuşturan festival günlerinde biletler, pandemi kurallarına uygun olarak biletix’ten alınabilir.