Metro Türkiye ile Dünya Vegan Günü

Vegan ürün çeşitliliğine önem veren Metro Türkiye, sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmek amacıyla bitki bazlı ve vegan beslenen şef, restoran sahipleri ve konu uzmanları ile Feriye Mutfak'ta 1 Kasım Dünya Vegan Günü'nü kutladı.

3 Kasım 2022 Perşembe 10:19 | Son Güncellenme:
7 dakika okunma süresi

Metro Türkiye, alternatif beslenme şekillerini tercih edenlerin tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamak için vegan ve bitki bazlı ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Gıda ve gıda dışı 400'e yakın vegan ürüne raflarında yer veren Metro Türkiye, sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmek amacıyla bitki bazlı ve vegan beslenen şef, restoran sahipleri ve konu uzmanları ile 1 Kasım Dünya Vegan Buluşması'nda Feriye Mutfak'ta bir araya geldi.

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için sürdürülebilir kaynaklar, doğaya ve çevreye saygılı, bilinçli tüketim şekilleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Tüketicilerin artık sadece kendi hayatlarını değil tüm ekosistemi de koruma yönündeki farkındalıkları ile birlikte 'Sürdürülebilir Beslenme' kavramı ortaya çıkıyor. 30 yılı aşkın süredir tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyan Metro Türkiye, alternatif protein kaynaklarını çeşitlendirerek sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda vegan ve bitki bazlı beslenenlerin her ihtiyacını uçtan uca karşılayan ve her geçen gün ürün çeşitliliğini genişletmeye devam eden Metro Türkiye, sadece evdeki mutfaklarda vegan ürün tüketimini desteklemekle kalmıyor profesyonel mutfaklarda ve restoran menülerinde vegan reçetelerin daha fazla yer alması için de çalışıyor. Bu kapsamda Metro Türkiye sektörün önde gelen isimleri ile Feriye'de düzenlediği 1 Kasım Dünya Vegan Günü Buluşması'nda bir araya geldi.

Nevşin Mengü moderatörlüğünde gerçekleşen "Vegan Yaşam ve Gastronomi" adlı panelde, Dr. Suat Erus, Dyt. Kevser Başkara, Bi Nevi Deli kurucularından Belkıs Boyacıgiller ve Yemek Kültürü Yazarı Nazlı Pişkin vegan beslenmeyi her açıdan değerlendirdi. Etkinlik kapsamında Türkiye'nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro'nun şefleri ile özel bir vegan menü atölyesi de gerçekleştirdi. Katılımcılar hem atölyede hazırlanan menüyü hem de Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içeceklerden Metro Chef makarna çeşitlerine, Metro Chef lahmacun, içli köfte gibi Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ürünlerin vegan versiyonlarından sektör profesyonellerinin tercih ettiği Metro Chef Agar Agar, Hurma Dolgusu, Kestane Püresi gibi ürünlere kadar birçok Metro markalı vegan ürünü deneme fırsatı buldu.

Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng, "Bitki bazlı beslenmeye yönelik çalışmalarımız, sürdürülebilirlik vizyonumuzun en önemli alt başlıklarından biri. Vegan beslenmeyi tercih edenler için vegan ürün ailemiz ile tek adres olma hedefimiz ile çalışıyor, %100 bitki bazlı ürün yelpazemizi sürekli genişletiyoruz. Müşterilerimizdeki bu artan talebi göz önünde bulundurarak son iki yılda raflarımızdaki vegan ürün sayısını %75 oranında artırdık. En önemli iş ortağımız olan yeme içme sektörüne de bu konuda ciddi bir katkı sunuyoruz. İşletmelerin kullanabileceği vegan ürünlere raflarımızda yer vererek, restoran menülerinde artan müşteri talebine yönelik vegan alternatiflerin bulunması için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Gastronometro'da yeme içme sektörünün menülerinde daha çok vegan reçeteler oluşturabilmeleri, alternatif menüler üretebilmeleri için şef buluşmaları gerçekleştirme gibi planlarımız da var'' dedi.

Metro Türkiye'nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmek, margarin, köfte, gurme fit bulgur, badem ve fındıklı içecekler, mayonez ve tablet çikolata gibi gıda ürünlerinden yumuşatıcı, yağ çözücü, şampuan, zeytinyağlı sıvı sabun gibi temizlik ürünlerine kadar 12 farklı kategoride 400'e yakın gıda ve gıda dışı ürün yer alıyor. Kendi markalarından Metro Chef markası altında makarna, içli köfte, lahmacun ve sorbe gibi ürünlerin yanı sıra Rioba markası altında organik smoothie ve organik çay ürünlerini, Fine Dreaming markası altında ise vegan sıvı bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, çamaşır yumuşatıcı, bulaşık makinesi jel deterjanı ve sıvı çamaşır deterjanı da raflarında yer alıyor.

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

Tahinli Vegan Granola Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Pratik Vegan Suşi Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Yoga mı, Pilates mi?

Yoga mı, Pilates mi?

Bvlgari Hotels & Resorts Bahamalar'daki Yeni Projesini Duyurdu

Bvlgari Hotels & Resorts Bahamalar'daki Yeni Projesini Duyurdu

Loris Frequence Serisi Yenilendi

Loris Frequence Serisi Yenilendi

2025 Super Bowl'da Ünlü Geçidi

2025 Super Bowl'da Ünlü Geçidi

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri ve Kart Mesajları

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri ve Kart Mesajları

Aslıhan Sabancı Koruyan ve Esra Oflaz'dan "En İyi Versiyona Ulaşmak" Üzerine

Aslıhan Sabancı Koruyan ve Esra Oflaz'dan "En İyi Versiyona Ulaşmak" Üzerine

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Haftanın Gündemi: 10 – 16 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: 10 – 16 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: 3 – 9 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: 3 – 9 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı