Fırınınızı 175 dereceye ısıtın.
Kek kalıbınızı fırın kağıdıyla kaplayın veya Hindistan cevizi yağı ile güzelce yağlayıp hazır bekletin.
Un, ham kakao, Hindistan cevizi şekeri, karbonat ve deniz tuzunu bir kapta bir araya getirin.
Hindistan cevizi yağı, sıvıyağ, espresso, elma sirkesi ve suyu karıştırın.
Sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve bir araya gelene kadar karıştırın.
Harcı kek kalıbına döküp fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin. Piştiğine emin olmak için kürdan testi uygulayın.
Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencerede birleştirip topak olmaması için çırparak homojen kıvama gelene kadar pişirin. (Kıvamı sıvı olacak.) Dilerseniz ateşte az tutup yoğunlaştırmadan fırından çıkan kekin üzerinde delikler açıp kekin üzerinde gezdirin. Dilerseniz de biraz daha yoğunlaştırıp servis esnasında sos gibi kullanın.
Afiyet olsun.