Akdeniz mutfağının lezzetlerini İtalyan mutfağının ana ürünleriyle harmanlayarak, Anadolu misafirperverliği ile bir araya getiren Romu Ristorante, İstanbul Avrupa Yakası'nın gözde semtlerinden Ataköy'de misafirlerini ağırlıyor.
İsmini tarihi Roma şehrinin kuruluş hikayesinden alan Romu Ristorante'nin kurucusu, meslek hayatına İstanbul Doors Group'da başlayan ve Karaköy'ün en popüler işletmelerinden Madeo'nun ortaklarından olan Erdal Doğan. Son olarak Londra'ya yerleşen ve gastronomi alanında yurt dışında da başarılı konseptlere imza atan Erdal Doğan, son projesi Romu Ristorante ile Ataköy Bölgesi'ne değer katmaya geldiklerini söylüyor. Romu Ristorante, dünya tarihi boyunca pek çok efsaneye ve tarihi olaya ev sahipliği yapmış Roma'nın kuruluş efsanesinden ilham alıyor.
Romu Ristorante, limon ağaçlarının ve endemik bitkilerin çevrelediği ferah bahçesi ve modernize edilmiş İtalyan mimarisi ile misafirlerini şehrin tüm karmaşasından uzaklaştırarak keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Şehrin ortasında taş fırından gelen pizza kokuları, taze makarna çeşitleri ve geleneksel İtalyan mutfağının en sevilen lezzetleriyle karşılıyor.
Romu Ristorante'nin yaratıcısı Erdal Doğan, Londra'dan İstanbul'a uzanan öyküsünü şöyle anlatıyor: "Amacımızı sadece üst gastronomik menü sunan bir restoran oluşturmanın ötesinde bizi tercih eden misafirlerimize unutulmayacak anlar ve deneyimler yaşatmak ve yoğun iş yaşamının zorlu akışı içerisinde onların mekansal hazlarını artırmak olarak belirledik. Akdeniz temalı İtalyan mimarisinin tüm özgün değerleriyle inşa edilen işletmemizde; menümüzde yer alan yemeklerimiz şeflerimizle birlikte özenle seçildi ve en kaliteli ve seçkin malzemelerle oluşturduğumuz ürünler özgün Akdeniz ve özellikle İtalyan mutfağının gastronomik değerleriyle harmanlandı. Ataköy'ün bu yeni ve seçkin lezzet durağında buluşmak üzere farklılık ve kalite arayan lezzet yolcularımızı mekanımıza bekliyoruz."
Romu Ristorante'de başlangıçlarda Pancar Tartar Balıkesir'den tedarik edilen %100 keçi sütünden yapılan keçi peyniriyle, kırmızı şarap sirkesi ve zeytinyağı ile ağır ateşte fırınlanan pancar, şefin önerisinde yer alıyor. Ağır Ateşte Pişmiş Dana yanakta da yine Balıkesir yöresine ait olan dana yanağı, kırmızı şarap ile tatlandırılıyor ve ağır ateşte konfi yöntemiyle yumuşatılarak sunuluyor. Taş fırının etkileyici pizza kokularına ev sahipliği yaptığı Romu Ristorante'de yemeğinizi, Romu şeflerinin dokunuşlarıyla ve İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarıyla sonlandırabilirsiniz.