Kilo vermeye karar verip, uzun süre sizi tok tutacak bir besin arayışına başladıysanız doğal içerikleri ile bedene müthiş faydası olan meyvelere şans verin diyoruz. Tok kalmak için ne yapmak lazım? Zayıflamak için Meyve ne zaman yenmeli? İştahsızlık için ne iyi gelir? İştahınızı azaltmaya yardımcı olan bu meyveleri düzenli bir şekilde tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz zamanla zayıfladığınızı da fark edeceksiniz. Üstelik içeriklerindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sağlığınıza da katkı sağlıyor. Unutmayın önemli olan bilinçli ve doğru şekilde tüketmeniz... Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak beş meyve ve kolaylıkla yapabileceğiniz sağlıklı tarifler:
Günlük beslenmenizde ara öğünlerinizde tüketebileceğiniz muhteşem bir meyve! Hatta bedenin güç kaynağıdır da diyebiliriz. Kalorisi az ve besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunur ve bu sayede bağışıklığı artırmaya yardımcı olur. Kabuğunda bulunan posa ise bedeninizde su tutarak sindirim yolunun temizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede ise kolon kanseri riskini de azaltır ve tabii en önemlisi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.
1 adet yeşil elmayı rendeleyip bir tatlı kaşığı tarçın ile küçük bir cezvede kısık ateşte pişirin. Servis kasenize üç yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edip pişen tarçınlı elmanızı da üzerine ekleyin. Dilerseniz üzerine iki adet ceviz içi de serperek tüketebilirsiniz. Bu tarif ile hem kan şekeriniz dengelenecek hem de uzun süre tok kalacaksınız.
Bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olan enfes bir yaz meyvesi.... İçeriğindeki vitamin, mineral ve yüksek miktardaki antioksidanlar sayesinde sağlığınıza sağlık katar. Sakinleştirici etkisi ile stres azaltmaya yardımcı olur. Sindirim sistemine olan yardımcı etkisi ise tam bir bonus diyebiliriz. Dilerseniz ara öğünlerinizde 10-15 tane taze çilek tüketebilirsiniz. Tok kalmanıza ve şeker ihtiyacınızı karşılamanıza da yardımcı olmuş olur.
Lif yönünden oldukça zengin olan yulaf ezmesi ile çileği buluşturmaya ne dersiniz? Bir kaseye aldığınız yulaf ezmesinin üzerine 5-6 tane çilek ekleyip üzerine yarım bardak Hindistan ceviz sütü ilave edip muhteşem bir ara öğün elde edebilirsiniz. Üstelik doyurucu etkisi ile tok kalmanıza da yardımcı olacak.
Muhteşem bir antioksidan deposu! Hem tok tutuyor hem lezzetli hem de faydaları saymakla bitmiyor. Kansere karşı koruyucu, sindirimi düzenleyici, bağışıklık güçlendirici, kalp sağlığını koruyucu, hafıza kuvvetlendirici etkisi böğürtlenin faydalarından sadece birkaçı... İçeriğindeki magnezyum minerali ile kan akışını düzenleyen bu sayede damar tıkanmasını önleyen bir yaz meyvesidir. Günde 1 bardak dolusu kadar tüketmeniz sağlığınız oldukça fayda gösterecektir. Aynı zamanda da uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
1 kase yoğurdun içerisine karıştırdığınız böğürtlen doygunluğa erişmenize yardımcı olacak en kolay tarif diyebiliriz. Dilerseniz yoğurt ve böğürtlen ikilisine bir çay kaşığı bal da ekleyip blender yardımı ile karışmasını sağlayıp tüketebilirsiniz. Bedeniniz için şahane bir seçim olacaktır diyoruz.
Çok fazla tüketilmeyen bir yaz meyvesi olmasına rağmen aslında oldukça faydaları olan bir mucizedir diyebiliriz. Her ne kadar taze incir yerine kuru incir tercih edilse de bilinenin aksine taze olanı kesinlikle vücut için daha faydalıdır diye belirtelim... Hatta kilo verme etkisini dahi kolaylıkla gösterebilir. Bunu ise uzun süre tok tutmasına ve sindirim sistemini hareketlendirmesine borçludur. 1 adet büyük boy incir sadece 55 kaloridir. Üstelik içeriğindeki faydalı besin elementleri ile daha sağlıklı olmanıza da yardımcı olur. Aynı zamanda yenilen gıdaların yağ olarak depolanmasını önlemeye de destek olur. Ara öğününüzde bir adet büyük boy inciri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Tatlı krizlerinizi yok edecek ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak oldukça kolay bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Gerekli olan malzemeler ise üç adet taze incir, 25 gram krem peynir, 25 gram ricotta peyniri ve birkaç tane taze ceviz ile bir çay kaşığı bal. Yapmanız gereken ise; iki peyniri bir kasede karıştırıp ezin. Kabuklarını soyduğunuz incirlerin içlerine peynir karışımını yerleştirin. Üzerine birkaç parça taze ceviz serpiştirip buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra çok az miktarda bal gezdirip tüketebilirsiniz.
Antioksidan deposu ve morun gücü! Mor eriğin faydalarına inanamayacaksınız diyoruz. Böbrek ve karaciğer hastalıklarını azaltmaya yardımcı, kan yapıcı, romatizmal hastalıkları önleyici, mutluluk hormonunu artırıcı, yüksek C vitamini ile bağışıklık güçlendirici muhteşem bir yaz meyvesidir. Düşük glisemik indeksine sahip olması ise vücut sağlığı için büyük avantaj. Kalorisi ise oldukça düşüktür. Ara öğünlerinizde kolaylıkla tüketebilirsiniz. Çünkü sizi uzun süre tok tutacaktır.
Sıcak yaz günlerinde hem sizi serinletecek hem de tok tutacak muhteşem bir tarifi sizlere sunuyoruz. Gerekli olan malzemeler; yarım kilo mor erik, bir yemek kaşığı limon suyu, bir litre su ve birkaç tane karanfil. Yapılışı ise oldukça kolay. Çekirdeklerini çıkarttığınız erikleri bir tencerede yüksek ateşte dağılana kadar karanfiller ile kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Soğuduktan sonra süzerek içerisine birkaç parça buz ilave edip içebilirsiniz.