Emre Şen
Şile ormanlarıyla çevrili Ulupelit Köyü'nde yemyeşil bir bahçe içinde konumlanan bir ev iken, otel olarak hayata geçirilen Casa Lavanda, adeta turizm ve gastronomiyi buluşturan rüya bir butik otel olma özelliği taşıyor. 21 dönüm bahçe içinde 15 adet kendine özgü oda ile doğa oteli konseptinde hizmet veren adres, sahip olduğu sürdürülebilirlik bilinciyle de takdirleri toplamayı başarıyor. Doğanın kalbinde verdiği hizmeti yalnızca otel misafirlerine değil, şehirden günübirlik ya da birkaç saatliğine kaçıp tabiatın içinde zaman geçirmek isteyen ziyaretçileriyle de paylaşan Casa Lavanda, ödüllü bir de restorana sahip. Otelin Executive Chef'liğini mülk sahipleri Feryal ve Ahmet Şen'in oğlu, başarılı şef Emre Şen üstleniyor. Şen'in yönetimindeki mutfak ise Akdeniz kıyısındaki Güney Avrupa ülkelerinden, özellikle İtalya'dan esinleniyor. Üstelik Şen, mutfağında kullandığı malzemelerin büyük bir kısmını kendi bostanlarında yetiştiriyor. 2020 yılında Emre Şen'in kardeşi Ekin'in de ekibe dahil olması ile Casa Lavanda, bugün tam bir aile işletmesi olarak yoluna devam ediyor.
Buğra Özdemir
Grandma's Wonderland, toplamda 40 bin m2'lik bir alana yayılan üzüm bağları ile çevrili ve içinde bir de gölete ev sahipliği yapıyor. Daha önce çiftlik evi olarak kullanılan ana bina otele, ahır bölümü ise bugünkü restorana dönüştürülüyor. Huzurlu bir doğası olan bu butik otel, 17 şık odayı ve gastronomi anlamında oldukça ileri düzeyde bir restoran olan The Barn'ı aynı çatı altında buluşturuyor. Otelin tüm odaları birbirinden farklı yaşanmışlıkları anlatıyor. Mutfağında İse kullanılan tüm meyve sebzeler, kendi bahçelerinde ata tohumlarından yetiştiriliyor. Restoranın mutfağı, lisans eğitimini gastronomi ve mutfak sanatları üzerine alan, Michelin Yeşil Yıldız ve Sürdürülebilirlik üzerine yüksek lisans yapan, ardından yıllarca Danimarka'da Michelin yıldızlı restoranlarda çalışan, bugün ise "topraktan sofraya" ve "sıfır atık" yaklaşımıyla, lezzetli ve çevre dostu bir yemek deneyimi sunan Şef Buğra Özdemir'e emanet. Sonbaharda tatil fırsatı arayanları Grandma's'da bağbozumu deneyimi ve keyifli workshop'lar da bekliyor.
Modern hayatın yoğun temposundan bir an olsun uzaklaşıp kendinizi doğal nefes alanlarına atmak istiyorsanız bunun için en doğru adreslerden biri de NG Sapanca. Yeşilin başrolde olduğu NG'nin orman alanında yürüyüşler yapabilir, beşi kapalı, ikisi açık yedi havuzdan dilediğinizde huzurla yüzmenin tadına varabilirsiniz. Öte yandan NG Sapanca ve NG Enjoy, hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirmeleri ve körebe, saklambaç gibi geleneksel sokak oyunlarının yeniden canlanması için yeni bir etkinlik serisi başlattı.
İsmini Zümrüdüanka kuşundan alan ve yeniden doğuşu ifade eden Simurg Inn, kendini aramanın ve yeniden doğuşun sembolü olma özelliği taşıyor. Yenilenme serüvenini ekolojik bir yaşamla tamamlayan otel, Ayvacık'ın Ahmetçe Köyü'nde konumlanıyor. Çevresindeki yüksek ağaçlar, bitkiler ve evcil hayvanlarıyla Simurg Inn, doğa aşıklarının gözdesi olmuş durumda. Otel, hepsi birbirinden farklı ve özenle dekore edilmiş beş oda ile üç taş evden oluşuyor. Ekolojik bir dünyanın kurulduğu Simurg Inn'de otel sahipleri, sebze ve meyveleri kendileri ata tohumlarından yetiştiriyor, yumurtaları günlük organik olarak topluyor, zeytinyağlarını dahi kendileri yapıyor. Lezzetler ise dünyaca ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu mezunu iki şefin ellerinden çıkıyor. Otel, doğa yürüyüşleri, safari turları, tarım aktiviteleri, tekne turları, yoga, sauna, nefes terapileri ve fotoğraf turları gibi doğayla iç içe aktiviteler de sunuyor.
