1. Tam tahıllar, fasulye ve karnabahar, lahana, brokoli, brüksel lahanası ve kuşkonmaz gibi az sayıda sebze.
2. Fruktoz: Soğan, bal, konserve domates, armut, ketçap gibi bazı yiyecekler, gaz ve şişkinliğe katkıda bulunan fruktoz adı verilen bir tür şeker içerir.
3. Nişastalar: Mısır, buğday ve patates gibi bazı nişastalar gaza neden olur. Ancak pirinç yapmaz.
4. Lif açısından zengin besinler: Fasulye, bezelye, yulaf kepeği gibi lif açısından zengin bazı besinler gaza neden olur.
5. Süt ürünleri: Gezegenin çok büyük bir kısmı laktaz eksikliğinden muzdariptir. Bu genellikle Asya'da oldukça yaygındır. Laktoz intoleransı olan bir kişi süt ürünleri yediğinde şişkinlik hisseder veya gazdan şikâyet eder. Bunun nedeni, vücutlarının süt ürünlerini sindirmeye yardımcı olan laktazı sağlayamamasıdır.
6. Kızarmış ve yüksek yağ oranına sahip yiyeceklerin de gaza neden olduğu bilinmektedir.
1. Kabızlık: Bağırsak hareketleri bağırsaklarınızda gaz birikmesini engellediğinde, kaka yapmaya hazır olmayacaksınız.
2. Yiyecek Duyarlılığı: Mideniz bazı yiyeceklere karşı hassas olabilir, bunun hangi yiyeceklerin sıklıkla olduğunu belirleyin ve bunlardan kaçınmak için onları yemekten kaçının `
3. Kolondaki Bakteriyel Dengesizlik: Bağırsaklarınızdaki bakteri sayısındaki bir dengesizliğin sebebi de karnınızda gaz, şişkinlik ve diğer sorunlarına neden olabilir. Bunun detaylı nedenini öğrenmek ve tedaviye yardımcı olmak için doktorunuza danışın.
1. Gazın istemli veya istemsiz olarak verilmesi
2. Geğirme
3. Karın içinde sürekli değişen, ancak aynı zamanda hızla rahatlayan keskin dürtme ağrıları
4. Karnınızda bir düğüm hissi
5. Karın şişmesi ve sıkışması
6. Bazen gazdan kaynaklanan ağrı genellikle o kadar ciddi ve sabittir ki, çok daha büyük bir sorundan da şüphelenebilirsiniz. Bu durumda bir uzmana danışmanız tavsiye edilir .