KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRİN

Kış Mevsiminin Mucizevî Sebzelerini Sağlıklı Bir Kış Geçirmek İçin Tüketin

ABONE OL
12 Ocak 2017 Perşembe 00:00 | Son Güncellenme:
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
1/11
Havaların soğuması ile beraber kış hastalıkları da ortaya çıkmaya başladı. Dengesiz ve yetersiz beslenme alışkanlığına sahip olanlar için kış, kendini bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıklara karşı vücudun dirençsizliği ile gösteriyor. Vücudumuzun kış aylarında her zamankinden daha çok vitamin ve minerale ihtiyaç duyduğunu belirten Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer, bağışıklığı güçlendirmek için kış sebzelerinin tüketilmesini öneriyor.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
2/11
KIŞIN BAŞTACI VİTAMİN DEPOSU LAHANA / Sindirim ve solunum sistemlerinin yüzeyini kaplayan “mukoza” denilen zarın mikroplara karşı direncini artıran A vitamininin ön maddesi olan beta-karoten; inflamasyon adı verilen önemli bir direnç sürecinde rol oynayan C vitamini ve kalsiyumun, hatta kanama – pıhtılaşma süreçlerinde görev alan K vitamininin lahanada bolca bulunduğunu biliyor muydunuz? Lahana kansızlık ve sinir sistemi gelişimi için gerekli folat ve hücre fonksiyonlarında görevli potasyum açısından da zengin bir kaynaktır. Aslında doğru pişirilmiş bir porsiyon lahananın düzenli olarak tüketilmesi, vücut için gerekli günlük vitamin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
3/11
ZENGİN LİF KAYNAĞI PAZI VE ISPANAK / Pazı ve ıspanak, halk arasında bilindiği gibi demir açısından değil, ama A ve C vitaminleri ile folat açısından zengin, lif açısından ise süper zengin sebzelerdir. Üstelik porsiyon başına oldukça düşük kalori içeren bu sebzelerin dikkat edilmesi gereken bir özellikleri daha var: İçerdikleri oksalat denen madde, kalsiyumu bağlayan ve böbrek taşı sorunu bulunan kişilerde bu sorunu artırabilen bir içeriktir. Bu sebzeler hafifçe pişirildiklerinde oksalat içeriği azalır, diyetteki kalsiyum serbestleşir ve bu sorun çözülmüş olur.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
4/11
METABOLİK KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARIN VE HİPERTANSİYONUN DÜŞMANI KABAK / Kış aylarında hem yemeği, hem salatası hem de tatlısı ile sofralarımızın vazgeçilmezi olan kabak, vücudumuzu diyabet gibi metabolik, hipertansiyon gibi kardiyovasküler hastalıklardan korumada rol alan C, B vitaminleri, pantotenik asit, folik asit, potasyum ve yüksek miktarda karoten içerir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışması ve zararlı bir takım maddelerin vücuttan atılmasında önemli rol oynayan lif açısından da zengin bir besin maddesidir. Kabak, diğer sebzelerle kıyaslanınca kalori içeriği yüksek sayılabileceğinden, kontrollü porsiyonlarla tüketilmesi uygun olacaktır.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
5/11
KARACİĞER DOSTU ENGİNAR / Bir başka mükemmel lif kaynağı da enginardır. Sindirime yardımcı olmasının yanı sıra özellikleri sayesinde safra yollarının sağlıklı çalışmasına ve sağlıklı çalışan safra yollarının artan akışkanlığı ile karaciğerin de sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca C vitamini açısından da oldukça zengindir, inflamasyonda ve kollajen üretiminde olumlu etkileri görülmüştür.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
6/11
