Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

Kendi çiçeklerini kendi alan bir kadın! Güçlü, başarılı, kendi masalının kahramanı... ALEM'in 31'inci yaşını kutlarken Tuba Ünsal ile bir “zamanda yolculuk” hikayesi yaratıyoruz. Biz yılların başarısını onun eşliğinde kutluyoruz; Tuba ise mutlu olmayı başarabildiği ve inandığı şeylerin peşinden gidebildiği için kendini kutluyor.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 Perşembe 12:19 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

Bir kutlama yapılacaksa eğer, başarısı ve zarafetiyle yıllara meydan okuyan, her geçen gün kendini bir adım yukarı taşıyan, duruşuyla ilham veren bir kadın ile yapılmalı. Tıpkı Tuba Ünsal gibi... Deklanşöre basan isim de elbette, bu güçlü kadının kahraman enerjisini bir masala taşıyacak Nihat Odabaşı olmalı. Bir "zamanda yolculuk" hikayesine çıktık birlikte...

ALEM'in 31'inci yaş kutlamasını seninle, 16 yaşında başladığı tiyatro yolculuğunu şahane işlerle ve ödüllerle taçlandıran, her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden Tuba Ünsal ile yapmak oldukça değerli. Öncelikle sen hayatına genel anlamıyla baktığında, bunca yıl sonra ulaştığın noktayı düşündüğünde, kendini en çok ne için kutluyorsun?

Sanırım mutlu olmayı başarabilmek ve inandığın şeylerin peşinden gidebilmek diyebilirim. Çocuklarımla kurduğum aile ilişkimden ödün vermeden, hem anne hem sanatçı olabilmek ve ikisinin de gerektirdiklerini yapabilmek önemli. Çok uzun bir yolculuğun içinde, zorluklarla başa çıkarken de mutlu kalabilmek benim için önemli bir başarı.

Kendini anlatmaya, açıklamaya bazen sözler yetmez ya hani... "Ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır" noktasında kalabiliyor iş. Sen de yıllardır ünlü biri olarak anlaşılmamaya dair sıkıntılar yaşadığını düşünüyor musun? Ya da şöyle soralım; insanlar sence seni gerçekten ne kadar tanıyor? Tuba Ünsal'ın çerçevesini, yalın birkaç kelimeyle bize çizsene...

Sanırım kariyerimin başında daha zordu anlaşılmak. Ama şu an hem sosyal medya hem de zamanla insanlarla kurduğun ilişki daha anlaşılabilir kılıyor seni. İlk yıllarımda çok acı çektim diyebilirim. Şimdi Tuba dediklerinde benim kendi dünyama çok da uzak olmayan bir algı var.

Hayatta oyuncuların hikaye anlatıcı rolü taşıdıkları bir gerçek. Bu çerçevede, oyunculuk mesleğini icra ediyor olmanın sana olan yansımaları arasında en çok neleri değerli buluyorsun?

Oyunculuk insanlarla ve onların hikayeleriyle empati kurmana destek oluyor. Çocuk büyütürken de drama derslerinin faydasını gördüm. Biz kendimizi ifade etmekte çok da başarılı bir toplum değiliz. Daha içe kapalı bir dünyamız var. Oyuncunun ifade özgürlüğü bu alanda çok önemli. Hem empati yapabilmesi hem de topluma örnek olması açısından oyuncunun bir sorumluluğu var. Toplumun beklentisini yerine getirmektense kendi özgün fikirleriyle ışık tutması çok önemli.

Bu şahane çekimi Mehmed Fetihler Sultanı platosunda gerçekleştirdik. Sadece dizilerde, filmlerde, tiyatro sahnesinde bir role bürünmüyorsun. Türkiye'de "kapak kızı" denilince akla ilk gelen isimlerden birisin. İşin bu tarafı sana neler hissettiriyor peki?

Çok teşekkür ederim. Bu kadar yıllık kariyerimde ben de farklı Tubalar gösterebildiğim için mutluyum ve özel hissediyorum. Bu çekim için yapım şirketimiz Miray Yapım ve TRT Platolar Yönetimi'ne teşekkür ediyorum, çok özel bir hatıra oldu. Canım Nihat Odabaşı müthiş bir heyecan ve emekle bu çekimi yaptı. Onunla her buluşmam özel oluyor.

Senaryoyu ve ekibi ilk gördüğünde, başlangıçta diziye dair seni en çok heyecanlandıran ne olmuştu?

Ben Mara Hatun'un hikayesini çok etkileyici buluyorum. Bu proje bana teklif edildiğinde çok mutlu oldum. Mara Hatun hem kendi yolundan çıkmamış hem de Osmanlı'ya bağlı kalabilmiş güçlü bir prenses. Ne dininden ödün veriyor ne yaşam şeklinden. Bu, o dönemin dünyasında çok önemli. Sırp Kralı'nın kızı olmasına rağmen Osmanlı için hizmet eden ve bürokraside önemli görevler alan bir kadın. Diğer taraftan, bu kadar görkemli bir projede yer almak da çok güzel. Set ortamı çok rahat ve mutlu insanlarla bir aradayım. Fatih Sultan Mehmet'in hikayesi çok etkileyici ve inanılmaz dersler çıkarılabilecek bir hikaye. Bizim de tüm ekip olarak bu hikayeye yakışır bir iş yaptığımızı görüyorum.

