Ali Özgentürk'ün kaleminden, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğinden doğan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi gerek müzikleri gerek başrollerindeki Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın oyunculukları gerekse de hikayesiyle Türk sinemasının en unutulmaz filmleri arasında yer alıyor. Cengiz Aytmatov'un "Kırmızı Eşarp" adlı romanından uyarlanan film, Asya'nın ilk görüşte aşık olduğu İlyas ile kendisine en zor zamanında evini ve kalbini açan Cemşit arasındaki seçimini konu alıyor.
Türk sinemasının en önemli senarist ve yönetmenlerinden Metin Erksan imzalı "Sevmek Zamanı", boyacılık yaptığı evlerden birinde gördüğü bir resme aşık olan Halil ve Halil'in kendisine aşık olduğunu sanan resimdeki kadın arasında geçenleri konu alıyor. Aşkın derinlikli bir incelemesini sunan "Sevmek Zamanı" filminin başrollerinde Müşfik Kenter ve Sema Özcan yer alıyor.
Atıf Yılmaz'ın yönettiği, senaryosu Barış Pirhasan'a ait olan "Aaahh Belinda", oldukça sürreal ve ilginç filmlerden. Avrupailiği ve modernliği temsil eden Serap, başarılı bir oyuncudur. Belinda isimli bir şampuan reklamında gelenekselliği temsil eden Naciye isimli, iki çocuklu bir ev kadınını canlandırır. Çekimler esnasında Serap bir anda kendisini, canlandırdığı Naciye karakterinin hayatında bulur. Yaşadığı çatışmalar ve iki hayat arasındaki git-gellerle Serap, Chuang-tzu'nun "Acaba ben rüyasında kelebek olduğunu gören bir insan mıyım, yoksa rüyasında insan olduğunu gören bir kelebek mi?" sözünü akla getirir.
Safa Önal'ın yazdığı "Vesikalı Yarim" filminin yönetmen koltuğunda Lütfi Ömer Akad oturuyor. Manavcılık yapan Halil, gittiği bir pavyonda çalışan Sabiha'yla tanışır. İkili birbirine aşık olur ama aralarındaki sırlar gün yüzüne çıktıkça hayatları bambaşka bir noktaya savrulur.
Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı, Şerif Gören'in yönettiği "Yol", Türk sinemasının başyapıtları arasındaki yerini alarak, 1982 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazanmıştı. "Yol" filminde bayram izni için hapisten çıkan beş mahkumun hikayelerini izliyoruz.
Yönetmen koltuğunda Zeki Ökten'in oturduğu, başrolünde Kemal Sunal'ın yer aldığı "Kapıcılar Kralı", saf görünüşlü ama oldukça zeki bir apartman görevlisi ile apartman sakinleri arasında geçen olayları anlatıyor. Komedi türündeki filmin ana karakteri Seyit, ismini filmin çekildiği apartmanda çalışan görevliden alırken, Seyit'in iki oğlunu da gerçek apartman görevlisinin iki oğlu canlandırmakta.
Münir Özkul ve Adile Naşit'in başrolünde yer aldığı kült film "Neşeli Günler"in yapımcılığını Ertem Eğilmez üstlenirken yönetmen koltuğunda da Orhan Aksoy'u görüyoruz. Turşuculuk yapan altı çocuklu bir çiftin, turşu suyunun limonla mı yoksa sirke ile mi yapılması gerektiği üzerine girdiği kavga sonucu ayrılmasını ve ardından gelişen eğlenceli olayları izliyoruz.
Feride Çiçekoğlu'nun aynı isimli romanından uyarlanan, senaryosu yine Çiçekoğlu'na ait ve Tunç Başaran tarafından yönetilen "Uçurtmayı Vurmasınlar", dönemin şartlarındaki kadınlar hapishanesini ve özgürlük kavramını beş yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatıyor.
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın "Gulyabani" adlı romanından uyarlanan "Süt Kardeşler"in yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapıyor. Herkesin gözünü diktiği konağın sahibi Melek Hanım ve birbirlerinin yerine geçen bir grup insanın konakta bir araya gelmesi, bir de üstüne konağa dadanan bir Gulyabani'nin neden olduğu eğlenceli olaylara tanık oluyoruz.
Görevini suistimal ederek mahalleliye zorbalık eden zabıta amiri, mahallenin çöpçüsü ve ikisinin de aşık olduğu kadın arasında geçen olayları anlatan "Çöpçüler Kralı"nın yönetmenliğini Zeki Ökten yaparken, yapımcı koltuğunda Ertem Eğilmez'i görüyoruz. "Çöpçüler Kralı" filminin senaryosunu, "Kapıcılar Kralı"nın da senaristliğini yapan Umur Bugay üstleniyor.
Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı, Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı "Tosun Paşa", Muhsin Ertuğrul'un yönetip Nazım Hikmet'in senaryosunu yazdığı 1939 yapımı aynı adlı filmin bir yeniden uyarlaması. Komedi türündeki "Tosun Paşa" filmi, Mısır'ın henüz Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı olduğu dönemde geçen bir hikayeyi konu alıyor. İskenderiye'nin en değerli bölgesi olan Yeşil Vadi'de hak iddia etmek için kıyasıya mücadele eden Tellioğlu ve Seferoğlu Aileleri'nin başından geçenleri izliyoruz.
Uzun yıllar devam eden serinin ilk filmi olan "Hababam Sınıfı", Rıfat Ilgaz'ın öykülerinden kitaplaştırılan aynı isimli eserden esinlenilerek yaratılmış. "Hababam Sınıfı" filmi, erkek lisesindeki bir sınıfın haylaz öğrencileri ve öğretmenlerinin başından geçen komik olayları anlatıyor.