Teşvikiye’de yer alan, Doku Sanat Galerileri İstanbul, ressam Ali Candaş’ın sergisine 25 Kasım’a kadar ev sahipliği yapıyor. Yarı- figüratif, coşkulu, şiirsel ve dışa- vurumcu bir üslubu olan Ali Candaş ilkokul günlerinde her gün 4-5 kilometrelik yolu yürürmüş. O günleri anlatırken “Yağmurlu havalarda yolda yürürken bastığım yerdeki çamurlar yüzüme gözüme dek sıçrardı.” diyor. Yağmuru bol Karadeniz’in yağmurlu günlerini düşünün. Yağmurun pusunda yer, gök, ağaçlar, yollar birbirine karışır, birbirinin içine girer. Puslu yamaçların yeşilini, mavisini, sarısını, beyazını gözlerinizin önüne getirin, sonra yağmuru durdurun, güneşi açtırın.
Yamaçlardaki yeşili, maviyi, sarıyı, kızılı bir de gün ışığıyla düşleyin. Bunları birbirine karıştırın. İşte Ali Candaş’ın renk repertuarının anahtarı. Karadeniz’in deniz, orman, gök dolu renk mozaiği Candaş’ın renkçi bir ressam olmasına büyük katkılar sağlamış güçlü bir senfonidir. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünden Prof. olarak 2006‘da emekliye ayrılan Candaş, 1956 yılında ilkokul öğretmeni oldu. Candaş, o yıl Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş Bölümünü ikincilikle kazandı. Burhan Alkar, Malik Aksel, Refik Ekipman ve Adnan Turani’ nin öğrencisi oldu.
Ortaöğretimin çeşitli basamaklarında ve yüksek öğretim kurumlarında sanat eğitimi öğretmenliği yaptı. Malzemenin işe dönüşüm süreçleri ve geçmiş yaşam izlenimleri, onun bugün sahip olduğu özgün sanat tavrının oluşmasını sağlamıştır. Birçok kişisel sergi açan sanatçı, devlet, karma ve birçok grup sergilerine katıldı. Yapıtları; yurtiçi, yurtdışı, özel ve tüzel pek çok koleksiyonda bulunan Candaş; birçok ödül ve mansiyonun da sahibidir. 1988 TBMM ‘Milli Egemenlik’ temasını da içeren resim yarışmasında Birincilik ödülü; 1988 Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Sanat Festivali’nde başarı plaketi var. Yer: Avukat Süreyya Ağaoğlu Sk. Köşe Apt. No:10/10D. Teşvikiye/İstanbul/ Tel: 212 246 24 96