Üç Michelin yıldızlı restaurant, kapılarını 1988 yılında açmış. Mekanın şefliği 2006 yılından beri Daniel Humm üstleniyor. Menü, ülkenin geçmişe dönük tariflerinin günümüze uyarlanmış modern versiyonlarını sunuyor.
Adres: 11 Madison Ave, New York.
İspanya’da, 1986 yılından beri Girona’da bulunan restaurant, iki kez dünyanın en iyi mekanı seçilmiş. Burada İspanya’ya özgü kırsal yemekler modernleştirilerek sunuluyor. Restaurantın tam üç Michelin yıldızı var.
Her yıl dünyanın en iyi restaurantları arasına giren mekan, özellikle barbekü ve et konusunda oldukça iddialı.
Son üç yıldır Asya’nın en iyi restaurantı seçilan Gaggan’da Thai yemekleri yenilikçi yorumlar ile servis ediliyor. Restaurantın şefi Gaggan Anand, Tayland’ın en iyi sayılı şeflerinden biri.
Maido - Lima
Peru’da, Lima’da yer alan Maido, Peru’nun en iyi restaurantlarından biri. Şef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura, burada Peru ve Japon yemekleri servis ediyor. Mekanın özellikle sushi barı öne çıkıyor. Ayrıca Maido, Japonca’da ‘Hoş geldiniz’ anlamına geliyor.
İspanya’nın önde gelen şeflerinden Andoni Luis Aduriz’in hazırladığı lezzetleriyle öne çıkan restaurant, San Sebastian çevresinde bulunan iki Michelin yıldızlı tek mekan. Burası 1998 yılından beri hizmet veriyor ve o zamandan beri dünyanın en iyi restaurantları listesinin ilk 10’unda yer alıyor.
Fransız deniz masüllerini seviyorsanız New York’taki bu üç Michelin yıldızlı restaurant kesinlikle size hitap ediyor. 1972 yılından beri kapıları açık olan mekan, New York’un en eski ve asil restaurantlarından.
Fransa’nın Menton bölgesinde yer alan restaurant, yarı İtalyan ve Arjantinli şef Mauro Colagreco’nun elinden çıkan lezzetleri sunuyor. Dolayısıyla burada sadece Fransız değil; Arjantin yemeklerini de tadabilirsiniz.
Şef Massimo Bottura’nın elinden çıkan lezzetleri sunan mekan, üç yıldızlı bir Michelin restautantı. Restaurantın duvarlarını ise Modigliani tabloları süslüyor.
Avusturya’nın yerel lezzetlerini sofistike bir şekilde sunan bu ünlü restaurant, nesillerdir devam eden bir aile işletmesi. Sadece Avusturya’nın değil; dünyanın en iyi restaurantlarından biri olan mekanın yemekleri şef Heinz Reitbauer’a emanet.
Dünyanın en iyi tapas barı olan restaurantın tatlıları da en az tapasları kadar meşhur. Öyle ki, restaurantın tatlı şefi Albert Adria, 2015 yılında Dünyanın En İyi Tatlı Şefi seçilmiş.