Bugüne dek canlandırdığın karakterlerle dolu bir odaya girsen, ilk hangisine koşarak sarılırdın? Nedir bu karakteri özel yapan senin için?

Vizontele Tuuba sanırım. Hem çocukluğum hem ilk büyük projem. Oradaki Tuba'yı ve korkularını sarıp sarmalamak isterim.

Tasavvufla ilgileniyorsun. Anladığımız kadarıyla sana yepyeni yollar açan bir bakış açısı kazandın. Son dönemde kendine ve hayata dair en yeni neler keşfettin?

Ben hayatın dümdüz bir düzlemde olmadığını biliyorum. Bu dünyaya mutlu olmaya geldik. Zorlukların da öğrettiği şeyler var. Olana şükür, olmayana bin şükür diyebiliyorum. Böyle baktığında iyi ya da kötü yok, tecrübe var. Çok zor zamanların da içinden geçtim ama hepsine tüm kalbimle teşekkür edebiliyorum. Her gün ettiğim tek dua; "Evrenin benim için hazırladığı ilahi plana şahitlik etmek istiyorum." Çünkü hepimizin ilahi planı muazzam.

Çok hızlı değişim ve dönüşümlere şahitlik ettiğimiz günümüzde, aynı kalmasını gerçekten istediğin neler var? Değişime kolay adapte olabilen biri misin?

Aile ilişkileri, saf aşk, saygı. Ben değişime kolay adapte olabiliyorum, hatta bu hızıma arkadaşlarım şaşırıyorlar. Çünkü olanın, olması gerektiğini ve kötü olanda da ısrarcı olmamamız gerektiğini tecrübe ettim.

Geçmişten bugüne yaşam öykünü kitap okur gibi okusan, hangi bölümlerin altını çizerdin? Seni sen yapan olayları düşündüğünde aklına ilk gelen dönüm ve kırılma noktaları neler oluyor?

Virginia Woolf'tan Mrs. Dalloway olurdu. Kendi çiçeklerini kendi alan kadın. Ben kendi hayatımı kendi isteklerim doğrultusunda, kimseye bağlı kalmadan, hiçbir erkek egemenliğine boyun eğmeden kurma kararını 22 yaşında verdim. Ya klasik bir evlilik hayatım olacaktı ya da çalışıp çabalayan ve kendi özgürlük alanlarını kendi kurgulayan biri olacaktım. Şu an bu kararımdan çok mutluyum. Zaman zaman gelecek korkusu duyduğum, birine yaslanma ihtiyacı hissettiğim anlar olsa da sonunda hep yalnız yol almayı seçtim.

25 yıldır sektörde olan biri olarak mesleğini yaparken yaşadığın en heyecanlı, en unutulmaz, ayaklarının yere basmadığı an olarak neyi hatırlıyorsun?

Cannes'a davet edilen ilk Türk yıldızlardan olduğumda, Altın Portakal'da jüri olarak görev alıp Asghar Farhadi ile yan yana yürürken, Ajyal Film Festivali'nde jüri başkanlığı yaparken, Kürk Mantolu Madonna ile En İyi Tiyatro Ödülü alırken, Vizontele Tuuba ile Hollywood Film Festivali'nde yarışırken ve daha bir sürü güzel hatırada kendimi cimcikleyip "Yaşasın galiba emeklerimin karşılığı oluyor" diyordum.

Başarı senin sözlüğünde nasıl bir anlam taşıyor?

Mutluluğunu ilk sıraya koyup zarafetini kaybetmeden çabalamak.

Hayatta mutluluğun temelinin; insanı yataktan kaldıran, insanlara faydalı bir yaşam amacının varlığı olduğu söyleniyor. Sen bu amacı buldun mu?

Varlığının ve başarının nereden geldiğini unutmadan, fayda sağlamayı hayatının merkezinde tutarak ilerlemek. Ben kazancımın önemli bir bölümünü insanlara ve hayvanlara yardım için kullanırım. Bunun bolluğunun, bereketinin de farkındayım. Hayata verdiğin kadarını yaşıyorsun, bu çok net bir kural.

Annelik peki? Kızın ve oğlunla ilgili büyük hayallerin var mı yoksa planlar, programlar yerine akışına bıraktığın bir yolda mı ilerliyorsunuz birlikte?

Biraz planlı biraz da akışında gidiyoruz. Mutlu olmaları ilk öncelik. Dünyanın düzeni değişirken, meslek gruplarının önceliği değişirken, nasıl bir plan yapabilirim ki? Mühendis mi olmalı, çiftçi mi diye sorsalar sanırım çiftçiliği seçerim. Ama ben onların yoluna sadece ışık tutabilirim, seçimi yine onlar yapacak. Sare zaten oyunculuğa müthiş ilgi duyuyor, onun yolu biraz böyle olacak gibi. Civan için de teknoloji diyebilirim ama günün sonunda bambaşka alanlar da olabilir. Bu çağda bir çocugu tek bir ilgi alanına tıkmak doğru değil. Geniş bir portfolyoları olsun çabasındayım.

