Müşterilerinin vizyonlarını özel tasarımlarla buluşturmayı kendine amaç edinen mimarlık ve tasarım şirketi Glen & Company, 2000 yılında Glen Coben tarafından kuruldu. Dünyadaki trendin misafir deneyimini en iyi hale getirirken markanın değerlerine de sahip çıkmak olduğunu kendine ilke olarak benimseyen Coben, başarılı projeleriyle markaların müşterilerin hayatlarına dahil olabileceğini gösterdi. Otel, restoran, mağaza ve rezidanslar tasarlayan Glen Coben ile bir araya geldik.
Romera
Restoran tasarlamaya nasıl başladınız?
Yemek yemeyi seviyorum. Tasarım ve mimarlık tutkum. Ve yaptıkları iş konusunda tutkulu olan şeflerle çalışmayı da seviyorum. Bu tip projelere yaklaşımım, iki mesleğin birbirine paralelliği ile alakalı. Sarmal bir “müşteri deneyimi”, şef ve mimarları ruh eşi yapıyor. Şöyle düşünün; her akşam bir yemek yapıyorsunuz, bu yemek tüketiliyor ve geriye anı olarak kalıyor. Bence her gün yeniden yaratmak ve mükemmelliği yakalamak için bir fırsat. Ben, yemek yaptıktan sonra insanların yüzünde oluşan memnuniyeti görmeyi çok seviyorum. Ama yine de bu, benim tasarladığım bir mekana girdiklerinde “Wow” demelerini duymanın yerine geçmiyor!
Carbone
Türkiye’deki restoran tasarımı konusunda neler düşünüyorsunuz?
Yeni mekanların çoğu çok canlı tasarımlara sahip. tıpkı yemekler gibi! Hep ileriye bakarken tarihi ve geçmişe saygıyı göz önüne almanızı seviyorum. Populist’i çok sevdim. Hali hazırdaki bir yapının içine yerleşirken yarattığı birlik duygusunu da ayrıca beğendim.
Delmonico's Kitchen
Şu sıralar nasıl bir proje üzerinde çalışıyorsunuz?
Otel projelerinin tasarımlarına odaklanmış durumdayız. Ayrıca hali hazırdaki bir binayı bir yemek alanina çevirmek konusunda çalışmalarımız var. Ama Türkiye’de de işler yapmak isteriz!
RÖPORTAJIN TAMAMI ALEM'DE.