1/12
Provence, Arnavut kaldırımlı sokakları, eşsiz mutfağı, tarihi 8000 yıl kadar geriye giden şatoları, film festivalleri, partileri, turkuaz denizi, muhteşem kırları ile eşsiz bir bölge.
Provence’in tarihi başkenti Aix-en-Provence’dan, Avignon’a kadar tarih ve modern hayatla bütünleşiyor. Provans adeta yemek için yaratılmış bir bölge. Provans usulü pişirilen yemekler doyumsuz lezzetlere sahip. Gerçek bir yeme içme cenneti olan bölgenin şarküteri dükkanlarını, pastanelerini de kesinlikle es geçmemek lazım.
Bölgenin en önemli simgesi lavanta. Geniş alanlarda yetiştirilen lavantaların kokusu tüm bölgeyi sararak size muhteşem görüntüler sunuyor. Şatoların bahçelerinde böğürtlen, zeytin ve narenciye ağaçları kokuları ve görüntüleri ile sizlere ayrı bir keyif veriyor.
Bölgenin en yoğun olduğu dönem temmuz- ağustos ayları. Sıcaktan ve kalabalıktan kaçmak isteyenler için, nisan ve mayıs ya da eylül ve ekim dönemi bölgenin en keyifli zamanları.. Yılda 30 milyon kişiyi ağırlayan bölgede ziyaretçilerin odak noktası ise köklü bir tarihi geçmişe sahip olan şatolar.