Sanat ile iyileştiğimiz bir çağda sen sanatın hangi yönleriyle besleniyorsun?

Müzik, sinema, kitap, podcast'ler, müzeler beni besliyor. Çok seyahat ediyorum, seyahat etmek beni dünyalı hissettiriyor.

Sanat demişken, Marina Abramovic ile Ulay'ı sessiz bir performansta bir araya getiren ve sadece gözlerle, beden diliyle yapılan o konuşma, fırtınalı bir aşkın sessiz yansıması, aşk üzerine insanı derinden düşündürmüyor mu? Konu aşka gelince, aşkın sesli anlardan öte sessiz kaldığımız anların bir toplamı olduğunu söyleyebilir miyiz sence?

Ayrılık da sevdaya dair...

Aşka dair bugüne dek yaptığın yolculuğun seni bugün hangi durağa getirdiğini söyleyebilirsin?

Şu an güzel ve eğlenceli bir dünyam var. Bir taraftan hem yalnızım hem de yeni insanlarla tanışıyorum. Yalnız olmanın keyfini hayatımda ilk kez yaşıyorum. Ben hep bir ilişki içinde, hayatı iki kişi ve aşkla yaşadım. Ne kadar bireysel olsam da yanımda hep bana eşlik eden biri vardı. Şimdi biraz ağırdan alıyorum her şeyi. Bakalım hayatın ilahi planı nedir?

Moda ile hep iç içesin. Moda da sürekli bir değişim içinde. Sürdürülebilirlik, zamansızlık vs. Samimi bir şekilde modanın dönüşmek istediği formüle uyum sağlayabiliyor musun?

Sağlayamıyorum. Ben daha klasik bir moda anlayışının içindeyim. Koton ile yaptığım koleksiyonlarda da bu klasik anlayışın yansımaları var.

Sana hayatta ilham olan isimler kimler?

Grace Kelly ve Jane Birkin benim ikonlarım. Kendi dünyamdan Ayten Teyzem, hep stiliyle, kadın duruşuyla, tek başınalığıyla bana ilham verdi.

Şu sıralar en büyük heyecanın ne?

Yeni film ve çıkacak olan Mustafa Kara'nın yönettiği, Akın Aksu'nun yazdığı "Bizi Seyreden Bulutlar" dizim.

Bu yaz için nasıl bir plan yaptın? Nasıl bir deşarj olma formülü çıkardın?

Bu yaz başlarken şunu söyledim: "Hayatımın en güzel yazı olacak!" Ve gerçekten öyle de oluyor. Bir seyahatim bir sonrakini belirledi. Çok güzel insanlarla tanıştım. Kalbim çarptı, heyecanlandım, güzel yerler keşfettim ve keşfediyorum; muazzam oluyor her şey.

Audrey Hepburn için "Paris her zaman iyi bir fikir"di. Peki ya Tuba için?

Paris.

Bir kutlama sayısı hazırlarken, senin de sektördeki başarılarını bu kapak eşliğinde kutluyoruz elbette. Kutlama deyince senin aklında nasıl bir tablo beliriyor peki? Sen başarılarını nasıl kutlamayı seversin?

Çok coşkulu bir insanım ben, mutluluğumu da çok coşkuyla yaşıyorum. Hep yanımda sevdiklerim olsun; güzel, uzun sohbetler edelim, danslar edelim isterim. Hayatımda kutlayacak hep güzel şeylerim olsun.

EN ÇOK OKUNANLAR

Hailey Bieber'dan Bella Hadid'e dek Son Dakika Hollywood Gelişmeleri
Hailey Bieber'dan Bella Hadid'e dek Son Dakika Hollywood Gelişmeleri

Hailey Bieber'dan Bella Hadid'e dek Son Dakika Hollywood Gelişmeleri

4 dakika okunma süresi
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

3 dakika okunma süresi
Ersu Şaşma: Olimpiyat Yolculuğu
Ersu Şaşma: Olimpiyat Yolculuğu

Ersu Şaşma: Olimpiyat Yolculuğu

10 dakika okunma süresi
Gardırobunuzda Yer Açın Şifon Elbiseler
Gardırobunuzda Yer Açın Şifon Elbiseler

Gardırobunuzda Yer Açın Şifon Elbiseler

1 dakika okunma süresi
Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower
Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower

Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri
Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri

Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri

Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine
Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine

Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine

Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları
Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları

Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları

Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler
Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler

Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları
METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

Selin Türkmen ile Soru-Cevap
Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı
Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı

Buse Terim'in Bilinmeyenleri
Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14
Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine
Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Alara Mildon ile Annelik Üzerine
Alara Mildon ile Annelik Üzerine

Alara Mildon ile Annelik Üzerine

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler
Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler