Öncelikle diş beyazlatma, evde doğal yollarla mümkün müdür?
Maalesef evde doğal yollarla diş beyazlatmak sağlıklı şekilde mümkün değildir. Hastalarımız sadece dişler üzerinde oluşan lekeleri bir nebze temizleyebilirler. Evde yapılan "doğal beyazlatma" işlemleri dişin mine tabakasına zarar verebiliyor. Mesela karbonat çok kullanılan yöntemlerden biri ve diş minesi ciddi derecede çizilebiliyor. Bu da dişlerde aşınmalara, hassasiyete, çürüğe yatkınlığa sebep oluyor.
Sağlıklı diş beyazlatma süreci nasıl olur?
Öncelikle bir diş doktoruna gitmeniz gerekir. Dişlerinizin rengini açmak için diş sağlığınız ve diş yapınız uygun mu hekim kontrol etmeli. Dişlerinizde sıkıntı yok ve beyazlatma işlemi yapılabilir ise hekiminiz biyolojik olarak güvenli, dişinize zarar vermeyen ajanlarla klinik ortamında beyazlatma işlemi yapacaktır. Burada da iki yol var; ya ev için size özel kit hazırlayıp evde beyazlatma işlemi uygulamak veya klinikte yaklaşık bir saat süren beyazlatma işlemi yapmak. Evde yapılan beyazlatma sonucu daha uzun sürede ortaya çıkarken klinikte yapılan beyazlatma işlem sonrası anında kendini gösterir.
Diş beyazlatma sonrası dişler eski haline döner mi?
Eski haline elbette dönebilir. Bu işlem kalıcı bir işlem olmamakla birlikte, hastanın bazı alışkanlıkları ve diş yapısı, bu süreci hızlandırabilir. Bildiğiniz gibi kırmızı renkli içecekler, sigara tüketimi gibi şeyler dişin daha kolay sararmasına sebep olur. Hasta bunu engellemek için sabah ve uyumadan önce yani günde iki kere iki dakika dişlerini fırçalamalıdır.
Dişler ne kadar beyazlar?
Dişlerin renginin genelde üç ton açılabildiğini söylesek de kişiden kişiye değişen bir durum söz konusudur. Bazı hastalarda beyazlatma işlemi daha iyi sonuç verirken, bazı hastalarda beklenilenin altında sonuç verebilir.
Ne sıklıkla diş beyazlatma yaptırmalıyız?
Hekiminizin kullanacağı malzemeye bağlı olarak bir yıl diyebiliriz. Öncesinde isterseniz mutlaka hekiminize sormalısınız.
Beyazlamayan dişlere öneriniz nedir?
Diş doktoruna gittiniz ve doktorunuz dişlere beyazlatma işlemi yapamayacağını söyledi. Buradaki sebep ele alınmalı. Şayet dişlerinizde yıpranma var ise bu yıpranmaları gidermek için tedavi amaçlı porselen laminalar yapılabilir. Bu tedavi, dişlerinizin hem daha beyaz görünmesini hem de fonksiyonel olarak daha etkili olmasını sağlayabilir. Veya dişleriniz sağlam ama beyazlatma da cevap vermiyorsa, minimal dokunuşlarla nasıl daha beyaz görünüm sağlanabileceğini hekiminizden yardım alarak bulabilirsiniz. Diş beyazlatma tedavisi hakkında daha detaylı bilgi için www.canozbilgen.com'a da tıklayabilirsiniz