MÜKEMMEL BİR SIVI KAYNAĞI MARUL / Göbek marul, yıl boyunca kolayca bulunan ve çoğunluğu sudan oluşan bir sebzedir. Neredeyse yok denilecek kalori içeriğiyle, tokluk hissi vermesi, sindirimi kolaylaştırması ve sıvı desteği vermesi marulun en önemli özellikleridir.. Klasik uzun marullar ise göbek marullardan farklı olarak yüksek miktarda A vitamini ve bir miktar folat içerirler. A vitamini, tüm seröz zarlarda, yani sindirim ve solunum sistemlerinin iç yüzeylerinde, gözde, bağışıklık sisteminde önemli koruyucu görevlere sahiptir.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
7/11
AZ KALORİLİ BOL VİTAMİNLİ ŞALGAM / Ülkemizde özellikle güney yörelerinde sofraların baş tacı olan, uzun yıllardır da suyu ile artık her yerde tüketildiği gözlemlenen şalgam, az kalorili fakat bol kalsiyum ve A, C, K vitaminlerinden zengin içeriğiyle, kış aylarında sizi hastalıklardan korumada önemli bir rol oynayabilir.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
8/11
DEMİR DEPOSU ROKA / Ülkemizde balık dendiğinde yanında olmazsa olmaz yeşilliklerin başında gelir roka. Aslında brokoli ve lahana ile aynı familyadan gelen roka da onlar gibi A, C ve K vitaminleri ile kalsiyum açısından zengin olmasının yanında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kan üretiminde rol oynayan demir için de önemli bir kaynaktır. Gözde, kısmi görme kaybına neden olan maküler dejenerasyon isimli hastalığın önlenmesinde etkili olduğu da görülmüşolan rokanın da çiğ tüketildiği taktirde içerdiği oksalat nedeniyle bazı yararlı besin maddelerinin emilimini bozma olasılığı mevcuttur.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
9/11
ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI İÇİN REZENE / Sadece manavda değil aktarlarda ve hatta bazen eczanelerde dahi rastlayabileceğiniz, şifa niteliğinde bir bitki olan rezene, C vitamini yanı sıra potasyum, magnezyum ve bakır açısından da zengin bir besin maddesidir. Hem inflamasyonu geriletir, hem de damarlarda pıhtı oluşumunu önleyici etkileri vardır. Kış aylarında soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında etkilidir.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
10/11
KUVVETLİ ANTİOKSİDAN KEREVİZ, HAVUÇ / Kereviz düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ile sık tercih edilmesi gereken bir kış sebzesidir. Üstelik C vitamini deposu olarak kuvvetli bir antioksidan, yüksek fosfor içeriği ile de diş ve kemik dostu bir besin maddesidir. Bir başka güçlü antioksidan bitki ise göz dostu havuçtur. Daha önce de bahsettiğim gibi havuç, güçlü bir bağışıklık sistemi, sağlıklı bir cilt ve sağlam gözler için gerekli olan A vitamini deposudur.
KIŞ SEBZELERİ İLE SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ  GÜÇLENDİRİN
11/11
KRONİK HASTALIKLARIN DÜŞMANI TURUNÇGİLLER / Bu kadar sebzeden bahsetmişken turunçgillerin bağışıklık sistemine olumlu etkilerinden bahsetmemek olmaz. Yüksek C vitamini ve antioksidan etkili içeriği ile pek çok kronik hastalıktan ve enfeksiyonlardan koruyucu limon, portakal ve greyfurt da kış sebzelerinin yanında sofralarımızdaki yerlerini almalıdırlar.

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Makaroma Çırağan Sarayı'nda Tanıtıldı
Makaroma Çırağan Sarayı'nda Tanıtıldı

Makaroma Çırağan Sarayı'nda Tanıtıldı

Moda Yaratan İş Birliği
Moda Yaratan İş Birliği

Moda Yaratan İş Birliği

Hamid Merati-Kashani Yeni Parfüm Daveti
Hamid Merati-Kashani Yeni Parfüm Daveti

Hamid Merati-Kashani Yeni Parfüm Daveti

Damat Tween ve Beverly Hills Polo Club Ayvalık'ta Açıldı
Damat Tween ve Beverly Hills Polo Club Ayvalık'ta Açıldı

Damat Tween ve Beverly Hills Polo Club Ayvalık'ta Açıldı

Cosmetic Club Ankara Daveti
Cosmetic Club Ankara Daveti

Cosmetic Club Ankara Daveti

JoyRoad Koleksiyonu Kutlaması
JoyRoad Koleksiyonu Kutlaması

JoyRoad Koleksiyonu Kutlaması

Falconeri Koleksiyon Tanıtımı
Falconeri Koleksiyon Tanıtımı

Falconeri Koleksiyon Tanıtımı