Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

İstanbul, İzmir ve Bursa'daki üç ayrı restoranında İtalya'nın farklı bölgelerine özgü lezzetler sunan Şef Danilo Zanna, konuklarını her bir tabakta benzersiz bir lokal yolculuğa çıkarıyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
25 Haziran 2024 Salı 14:51 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Türkiye onu ekranlardan tanıdı; önce bir talk show, sonra bir gastronomi yarışması jüriliği, ardından mutfak tutkusunu ve sırlarını paylaştığı "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabı... Türkiye'de mutfak alanında sürdürdüğü kariyerinin yanı sıra televizyon sunuculuğu konusunda da başarıya ulaşan Zanna, pek çok televizyon programında yer aldı. 2018 yılından bu yana da bir yemek programında jüri üyeliği yapıyor. Her ne kadar televizyon dünyasındaki başarısıyla gönülleri fethetse de aslında o deneyimli bir şef. Aslen bir İtalyan, Floransa doğumlu fakat bir o kadar da bizden biri. Doğduğu toprakların mimarisine duyduğu aşk Şef Zanna'nın önce mimarlık kariyeri hayalleri kurmasına yol açıyor ama yaşadığı zorlu eğitim süreci ve gelecek kaygısı onu İtalyan edebiyatına yönlendiriyor. Ta ki Londra'da restoran sahibi olan amcasının sağlık problemleri baş göstermesine ve Zanna'dan yardım isteğinde bulunmasına kadar... Bu talep Zanna'nın hayatının kırılma noktalarından birini oluşturuyor. 11 yıldır Türkiye'de yaşayan, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzü ile adeta bizden biri haline gelen Zanna, bugün İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere üç şehirde konumlanan Filo D'olio restoranlarıyla lezzetseverleri ağırlıyor.

İmza Tabaklarla İtalya'ya Yolculuk

Farklı lezzetler keşfetmek için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan, üç restoranında ve pastanesinde de daima coğrafi işaretli ürünler kullanan Şef Zanna, bir yandan da sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye'nin en başarılı İtalyan restoranı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Danilo, sunduğu lezzetlerle konuklarına kendilerini İtalya'da hissettirmeyi başarıyor. Şu sıralar yaklaşık 300 kişilik bir ekibin görev aldığı İstanbul, İzmir, Bursa'daki üç restoranı ve bir pastanesi arasında mekik dokuyan şef, bu mekanlarında misafirlerine mevsimine göre 17 İtalyan ve 34 Türk coğrafi işaretli ürünle spesiyaller hazırlıyor. Çünkü yerel üreticiyi desteklemeyi oldukça önemsiyor. Restoranlarında kullandığı tüm peynirleri kendi kurduğu fabrikasında üretiyor. Peynirler zamanla o kadar beğeniliyor ki Zanna başka restoranlar için de üretim yapmaya başlıyor.

Başarı Hikayesi

İlk restoranı olan İstanbul'daki Vadistanbul şubesinde Roma konseptli bir hizmet sunan Danilo Zanna, ikinci restoranını İzmir İstinye Park'ta açmıştı. Bu restoranın yanında İzmir gastronomisine bir de tamamen geleneksel lezzetlerden oluşan bir İtalyan pastanesi kazandırdı. En son restoranının kapılarını ise Sicilya konseptiyle Bursa Downtown'da araladı. 2024 sonuna kadar İstanbul ve Ankara'da iki restoran daha açmayı planladıklarını müjdeleyen Şef Danilo, İtalya'da ise iki yeni restoran daha açacağını duyurdu.

Üçüncü Yıla Özel Kutlama

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Filo D'Oilo restoranlarından İzmir şubesinin üçüncü yılını özel bir davetle kutlayan İtalyan Şef Zanna, konuklarına adeta lezzet şöleni yaşattı. İtalya'ya özgü lezzetlerini, misafirlerine hazırladığı yaz menüsü ile tattıran şef, ürünün ve emeğin birleşiminin nasıl lezzete dönüştüğünü gözler önüne seriyor. İmza tatlısı olan Tiramisu'nun, Türkçe adı "Al Beni Yukarı!" ismiyle servis edilmesi ise konukların gönlünü fethettiği gibi, tatlı konusundaki beklentileri de fazlasıyla karşılıyor.

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Tuba Ünsal ve Burcu Baldouf İle "İyileşme Yolculuğu"
Tuba Ünsal ve Burcu Baldouf İle "İyileşme Yolculuğu"

Tuba Ünsal ve Burcu Baldouf İle "İyileşme Yolculuğu"

22 dakika okunma süresi
Sofia Tilbury İle Makyajın Sanat Hali
Sofia Tilbury İle Makyajın Sanat Hali

Sofia Tilbury İle Makyajın Sanat Hali

15 dakika okunma süresi
Golf'ün 50 Yıllık Zaman Tüneli
Golf'ün 50 Yıllık Zaman Tüneli

Golf'ün 50 Yıllık Zaman Tüneli

1 dakika okunma süresi
Doğanın İçinde Yer Alan En İyi Otel ve Restoranlar
Doğanın İçinde Yer Alan En İyi Otel ve Restoranlar

Doğanın İçinde Yer Alan En İyi Otel ve Restoranlar

11 dakika okunma süresi
Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'
Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'

Günlük Burç Yorumları (7 Eylül 2024) ‘Her Şey Yeniden Başlıyor'

Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu
Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

Mimar Nükhet Boz'dan Dekorasyon Önerileri
Mimar Nükhet Boz'dan Dekorasyon Önerileri

Mimar Nükhet Boz'dan Dekorasyon Önerileri

Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta
Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta

Nef Filarmoni Orkestrası New York'ta

Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'
Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'

Günlük Burç Yorumları (8 Eylül 2024) ‘Hikaye Heyecanlı'

J'adore X Rihanna İş Birliği
J'adore X Rihanna İş Birliği

J'adore X Rihanna İş Birliği

Tissot'dan Yaz Koleksiyonu
Tissot'dan Yaz Koleksiyonu

Tissot'dan Yaz Koleksiyonu

Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti
Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti

Doruk Doğan ve Ceren Usta'nın Düğün Daveti

Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine
Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine

Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina
Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina

Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon
Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon

Dyson'dan Göz Alıcı Formülasyon

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen
Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen