Dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak nitelenen Michelin Rehberi, bu yıl ilk kez listesine 38. destinasyon olarak İstanbul'u dahil etti. Listenin iki yıldızla zirvesine yerleşen restoranı ise şef restoranı kimliğiyle hizmet veren Turk Fatih Tutak oldu. Avrupa Yakası'nda Şişli Bomonti semtinde konumlanan Turk Fatih Tutak; Türk kültürünü, lokal lezzetlerini ve mirasını günümüzün lezzetleriyle harmanlıyor. Tutak ayrıca annesine ithafen hazırladığı meşhur mantı gibi ikonik lezzetleri de gastronomi dünyasının yakın takipçisi konuklarıyla buluşturuyor. Ödüllü restoran, yeni yılı Michelin yıldızlı lezzetler ile karşılamak isteyen misafirlerini bekliyor.
2022'de çok ses getiren mekanlardan bir diğeri olan Beca, yıllarca Akatlar'da konumlanan ve bu lokasyon sakinlerinin müdavimi olduğu Tribeca'nın yenilenmiş hali olarak hizmet veriyor. Uzun bir süre boyunca Lucca'nın yöneticiliğini yapan Bahadır Gürceer'in işletmesinde olan mekan, günün farklı saatlerinde misafir ağırlamaya uygun alanlardan oluşuyor. Yine villa konseptinden yola çıkılan mekanın yeşilliklerle çevrili giriş kısmı, gün içinde yemek, kahve ve içecek için restoran bar atmosferi yaşatırken, Living Room bölümü ise parti konsepti sunuyor. Menüsünü çeşitli coğrafyalardan bir araya getirilen lezzetlerin oluşturduğu Beca'da Sashimi, Et Tataki, Somon Tartar, Minekop Carpaccio gibi lezzetler öne çıkıyor. Odun ateşinde pişen pizzalar, ev yapımı makarnalar da deneyimlenebilecek lezzetler arasında sayılıyor. Beca'nın Aralık gündeminde ise ayın temasına uygun olarak bol bol kutlama var! Beca'da misafirleri oyunlarla, hediyelerle, alışverişle, tadımlarla dolu bir ay bekliyor.
Galataport'un en uç kısmında konumlanan Roka İstanbul, açılışıyla 2022'nin en fazla konuşulan gastronomi adreslerinden biri olarak dikkat çekiyor. Restoran, olabildiğine geniş Boğaz manzarasına karşı damakta iz bırakan lezzetleriyle bir Japon mutfağı örneği sunsa da robata adı verilen çağdaş Japon ızgarası konusundaki uzmanlıklarıyla diğer Japon mutfaklarından ayrılmayı başarıyor. Head Chef Suna Hakyemez önderliğindeki Roka İstanbul'un menüsünde yer alan robata seçenekleri arasında ise hem et hem de deniz ürünleri bulunuyor. Göz alıcı mimarisini yılbaşı dekorasyonları ile tamamlayan Roka, yeni yıla da heyecanlı bir giriş yapıyor. Yılbaşı gecesinde Roka, DJ Serhan Sabanlar ve Buğra Toptaş'ın DJ performansları, yılbaşına özel birbirinden lezzetli yemekler ve kokteyller eşliğinde 2023'e unutulmaz bir başlangıca davet ediyor.
Cenk Debensason'un önderliğinde kapılarını açan Arkestra, son dönemde şef restoranı kimliğiyle dikkat çeken restoranların başında geliyor. Da Mario'nun da olduğu Dilhayat Sokak'ta konumlanan mekan, konuklarını Chef Debensason'un ellerinden çıkan farklı kültürlere ait tabaklarla tanıştırıyor. Villa konseptine sahip Arkestra, girişte açık mutfağında karşıladığı misafirlerini bar bölümünün yer aldığı salonda ağırlıyor. Villanın ara katında, yemek servisinin yapıldığı odalar konumlanırken, üst katı ise yemek sonrası kulüp olarak hizmet veriyor. "Fine dining" standardında yemekler sunan Arkestra'da lezzetseverler ayrıca uzman sommelier'lerden içeceklerin hikayelerini dinleme fırsatı da elde ediyor. İstanbul'un popüler restoranı, yılbaşı gecesine özel yaratılacak tabaklarla da lezzet avcılarını etkisi altına alacağa benziyor.
Dünya mutfağının leziz temsilcisi Salt, geçtiğimiz aylarda şehrin dokusunun Fransız lüksü ile harmanlandığı yeni lokasyonu Kuruçeşme'de kapılarını açtı. Alaçatı'nın en sevilen mekanlarından biri olan Limon Köyiçi'nin kurucu ortağı Yasin Becek öncülüğünde açılan restoran, 'kaliteli yemek ve kaliteli müzik' sloganıyla misafirlerini karşılıyor. Dünyadan ve füzyon mutfağından sunduğu benzersiz lezzetler ile çok kısa sürede şehrin en popüler yeme-içme adreslerinden biri haline gelen Salt Kuruçeşme, 150 kişi kapasiteli Boğaz manzarasına hakim yeni lokasyonuyla hem göze ve damaklara hitap ediyor. Şık dekoru ve ayrıcalıklı hizmet anlayışıyla enfes bir menü sunan Chef Eyüp Güler'e mutfakta başarılı bir ekip eşlik ediyor. Kuruçeşme'nin yeni mekanı Salt, yeni yılı ise yılbaşına özel hazırladığı menü ile karşılıyor.
Adını, nefesin, "pirincin ve tilkilerin tanrısı" Inari ile "şefin önerisi" anlamına gelen Omakase'nin birleşiminden alan Inari Omakase, Kuruçeşme, Vadi İstanbul ve The Bodrum Edition'dan sonra dördüncü şubesinin kapılarını daha lüks bir konseptle Inari Piku ismiyle Etiler'de açtı. Inari'nin yepyeni adresi olan Piku'nun fark yaratan lezzetlerinin sırrını, malzeme seçimi ve şeflerin özgün reçeteleri oluşturuyor. Inari'nin kurucusu Aycan Akdağ'ın "The Asian Experience" olarak yola çıktığı yeni şubesinin menüsünde ise yalnız Japonya'dan değil Çin'den ve Vietnam'dan da lezzetler bulunuyor. Japon kültürüne göz kırpan mekan, Uzak Doğu lezzetleri ile yılbaşı gecesinde de iddiasını sürdürüyor.
Venedik'ten İbiza'ya, Monte Carlo'dan New York'a, Las Vegas'tan Abu Dhabi'ye dünyanın pek çok yerinde mekanı olan İtalyan restoranı Cipriani, ünlü işletmeci Nusret Gökçe öncülüğünde İstanbul'a geldi. Yine Gökçe'nin sahibi olduğu Park Hyatt Maçka Palas'ta açılan restoran, İtalya'nın çeşitli noktalarına has reçeteleri en leziz şekilde hazırlıyor. Özel dekorasyonu, enfes lezzetleri ve şık sunumları ile konuklarına kendilerini İtalya'da gibi hissettirmeyi başaran mekan, İtalyan lezzetlerinin sadeliğini tüm dünyaya taşıyan dört kuşaklık aile geleneğini sürdürüyor. Dünyaca ünlü Bellini ve Carpaccio'nun mucidi Cipriani, İtalyan mutfağının lezzetlerini Nişantaşı'na taşıyor. İtalyan restoranı, yeni yıl gecesinde de büyüleyici tabaklarıyla misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.