Çise Güngör - [email protected]
FİLMDİ GERÇEK OLDU
Audrey Hepburn’ün meşhur “Tiffany’de Kahvaltı” filmini bilmeyen yoktur. Filmde güzel oyuncu sabahları, kahvesi ve kruvasınıyla birlikte Tiffany vitrinine bakarak kahvaltı yapıyordu. Kahvaltısını yaparken içeride bulunan mücevhere iç çekerek bakıyor ve bir gün onlara sahip olmanın hayalini kuruyordu.
Şimdi ise güzel bir haberimiz. Tiffany’de kahvaltı etmek artık hayal değil. Çünkü, New York 5. caddedeki Tiffany Flagship Mağazası’nın 4. katı bundan sonra kafe olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. 4.katını Blue Box Cafe’ye çeviren ünlü marka, artık müşterilerini kafesinde de ağırlayabilecek.
Mağazanın açık olduğu saatlerde hizmet verecek kafede başlangıç ve ana yemekten oluşan menü 39 dolar, kahvaltı ve çay servisi ise 29 ila 49 dolar arasında değişiyor.
LÜKS VE KİŞİSEL
Günümüzde lüks kavramı değişti. Artık pahalı ürünleri almak yerine onları kişiselleştirmek lükse dönüştü. İtalyan moda devi Dolce&Gabbana da bunu fark etmiş olacak ki çanta tutkunları için özel bir projeye imza attı. Markanın en beğenilen modellerinden biri olan “Sicily Bag”i alanlar kendi zevklerine göre seçecekleri farklı desenler, kişisel semboller, harf ya da sloganlar ile çantalarını kişiselleştirerek, stillerini benzersiz kılma şansı yakalayacak.
YILDA SADECE 12 ADET ÜRETİM
Ayrıcalıklı yaşamayı seven saat tutkunları için, yılda sadece 12 adet üretilen %100 İsviçreli el işçiliğinin en güzel örneklerinden birine sahip olmak haftanın en lüks seçimlerinden. Imperiali Geneve, Emperador puro ve saat kutusu 3,500 adet yüksek kaliteli parçadan oluşuyor.
Tamamıyla elektronik olarak çalışan ve LCD ekranı bulunan bu muhteşem kutu, içerisindeki ideal nem oranını da kendi kendine ayarlayan bir sisteme sahip. Böylece puro ve saatlerinizi korkusuzca saklayabileceksiniz.
DEĞERİ SONRADAN KEŞFEDİLEN ESER
Rönesans döneminde yaşamış en ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin yeni keşfedilen “Salvator Mundi” tablosu son yılların en ses getiren açık arttırmasına neden oldu.
Mona Lisa, Son Akşam Yemeği, Vaftizci Yahya gibi sayısız tablolarıyla ünlü ve sadece ressam değil, heykeltıraş, mimar, şehircilik uzmanı, müzisyen ve makine mucidi olarak karşımıza çıkan Leonardo da Vinci, 16. yüzyılda yaşamış en büyük değerlerden.
Dünyanın en büyük müzayede firmalarından biri olan Christie’s tarafından düzenlenen açık artırma da Vinci’nin son keşfedilen tablosu yaklaşık 20 dakika süren bir telefon görüşmesinin ardından satıldı.
1505 yılından sonra yaptığı düşünülülen “Dünyanın Kurtarıcı” namı diğer Salvador Mundi tablosunun ilk sahiplerinden biri İngiltere Kralı I. Charles’tı. 1958’de orijinal değil diye 60 dolara el değiştiren eser, “Erkek Mona Lisa” olarak alınıyor.
Müzayededen önce tablo için yapılan promosyon videolarında, Leonardo Di Caprio gibi yıldızlar oynadı. Eseri sadece New York'ta 27 bin kişi gördü. Hong Kong, New York ve Londra'da teşhir edildi. Tablonun gerçek olup olmadığı hala tartışılırken, 450,3 milyon dolarlık satış tutarı ile bugüne kadar bir açık ödenen en yüksek tutar olarak rekor kırdı ve tarihe geçti.