Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu ve Bütünsel Beslenme Uzmanı Ebru Zeynep Altay, yaklaşık dört senedir sürdürdüğü "21 Günde Şekersizsiniz" programları ile pek çok insanın hayatına kolay ve sürdürülebilir dokunuşlar katıyor. Aynı zamanda kimyasallardan arınma ve sağlıklı beslenmede farkındalık kazandırma konularında danışmanlık veriyor.
Profesyonel kariyerine nokta koyup, kendini yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitim programlarıyla geliştiren Altay, gerek kendisi gerek çocukları için uyguladıklarını uzun zamandır danışanları için uygulanabilir formüllerle hayata geçiriyor ve "gerçek besinler" konusunda eğitimler hazırlıyor. "Yemeği hazırlama süreçleri ve hatta kullanılan pişirme araç, gereçleri en az yediklerimiz kadar önemli" diyen Altay, yavaş pişirme yöntemine uyum sağlayan döküm tencereleri, et ile sebzeleri, sulu ve vitaminini içinde koruyarak pişirmesi nedeniyle özellikle tercih ettiğini söylemeden geçmiyor.
Sağlıklı pişirme süreçleri ve görsel güzellikleriyle Staub ürünlerinin fırından sofraya kendisine yıllardır eşlik ettiğini dile getirirken hem pişirme hem de sofra sunumundaki estetik görünümüyle, modern hayatın hızına yetişmeyi sağlarken hayat kolaylaştırdığından bahsediyor.
Sağlıklı Yılbaşı Menüsü
Alaluxa ile ALEM Dergisi için özel bir yılbaşı sofrası hazırlayan Ebru Zeynep Altay, yeni yılda sağlıklı ve lezzetli bir sofra kurmanın mümkün olduğunu göstermekten dolayı oldukça mutlu.
Sağlıklı tariflerini Staub ürünleriyle sade bir yeni yıl sofrasında buluşturan Altay, menüsünde ise balkabağı çorbasına, fırın mevsim sebzeleri üzeri Burrata peynirine, çıtır pastırmalı & kıtırlı humusa, karidesli lahana sarmasına, bezelye yatağında zeytinyağlı kerevize, portakallı pancarlı & baby ıspanak salatasına, ekşili pırasaya, kestaneli iç pilavlı hindiye, etli & havuçlu & bezelyeli tarta ve havuçlu & hindistan cevizi kremalı keke yer verdi.
Fotoğraflar: Zafer Tektaş