Akkomarka Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeşilyurt, Eda Zamanpur
Akkomarka ve Türk tasarımcı Eda Zamanpur, deprem bölgesindeki üretici kadınlara dikkat çekmek için "Üreten Eller" projesine imza attı. Türk mutfağını dünyada temsil edecek global markalar yaratma stratejisiyle, sektöre yeni bakış açıları katmayı hedefleyen Akkomarka, başarılı Türk tasarımcı, ressam ve iç mimar Eda Zamanpur ile deprem bölgesindeki kadın üreticiler ve kooperatiflere destek olmak amacıyla bir araya geldi.
Eda Zamanpur, Ayşen Zamanpur
Akkomarka, Eda Zamanpur iş birliğini, Ken Sushi & More'da gerçekleştirdiği lansman ile duyurdu. Topraktan Tabağa Kooperatifi'nden Mardin bölgesine ait sorgül bulguru ve mercimek; Moon Organik'ten Malatya Bölgesi'ne ait domates salçası ve Adıyaman'ın pul biberi; Kadınların Elinden'den Hatay'ın nar ekşisi başta kadınlar olmak üzere, deprem bölgesinde zor şartlar altında üretim yapmaya devam eden tüm üreticilere dikkat çekmek amacıyla özel bir set olarak misafirlere sunuldu. Deprem bölgesinden tedarik edilen ürün seti ise ressam Eda Zamanpur'un "Üreten Eller" temalı tasarımıyla giydirildi.
Melis Ketenci, Dila Ketenci