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, oldukça geniş ve yeşil bir arazi içinde konumlanan Hotel Caeli; bugün sanat, konfor ve lezzeti buluşturan bir bağ oteli olarak hizmet veriyor. 170 hektar üzüm bağları ve milli parklarla çevrili olan otel, birbirinden farklı dizaynlara sahip 21 odaya ve 39'dan fazla çağdaş sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Otel, Caeli Ekolojik Bahçesi'nde yetişen meyve ve sebzelerin yanı sıra Caeli Çiftliği'nden gelen et ve Ela Excellence Resort Belek, süt ürünlerinin kullanıldığı Gourmet Caeli Fine Dining Restaurant'ı, üzümün mucizevi etkisinden ilham alınarak hazırlanan Spa Caeli by Caudalie uygulamaları ve Caeli Winery keşfi deneyimiyle, misafirlerine ayrıcalıklı bir tatil fırsatı sunuyor. Otelin mutfağında ise Dünya Şefler Federasyonu üyesi olan oldukça başarılı bir şef var. Caeli lezzetlerinin mimarı Şef Hakan Açıl; yöresel tatları, dünya mutfağı ile harmanlıyor.
Uluslararası standartlarda ve kişiye özel tatil anlayışıyla hizmet veren Ela Excellence Resort Belek, Türkiye'de nitelikli çocuk ve aile konseptine sahip öncü otellerden biri olarak dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri ağırlayan otel, zeytin hasadında, bahçesindeki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinleri Olive Fest'te misafirlerinin beğenisine sunuyor. Olive Fest, şef sofraları, zeytin ve zeytinyağı atölyeleri, tadım sohbetleri ve müzikle zeytin ve zeytinyağının tüm güzelliklerini sonbaharda da misafirleriyle paylaşmayı hedefliyor.
Ruhsal ve bedensel yenilenmenin adresi Richmond Nua Wellness & Spa, doğanın en güzel tonlarını görebileceğiniz sonbahar rotalarından Sapanca'da keyifli deneyimler sunuyor. "Dünyanın en lüks destinasyon spa'sı" ödülüne sahip otel, 20'si suit, toplam 131 odası, 2700 m2 üzerine kurulu spa alanı ve sürekli yenilenen kişiye özel programlarıyla bu sezon da misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Avrupa'nın en donanımlı spa merkezlerinden biri olan Richmond Nua, sağlıklı olmayı yaşam biçimi olarak seçen herkese hitap ediyor. Otel ayrıca, 450 kişilik, çok amaçlı dört ayrı toplantı odası ile iş ortamını rafine ve dingin bir atmosfere taşımak isteyen ulusal ve uluslararası markalar için de huzur dolu etkinlik imkanları sunuyor.
Osman Serdaroğlu
İzmir'in üzüm bağlarıyla ünlü bölgesi Urla'da hem bir butik otel hem de bir restoran olarak hizmet veren Teruar Urla, doğanın içinde dingin bir konaklamanın yanı sıra lezzetli yemekler ve tadım deneyimleri sunuyor. Kurucusu Şef Osman Serdaroğlu, aynı zamanda mutfağın da başında. Serdaroğlu, Teruar'ı kurmadan önce mutfak vizyonunu, Güney İtalya'da 2 Michelin yıldızlı iki şefin mutfağında geçirdiği yıllar boyunca büyütüyor. Ardından kazandığı tecrübeler ile Türkiye'nin gastronomi değerini hak ettiği uluslararası çizgide sunabilmek amacıyla, Teruar'ı yaratıyor. Teruar'ın dört mevsim yenilenen manzaraya karşı duran yedi odası ise Urla taşının, ahşabın ve pamuğun dokularını taşıyor. Odalar; üzüm bağları, uçsuz tarlaları, keşfedilmemiş koyları, az bilinen orman yolları gibi unutulmaz deneyimleri de bir arada sunuyor. Şef Serdaroğlu, Teruar ile tek amacının bu coğrafyayı tüm dürüstlüğüyle sunabilmek olduğunun altını çiziyor. Teruar'ı çevreleyen bağlardan ve zeytinlerden gelen rüzgarın eşliğinde sunulan tabaklar, sezonları takip ederek değişiyor.