Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

İstanbul, İzmir ve Bursa'daki üç ayrı restoranında İtalya'nın farklı bölgelerine özgü lezzetler sunan Şef Danilo Zanna, konuklarını her bir tabakta benzersiz bir lokal yolculuğa çıkarıyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
25 Haziran 2024 Salı 14:51 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Türkiye onu ekranlardan tanıdı; önce bir talk show, sonra bir gastronomi yarışması jüriliği, ardından mutfak tutkusunu ve sırlarını paylaştığı "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabı... Türkiye'de mutfak alanında sürdürdüğü kariyerinin yanı sıra televizyon sunuculuğu konusunda da başarıya ulaşan Zanna, pek çok televizyon programında yer aldı. 2018 yılından bu yana da bir yemek programında jüri üyeliği yapıyor. Her ne kadar televizyon dünyasındaki başarısıyla gönülleri fethetse de aslında o deneyimli bir şef. Aslen bir İtalyan, Floransa doğumlu fakat bir o kadar da bizden biri. Doğduğu toprakların mimarisine duyduğu aşk Şef Zanna'nın önce mimarlık kariyeri hayalleri kurmasına yol açıyor ama yaşadığı zorlu eğitim süreci ve gelecek kaygısı onu İtalyan edebiyatına yönlendiriyor. Ta ki Londra'da restoran sahibi olan amcasının sağlık problemleri baş göstermesine ve Zanna'dan yardım isteğinde bulunmasına kadar... Bu talep Zanna'nın hayatının kırılma noktalarından birini oluşturuyor. 11 yıldır Türkiye'de yaşayan, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzü ile adeta bizden biri haline gelen Zanna, bugün İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere üç şehirde konumlanan Filo D'olio restoranlarıyla lezzetseverleri ağırlıyor.

İmza Tabaklarla İtalya'ya Yolculuk

Farklı lezzetler keşfetmek için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan, üç restoranında ve pastanesinde de daima coğrafi işaretli ürünler kullanan Şef Zanna, bir yandan da sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye'nin en başarılı İtalyan restoranı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Danilo, sunduğu lezzetlerle konuklarına kendilerini İtalya'da hissettirmeyi başarıyor. Şu sıralar yaklaşık 300 kişilik bir ekibin görev aldığı İstanbul, İzmir, Bursa'daki üç restoranı ve bir pastanesi arasında mekik dokuyan şef, bu mekanlarında misafirlerine mevsimine göre 17 İtalyan ve 34 Türk coğrafi işaretli ürünle spesiyaller hazırlıyor. Çünkü yerel üreticiyi desteklemeyi oldukça önemsiyor. Restoranlarında kullandığı tüm peynirleri kendi kurduğu fabrikasında üretiyor. Peynirler zamanla o kadar beğeniliyor ki Zanna başka restoranlar için de üretim yapmaya başlıyor.

Başarı Hikayesi

İlk restoranı olan İstanbul'daki Vadistanbul şubesinde Roma konseptli bir hizmet sunan Danilo Zanna, ikinci restoranını İzmir İstinye Park'ta açmıştı. Bu restoranın yanında İzmir gastronomisine bir de tamamen geleneksel lezzetlerden oluşan bir İtalyan pastanesi kazandırdı. En son restoranının kapılarını ise Sicilya konseptiyle Bursa Downtown'da araladı. 2024 sonuna kadar İstanbul ve Ankara'da iki restoran daha açmayı planladıklarını müjdeleyen Şef Danilo, İtalya'da ise iki yeni restoran daha açacağını duyurdu.

Üçüncü Yıla Özel Kutlama

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Filo D'Oilo restoranlarından İzmir şubesinin üçüncü yılını özel bir davetle kutlayan İtalyan Şef Zanna, konuklarına adeta lezzet şöleni yaşattı. İtalya'ya özgü lezzetlerini, misafirlerine hazırladığı yaz menüsü ile tattıran şef, ürünün ve emeğin birleşiminin nasıl lezzete dönüştüğünü gözler önüne seriyor. İmza tatlısı olan Tiramisu'nun, Türkçe adı "Al Beni Yukarı!" ismiyle servis edilmesi ise konukların gönlünü fethettiği gibi, tatlı konusundaki beklentileri de fazlasıyla karşılıyor.

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Levent Yüksel ile The Grand Tarabya'da Unutulmaz Yılbaşı Gecesi

Levent Yüksel ile The Grand Tarabya'da Unutulmaz Yılbaşı Gecesi

Bvlgari'den İtalyan Sanatının Işıltısıyla Yeni Yıl Kutlaması

Bvlgari'den İtalyan Sanatının Işıltısıyla Yeni Yıl Kutlaması

2025 Dolunay Ne Zaman? İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

2025 Dolunay Ne Zaman? İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

Yılbaşı Ağaçlarına Tasarımcı Dokunuşu

Yılbaşı Ağaçlarına Tasarımcı Dokunuşu

Aralık Ayında Çocuklara Özel Yeni Yıl Etkinlikleri

Aralık Ayında Çocuklara Özel Yeni Yıl Etkinlikleri

Kaygı ve Stresle Baş Etmek için Anda Kal. Peki, Nasıl?

Kaygı ve Stresle Baş Etmek için Anda Kal. Peki, Nasıl?

Falconeri'den Özel Bir Davet: Yeni Limited Edition Koleksiyonu Tanıtıldı

Falconeri'den Özel Bir Davet: Yeni Limited Edition Koleksiyonu Tanıtıldı

Adler'in Yeni Ballerina Koleksiyonu

Adler'in Yeni Ballerina Koleksiyonu

Borusan Otomotiv'den Yeni Nesil Satış Konsepti

Borusan Otomotiv'den Yeni Nesil Satış Konsepti

İçindeki Gücü Uyandır: Özgüven Üzerine Bir Yolculuk

İçindeki Gücü Uyandır: Özgüven Üzerine Bir Yolculuk

Jaguar, Miami Art Week'te Sanatla Bütünleşen Yeni Tasarımını Sergiliyor

Jaguar, Miami Art Week'te Sanatla Bütünleşen Yeni Tasarımını Sergiliyor

Uzun ve Kaliteli Yaşam İçin Altın Kurallar

Uzun ve Kaliteli Yaşam İçin Altın Kurallar