Geleneksel Lyon mutfağı ile Fransa'nın gastronomi başkenti olarak bilinen ve diğer tüm Fransız şehirlerinden daha fazla Michelin yıldızına sahip olan Lyon, kaliteli yemeklerin tadını çıkarmak için kesinlikle ideal bir kent. Fransa'nın en büyük üçüncü şehri olan Lyon'un klasik Fransız, avangart ve füzyon seçenekler sunan Michelin yıldızlı mekanlarında leziz yemeklerin tadına bakabilir, lüks ve gelenekselliğin bir arada olduğu bir atmosferde anın tadını çıkarabilirsiniz.
Fransa'nın efsanevi şeflerinden olan Paul Bocuse, Lyon'un kuzeyinde yer alan restoranıyla her göreni büyülüyor. Lüks sanat eserleri, ihtişamlı avizeleri ve dekorasyonuyla göz dolduran bu muhteşem mekan, Saône Nehri kıyısındaki tarihi bir aile evinde yemek deneyimi sunuyor. 1965 yılından itibaren üç Michelin yıldızı sahibi olan ve bu ödülü Ocak 2020'ye kadar elinde tutan Bocuse, şu an iki Michelin yıldızlı olsa da hem ambiyansı hem de leziz yemekleriyle etkileyici bir ortam sunuyor.
Tarzı, sunumu ve lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken mekan, ünlü şef Guy Lassausaie'nin ellerinde harikalar yaratıyor. Michelin rehberinin son baskısında iki yıldızdan bir yıldız statüsüne indirilmiş olsa da Guy Lassausaie kesinlikle mükemmel bir restoran. Lyon'un 20 km kuzeyindeki küçük, mütevazı Chasselay köyünde yer alan Guy Lassausaie, klasik Fransız yemeklerinin sofistike yorumlarıyla akşam yemeklerini adeta büyülüyor.
Yaratıcı yemekleri ve renkli mutfağıyla adından sıkça söz ettiren Neuvième Art, ödüllü şef Cristophe Roure önderliğinde harika bir deneyim sunuyor. Fine-dining menüsü, huzur dolu ambiyansı ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerini etkilemeyi başaran mekan, Lyon'un gastronomi ünvanına çok yakışıyor.
Fransız ve Kore tatlarını bir araya getiren ve bu anlamda etkileyici bir yemek deneyimi sunan Le Passe Temps, Lyon'da mutlaka uğranması gereken yerlerden. Paul Bocuse tarafından kurulan Institut Bocuse'de eğitim görmüş olan ünlü şef Younghoon Lee'nin yemekleri ile heyecan verici bir atmosfere bürünen mekanda, yaratıcı yemeklerin tadına varabilirsiniz.
1921 yılında, o tarihte 26 yaşında olan ve dünyanın en önemli kadın şeflerinden olan Eugénie Brazier tarafından kurulan mekan, Lyon'un en ünlü restoranları arasında yer alıyor. Üç yıldız alan ilk kadın şef olan Brazier, leziz yemekleri ve orjinal tarifleriyle bir döneme damga vurmuş. Günümüzde şef Matthieu Viannay tarafından yönetilen restoran, geçmişten gelen dokuyu bozmadan nefis lezzetler sunmaya devam ediyor.
Dünyaca ünlü şef Christian Tetedoie önderliğinde eşsiz bir yemek deneyimi sunan mekan, hem göze hem de damak zevkine hitap ediyor. Yaratcılık ve zevki lezzetle buluşturan şefin mahareti, burada yenilen yemeklerle ortaya çıkıyor. Misafirlerine harika bir atmosfer sunan Christian Tetedoie'da mutlu olmanız kaçınılmaz.
Dünyaca ünlü Japon şef Takao Takano'nun önderliğinde harika bir menü sunan mekan, hem yerli halkın hem de turistlerin gözdesi olarak karşımıza çıkıyor. Fransız mutfağının en yaratıcı ve çağdaş yorumlarından bir seçki sunan Michelin yıldızlı muhteşem bir restoran olan Takao Takano, mevsimsel ürünlerle lezzeti bir araya getiriyor.