ONLINE OKUMAKİÇİN TIKLAYIN!
Karbon ayak izinin azaltılması, erişilebilirliğin artması ve demokratikleşmenin sağlanması zaten küresel sanat dünyasının çoktandır gündemindeydi. Louvre ve Orsay başta olmak üzere pek çok müzenin koleksiyonlarını online olarak sanatseverlerle buluşturduğu karantina günlerinde Türkiye'de dijital sergileri konuşmak ne kadar anlamlı peki?
Mehmet Güleryüz, Burcu Perçin, Kemal Seyhan, Kezban Arca Batıbeki, Ebru Döşekçi ve daha birçok sanatçının eserini bir araya getiren çevrim içi platform Gallery MAS'ı kurucuları Moris Sabaner, Albert Nahmiyas ve Sabiha Kurtulmuş'tan dinledik.
Dijital sanatçı Hamza Kırbaş ile Loft Art'ta eserleriyle yer aldığı “Symbio” sergisinden, çalışmalarından, dijital sanatın gelişiminden ve NFT sanat eserlerinden bahsettik.
Yaşamın özünü dijital dünya aracılığıyla sanatına yansıtan Ecem Dilan Köse ile bir araya geldik. Dijital sanat dünyasının perdesini araladığımız keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Çağdaş sanatın Rönesans'ı olarak adlandırılan NFT eserlerin yaşam alanlarında nasıl sergileneceğinin izini sürüyoruz. DECOL ekibinden Balkan Karışman, Omnea yöneticilerinden Cihan Çankaya ve Kalyon Kültür'ün direktörü Irmak & Ceren Arkman ile NFT eserlerin yaşam alanlarında sergilenmesi üzerine merak edilenleri konuştuk.
2022 yılının sanat gündeminin en üst sıralarında yer alan haberleri bir araya getirdik. Öne çıkan başlıklarla yılın sanat olaylarına panoramik bakış atmaya ne dersiniz?
Türkiye'nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi niteliiğindeki “Dijital Deneyim Müzesi” hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik.
Türk çağdaş sanatının dijital öncülerinden Ali Alışır, “In Motion” adlı yeni solo sergisiyle St. Petersburg'daki Erarta Çağdaş Sanat Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 10 Kasım'a kadar açık olacak sergi, Alışır'ın 2024 yapıtları ile önceki çalışmalarını bir araya getirerek hareket ve durağanlık temaları üzerinden özgün bir sanat deneyimi sunuyor.