Tem Sanat Galerisi, davet edildiği Ege Üniversitesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne, hazırlıkları iki sene süren ve İstanbul’da dört ay süreyle başarı ile sergilenen “Düğün” adlı sıradışı sergi ile katıldı. “Düğün” sergisinde, şiir, resim, heykel beraberliğinde oluşan bir dünya çıkıyor karşımıza. Şiir – Resim – Heykel birlikteliği olarak kısaca özetlenebilecek bu sergide çok sayıda şiir ve şiir olgusundan etkilenerek yapılmış resimler ve heykeller yer almakta. Bu sergi için ayrıca kapsamlı bir kitap hazırlandı. Düğün kitabı, Türk ve Dünya şiirinden otuz şaire ait ve on altı ressam ve bir heykeltraş tarafından seçilmiş elli sekiz şiiri ve bu şiirler üzerine yapılmış seksen iki resim ve heykeli kapsıyor.
Tem Sanat Galerisi’nin sahibi Besi Cecan, şiir, resim ve heykelle yoğrulmuş ömründe, uzun yıllar hayalini kurduğu bir düşünü gerçekleştirmiş bu sergi ve katalogla.” “Otuza bir kala, yeni bir sergi, yeni bir kitap…Seneler boyu gelişen tutkularımı hem bir araya getiriyor, hem de özetliyor. Son beş altı senedir şiir de hayatıma girdi... İki sene evvel, beni zenginleştiren, içine girdikçe, bana yeni heyecanlar tattıran şiiri, bugüne kadar, yaşamıma büyük renk katan resim ve heykelle bir araya getirmeye karar verdim.“ diye açıklıyor Tem’in sanatsever sahibi Besi Cecan, bu zor ve bir o kadar da zevkli serüvene girmesini. Çok uzun bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu serginin ayrıcalıklarından birisi de, Cecan’ın, bu çalışmayı başlatırken sanatçılara gerek konuda, gerekse yapıt sayısında tam bir özgürlük tanıması. Dolayısıyla sizi çok özel bir sergi ve kitap bekliyor. Bu alışılmadık sergide şiirin dünyasıyla görsel sanatların dünyası birleşiyor. Bir şiirin içeriği, müzikalitesi, size sunduğu renkler ve onu yazan insanın varlığı, kısacası bir sayfada erişilen büyük zenginliğin görsellikteki yansımasına tanık olmaktayız.
Şairlerin farklılığı, düşünsel ve imgesel dünyalarıyla, sanatçıların buna yaklaşımındaki farklılık bu serginin çeşitliliğini ortaya çıkarıyor. Bir şiirdeki ne ve nasıl soruları bu yapıtlarda değişik yanıtlar alıyorlar. Bazen doğrudan bir görsel yorumlama olduğu gibi bazen de ileri bir soyutlama farkediliyor. Kimi zaman birbirlerine çok yaklaştıkları gibi, bazen de mesafeli olarak selamlaşıyorlar. Yeryüzünün neresinde olursak olalım insanlara en çabuk dille erişebiliriz. Düşünecek olursak bu denli soyut bir oluşum aynı zamanda böylesine pratik bir işlevi yerine getirebiliyor.